Keulen Kerstmarkt

Vertrek om 07.30 uur. Keulen is sowieso een leuke stad om te shoppen. Maar vanaf eind november is het er extra gezellig met 1 van de meest populaire kerstmarkten van Duitsland op het marktplein voor de Dom, Heumarkt, Neumarkt, Rudolfplatz, Stadtgarten …De vele kerstmarkten in de oude binnenstad en de vele shoppingstraten zorgen voor dit succes.  De kathedraal op het plein straalt en is verlicht, dit samen met een gezellige sfeer, lekker hapjes en drankjes en volop vertier, kan niet anders dan bij eenieder een speciale indruk achterlaten!
Krijg je al zin in een dagje shoppen in Keulen ?  Ook zonder kerstmarkt verkennen wij graag deze stad samen met u, maar we nemen u wel graag mee in de kerstsfeer via onderstaand filmpje.

 

Kerstmarkten in Keulen

  • Marktplein voor de Dom: 150 standjes in een stervorm opgesteld. Met vooral kunst, handwerk en decoratie, dit alles in de schaduw van de hoogste kerstboom van de rijnregio.
  • Altermarkt en Heumarkt in de Altstadt: Heimat der Heinzelmännchen, de ‘thuis’ van leuke kabouterfiguurtjes. Er ligt een schaatsbaan, ambachtslieden tonen er hun kunsten en de kerstmarkt is ingedeeld volgens ‘straatjes’ zoals het snoepstraatje, het speelgoedstraatje, … Je vindt hier natuurlijk ook het traditionele speelgoed, naast kunstige kribben en decoratie.
  • Neumarkt of Engeltjesmarkt: Dit is de tweede belangrijkste kerstmarkt en ook de oudste van de stad. De markt bevindt zich in het hart van de shoppingstraten. Hier vind je een mengelmoes van kerststalletjes (80), ook met Glühwein en snoep.
  • Rudolfplatz: Dit is de kerstmarkt van de sprookjeswereld, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen want de kleine figuurtjes zullen je even doen wegdromen. Dit jaar komt ook sinterklaas nog eens langs in het Nikolausdorf. Er zijn uiteraard ook nog andere artikelen op deze markt.
  • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse) is de nieuwste kerstmarkt met een 80-tal standen.
  • Aan het Schokoladenmuseum (300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever) is er sedert 2014 een nieuwe kerstmarkt, de Hafen-Weihnachtsmarkt. Glühwein vanop een houten schip of de vuurtoren, het is eens iets anders.
  • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse): Live muziek, sfeervol verlichte wandelpaden zorgen voor een gezellige kerstsfeer in het oudste park van Keulen.

Reisinformatie

€ 22.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.