Ontdek de Bergerie Acremont & de Middeleeuwse feesten te Bouillon

Vertrek

08.00 uur Bureel

08.20 uur Tienen

 

Kaasmaker Peter en zijn vrouw Barbara verwelkomen u met plezier voor een bezoek aan hun bedrijf en om hun heerlijke producten te proeven! Op de schapenboerderij van Acremont ontdekt u een kudde Belgische melkschapen, een ras dat langzaam aan het verdwijnen is. Dagelijks zorgen deze vriendelijke dieren voor een flinke hoeveelheid verse melk die onmiddellijk ter plaatse wordt verwerkt tot kaas, yoghurt en ijs. Peter en Barbara vertellen graag over hun bedrijf: van het runnen van een melkschapenhouderij, over de schapenmelk tot het afgewerkt product.

Vanmiddag Kaasfondue, ja, maar niet zomaar eentje!
Op het menu, kaasfondue en charcuterie van de Bergerie d’Acremont.
Hmm, lekker!

Nadien op naar Bouillon voor een vrije namiddag mat middeleeuwse feesten. We gaan terug in de tijd met een ambachtelijke markt, straatanimaties en een middeleeuws kamp, in dit kamp ontdekt u straatanimaties, ambachtelijke markt, ambachtslui, ….

Op zaterdag , vanaf 14:00 uur, zullen verschillende middeleeuwse groepen door de stad trekken en de straten van Bouillon tot leven brengen.

een optocht vanaf 15:30 uur, beginnend bij de Pont de Cordemois (Pont de la Poulie), op de klanken van minstrelen die ridders, soldaten en Vikingen vergezellen begeleiden.

De burcht: In het kasteel kunt u gedurende de dag verschillende middeleeuwse troepen tegenkomen die de wacht houden tegen indringers. Misschien zult u tijdens uw bezoek aan het kasteel getuige zijn van een onvergetelijke strijd tussen strijders die de toegang tot de locatie verdedigen. Naast de valkerijvoorstellingen zijn er ook verschillende muzikale optredens en andere festiviteiten gepland.

Om 18.00 uur verwachten we u terug aan de autocar om huiswaarts te keren,

 

Een impressie kan je hier terugvinden:

 

 

Reisinformatie

€ 49.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.