Proevertjes weekend Luxemburg en de Ardennen

Waarom niet mee weg voor een proevertjes weekend naar Luxemburg en de Ardennen. Proeven van wat  lekkers, een gezellige gastronomische avondmaal in het hotel, genieten van de streek, bezoek aan twee brouwerijen, een wijnkelder en een chocolaterie.  Genieten is de boodschap dus thuisblijvers hebben ongelijk !

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag : St.- Joris-Winge – Beierhaascht – Grevenmacher – Clervaux
Vertrek aan ons bureel om 06u30 en via de autosnelweg richting Luxemburg waar wij ons weekend beginnen. We starten met een bezoek aan het annex brouwcafé, waar je bieren kan proeven, naast de glanzende brouwketels.  Tevens is er ook een slagerij aanwezig waar op een traditionele manier door de slagers smaakvol kwaliteitsvlees op ambachtelijke wijze verwerkt wordt. We nemen er dan ook ons middagmaal. Daarna rijden we door naar Grevenmacher , waar de wijnkelder van Bernard Massart op het programma staat. Een 5 generaties lang familiebedrijf, hun missie is om wijnen van uitmuntende kwaliteit te maken met respect voor traditie. Witte wijnen met een fris en fruitig karakter. Na ons bezoek gaat het richting Clervaux naar ons hotel. Kamerverdeling, gastronomisch avondmaal en overnachting.

2e dag : Clervaux – Achouffe – Houffalize
Na een lekker ontbijt, valiezen laden en verlaten we deze streek, we rijden langs een mooie route langs kastelen, burchten, ruïnes en prachtige vergezichten naar Achouffe, dat gelegen is aan het einde van de feeënvallei bij de samenvloeiing van de beekjes Martin-Moulin en Cheval en is één van de charmantste dorpjes van de streek, waar men trots is op zijn kerk en zijn brouwerij. Hier ontdekken en degusteren wij het gelijknamige bier. Na ons bezoek begeven we ons naar Houffalize waar we ons middagmaal nemen, na nog wat rond gekuierd te hebben in het centrum gaat het richting Samrée, hier sluiten we onze reis af bij chocolaterie “Cyril”, waar we met een vleugje humor alles ontdekken over het ontstaan en het bereiden van de verschillende pralines en andere chocolade specialiteiten. Tijdens deze live demonstratie wordt er natuurlijk ook geproefd. Na al dat proeven keren we huiswaarts. Aankomst voorzien om 19u30.

 

Hotel “Koener*** “
Hier beleef je de gastvrijheid en ontspanning in het  door de familie Koener gerunde hotel, centraal gelegen in het centrum van Clervaux. Het beschikt over 45 comfortabele kamers voorzien van het nodige comfort. In het restaurant serveert men lekkere streek gebonden maaltijden, ’s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds genieten we van een 6-gangen gastronomisch menu. Tevens beschikt het hotel over een welness ruimte met zwembad, zodat u ten volle kan genieten van dit weekendje weg

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar met het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal
Bezoek brouwerij (2)
Slagerij
Wijnkelders Bernard-Massart
Chocolaterie
Toeristentaks

Toeslagen

Eenpersoonskamer: +45,00 €

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 295.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.