Gastronomisch Weekend – Belgische Ardennen

Gastronomisch Genieten in de Belgische Ardennen.  Iedereen is ooit wel eens in Han-sur-Lesse geweest maar de laatste tijd onderging het Domein van de Grotten van Han een echte metamorfose.  Tijd dus om nog eens langs te gaan voor een heuse safari mét Ranger en een privé- bezoek langs het vernieuwde parcours in de Grot.
Dit alles overgieten we met een gastronomisch sausje:  een Wilddiner met aangepaste wijnen, een bezoek met proeverij aan een artisanale brouwerij in Eprave en een bezoek met demonstratie en proeverij aan een artisanale chocolatier in Rochefort.
Reden genoeg dus om in het najaar met Violettacars af te reizen naar de adembenemende panorama’s van de vallei van de Lesse.

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

Dag 1: St.-Joris-Winge – Han-sur-Lesse

We vertrekken aan ons bureel om 8u30 richting Han-sur-Lesse.
Om 10u30 worden we opgewacht door een echte Ranger voor een heuse safari. Na een rit met het trammetje vervolgen we onze weg te voet door het Wildpark (+/- 2 km). Verschillende stops worden ingelast om anekdotes, legendes en weetjes te vertellen over de dieren en de natuur.  Everzwijnen, steenbokken, lynxen, rendieren, veelvraten, beren,… normal gezien ontmoeten we ze allemaal.
Onze lichte lunch gebruiken we in Le Tivoli, het Belle-Epoque restaurant met panoramisch uitzicht.  Nadien pikt de Safaricar ons op om de rest van de vallei en de mysterieuze afgrond van Belvaux te bezoeken.
We worden afgezet aan ons hotel. Nadien is er tijd om het dorp Han-sur-Lesse te verkennen. Wie wil kan Prehistohan en Han 1900 bezoeken – deze 2 musea zijn in de prijs begrepen.  Sportievelingen kunnen terecht in het zwembad van het hotel.
Rond 18u30 verzamelen we voor aperitief en aansluitend een Wilddiner met aangepaste wijnen in Le Pavillon – het Art Deco Terroir van het Domein.
Overnachting in het hotel.

 

Dag 2:  Han-sur-Lesse – Eprave – Rochefort – St.-Joris-Winge

Uitgebreid ontbijt in ons hotel om vanaf 8u30.
Om 10u00 worden we aan de Grot van Han verwacht voor een privé-bezoek.  Een gids neemt ons mee op een vernieuwd parcours voor een magische reis naar de oorsprong van de wereld en de Grot waar we als kers op de taart kunnen genieten van de adembenemende klank- en lichtshow “Origin” olv. Luc Petit.
Vervolgens brengen we een geleid bezoek aan de ambachtelijke “Brasserie La Lesse” in Eprave. Ter afsluiting wordt ons een degustatie van 4 heerlijke lokale biertjes aangeboden.
Lunchen doen we met een 3-gangenmenu in Le Pavillon.
In de namiddag bezoeken we “Chocolatier Sigoji”.  Bij deze artisanale cholocatier wacht ons niet alleen een bezoek maar ook een demonstratie en een proeverij van pralines. Vanilla, caramel met gezoute boter, speculoos, … maar ook la “Schaltinoise”, een praline met huisgemaakte alcohol zoals Cointreau, la “Matcha”, la “Goji”, la “Cameé, met specerijen uit Kameroen, honing en safraan, ….
Daarna zetten we meer dan voldaan terug koers naar St.-Joris-Winge.

 

Mercure Han-sur-Lesse ****
Luxe in een typische Ardense sfeer. Het stijlvolle hotel ligt in het centrum van Han-sur-Lesse en heeft 69 Superior kamers, 48 Familiesuites, een indoor zwembad om te relaxen, het restaurant Merlesse en een bar om heerlijk te genieten.

Alle kamers hebben kingsize bedden, gratis WiFi, kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche. Met de gratis Smart Connection kunt u via een gepersonaliseerde QR-code verbinding maken met uw tv en uw favoriete programma’s vanaf uw smartphone streamen.

Inbegrepen

Inbegrepen

Vervoer per ****touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Ervaren chauffeur en plaatselijke gidsen
Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal
Dranken inbegrepen tijdens de maaltijden
Bezoek van het vernieuwde Domein van de Grotten van Han met gids
(safaripark, grotten & 2 musea)
Aperitief en Gastronomisch Wildmenu met aangepaste wijnen, water en koffie
Geleid bezoek aan Brasserie La Lesse met bierproeverij
Geleid bezoek La Chocolaterie Sigoji met demonstratie en proeverij
Zeker doenbaar voor minder mobiele mensen

Toeslagen

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + 35.00 euro
Prijs voor kinderen -12 jaar op aanvraag

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen

Extra dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

 

 

 

Reisinformatie

€ 280.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.