4 Dagen Duitsland Sauerland Verblijfplaats : Winterberg

Wat de Ardennen zijn voor België en de Vogezen voor Frankrijk, dat is Sauerland voor Duitsland. Beleef samen met Violetta Cars een heerlijke vakantie in het altijd groene Sauerland. Een reis vol leuke uitstapjes. We bezoeken het sfeervolle stadje Soest en Willingen, met al hun leuke winkeltjes en terrasjes en bezienswaardigheden. Nemen een kijkje achter de schermen van de Ettelsberg-kabelbaan, gaan op verkenning met de huifkar en brengen een bezoek aan de bekende Warsteiner bierbrouwerij  met proeverij en ook nog een glasblazerij. Dit staat allemaal op ons programma en zijn inbegrepen. Ook zijn de kabbelende beekjes, imponerende naald- en loofwouden en ongerepte veengebieden en de rijk versierde vakwerkhuizen  de ingrediënten van deze streek. Op weg naar huis maken we nog een laatste stop in het mooie Attendorn.  Zeker weten dat je van deze reis zult genieten!  We verblijven er in het Familie hotel “De Brabander, te Winterberg, een  gezellig en veelzijdig hotel, waar iedereen zich thuis voelt en men graag weer terugkomt!

 

 • Reisverloop
 • Hotelinformatie
 • Prijsinformatie

1e dag : Sint Joris Winge – Soest –   Ettelsberg – Winterberg 

Vertrek aan ons bureel om 06u00 en via Duitse autowegen richting Düsseldorf, Wuppertal naar Soest, dat één van de grotere steden is, die je tegenkomt tijdens een vakantie Sauerland. Hier verbleef een belangrijk deel van de Belgische troepen die in Duitsland gelegerd waren. Tevens is deze duizend jaar oude sfeervolle stad gekend voor zijn prachtige vakwerkhuizen, historische gebouwen en indrukwekkende zandstenen kerken en de vele winkels . We bezoeken deze stad en nemen er het vrije middagmaal. In de namiddag gaat het richting Ettelsberg-Seilbahn , hier gaan we een kijkje nemen achter de schermen van de ultramoderne Ettelsberg-kabelbaan. Men krijgt hier een  indrukwekkend inzicht over de werking van een seilbahn, de aandrijfkracht,, het speciale gereedschap, hoe sneeuw kanonnen sneeuw maken enz…  Een leerrijk bezoek !  Daarna reizen we af naar onze verblijfplaats Winterberg, waar we welkom geheten worden door de hotel eigenaars. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag : Willingen – glasblazerij en Warsteiner 

Na een lekker ontbijt brengt onze autocar u naar Willingen, waar u lekker door de winkelstraat kunt flaneren. We bezoeken er ook een glasblazerij, waar handwerk tot leven komt. Ontdek hoe het traditionele glasblazen in zijn werk gaat en verbaas u over de prachtige kunstwerken die er te bewonderen zijn. Na het middagmaal gaan we de Warsteiner Brauerei bezoeken.  Hier ervaart u het brouwproces van de “koningin der bier soorten”. U wordt er ontvangen met een film waarin alle stappen van gerst tot glas wordt uitgelegd. Vervolgens rijdt u met een treintje door de brouwerij, waarna we aan het eind het glas heffen en gaan genieten van de rijke smaak van een Warsteiner biertje. Santé

3e dag : Winterberg – Huifkar tocht 

Na het ontbijt bezoeken we vandaag Winterberg, ook wel het dak van het Sauerland genoemd. Hier werd in de 20e eeuw het skiën geïntroduceerd en dit was het begin van het toeristische succes van Winterberg, zowel winters als het zomers. Dit mooie plaatsje is het hoogst gelegen in het Sauerland, omgeven door bergen. Daarom houden we ook een stop bij de bekendste berg, de Kahler Asten (842m hoog). Wie het wenst kan de toren beklimmen, waar u een prachtig mooi uitzicht krijgt over de berg en zijn omgeving.  Middagmaal in ons hotel. Na de middag trekken we erop uit met de huifkar. Een mooie rit langs de verschillende bezienswaardigheden en uitzichten in het Sauerland .Terug naar ons hotel voor avondmaal. Voor de liefhebbers is er na het avondmaal de mogelijkheid om een gezellige fakkeltocht te maken  in de omgeving van het hotel. Overnachting.

 4e dag : Winterberg – Attendorn –  Sint Joris Winge 

Vandaag is het weer de laatste dag van uw vakantie. Na nog eenmaal van het uitgebreide ontbijtbuffet te hebben genoten, valiezen laden en huiswaarts. Maar nog niet direct want we brengen nog een klein bezoek aan Attendorn, een mooi gelegen middeleeuwse Hanze stad in het dal van de Bigge.  Middagmaal  en daarna via een mooie route langs de Biggensee, het grootste kunstmatige stuwmeer in Sauerland, dat water voorziet voor het Rhurgebied. Via Köln, Aachen terug naar ons bureel te Sint-Joris Winge. Aankomst voorzien om 19.00 uur.

 

VAKANTIEHOTEL “DE BRABANDER” ****

Het familie hotel is gelegen op korte wandelafstand van het gezellige centrum. De familie Meurs staat iedere dag zelf met veel plezier op de werkvloer, om er zelf voor te zorgen dat wij het hier naar onze zin zullen hebben. De mooie kamers zijn modern en netjes ingericht en beschikken over een eigen badkamer met douche of bad en toilet, flat-screen tv, telefoon met wekservice, minisafe en draadloos internet.
Niet alle kamers zijn bereikbaar met de lift.
Het sfeervolle restaurant biedt ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds een heerlijk 3-gangen menu met keuze uit verschillende smakelijke, afwisselende hoofdschotels. In de “babbelbar” is het altijd gezellig en men kan er genieten van een lekkere koffie, een frisse pint of waarom niet een borrel. Gezelligheid Troef ! Kort weg een hotel waar men zich dadelijk thuis voelt en waar gastvrijheid en kwaliteit samen komen !

Inbegrepen

 

 • Vervoer per **** touristclass autocar met het nodige comfort
 • Bekwame chauffeur en reisleider
 • Alle rondritten uit het programma
 • Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
 • Welkomstdrankje met hapje
 • Gebruik fitnessruimte, verwarmd buiten zwembad
 • Bezoek Glasblazerij
 • Bezoek Ettelsberg-kabelbaan (achter de schermen)
 • Huifkar tocht en fakkeltocht
 • Bezoek Warsteiner Brouwerij met proeverij
 • Toeristentaks

 

 

 

Toeslagen

Eenpersoonskamer : + 75,00€

Niet inbegrepen

 

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • 1e dag middagmaal
 • Reis en/of annulatieverzekering

 

Reisinformatie

€ 560.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.