Wij willen u de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs bieden, en wel in die volgorde!
Reis met ons van A naar B met een flinke dosis comfort, enthousiasme en vertrouwen.   

  • Uw touringcar is voorzien van veel beenruimte en comfort
  • U verblijft in prima hotels  Het liefste werken we met familiehotels. Daar waar de gastvrijheid nog door eigen familie in stand wordt gehouden en bewaakt. Maar hoe dan ook kennen we de hoteliers persoonlijk en hebben onze gasten er een streepje voor.
  • Ervaren chauffeurs en gemotiveerde medewerkers die U de mooiste plekken in Europa tonen
  • Wat onze busreizen vaak onbedoeld bijzonder maakt, is dat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat. Bijzonder gezellig…  

Violettacars is een gezond en bloeiend bedrijf, met nog een toekomst vol plannen en een service met een ♥

Liers Pareltje

Vertrek

Veltem                                                                    07.30 uur

Bureel Violettacars                                              08.10 uur

Sporthal Tumkens Betekom                              08.30 uur

 

Onthaal en hartelijke ontvangst bij aankomst.   Men maakt hier de beste advocaat ter wereld en werd officieel erkend als traditioneel Vlaams “Streekproduct”.
Naast de Advokaat in tal van kleuren en smaken bevat het assortiment van Den gouden haan ook tal van ander huisgemaakte producten, zoals confituren, kruidenhoningen, likeuren, kruidenbonbons en pralines. Kruidenbonbons worden ook in ons atelier geproduceerd , suikervrij, verzachtend voor de keel,… Een eigen innovatie.  Tenslotte zijn onze likeuren een originele verrassing en smaaksensatie. Proef ook onze eigen Gin eens !! Rondleiding in het ambachtelijk atelier met eigenzinnige werkwijze  en degustatie.  Tijd voor onze maaltijd

Verse dagsoep

gemengde koude schotel met frieten

1 koffie of thee

De namiddag maken  we een boottochtje op de Nete met oude palingschuiten.  De Moedige Bootvissers bouwden deze platbodems om en organiseren er toeristische rondvaarten mee sinds 1981. Hun bootjes hebben dezelfde vorm als de palingschuiten en zijn uitgerust met een elektrische buitenboordmotor. De huidige toeristenbootjes hebben geen nummer, maar een naam die verbonden is met de geschiedenis van Lier of een typische Lierse figuur.
De Lierse kant is een unicum binnen de kantwereld, want het is geen kloskant, maar handborduurwerk op machinaal geweven tule.  Met een haakje worden kettingsteken in verschillende diktes katoen op tule geborduurd, die op een borduurraam gespannen staan. Dit geeft dan schaduweffecten.  Het begijnhof in Lier behoort sinds 1998 tot het Unesco Werelderfgoed. Oorspronkelijk werden de huisjes bewoond door begijntjes: alleenstaande, gelovige vrouwen die er een zelfstandig leven konden leiden onder toezicht van een grootjuffrouw. Ze leefden onder andere van weven of kant borduren.  Nog wat vrije tijd op het Zimmerplein om iets te nuttigen voor we de dag afsluiten.

 

Reisinformatie

€ 65.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.