Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

Fietstocht Wallonië Afdaling van de Ourthe (62 km)

Ga mee met Violetta Cars met je eigen fiets en beleef een mooie tocht onder deskundige begeleiding. Verzamelen om 07.00 uur aan ons bureel om de fietsen te laden. Vertrek met onze uiterst modern uitgeruste fiets trailer omstreeks 07.30 uur.

Op deze groene fietstocht genieten we tenvolle van bossen, water en knusse gezellige steden. Wie kent Durbuy nog niet ? Het Waalse stadje dat grotendeels “Marc Coucke-stad” werd en waar Wout Bru in de potten roert. Het kleine Durbuy heeft onmiskenbaar grootse charme . Het stadje ligt aan de meanderende Ourthe. Al wandelend in het outovrije historische hart kun je rustig om je heen kijken naar de oude gebouwen die zijn opgetrokken in de plaatselijke bouwsteen. Mis niet het oudste straatje van Durbuy , de rue Daufresne de la Chevalerie. Deze is bedekt met kiezels uit de Ourthe. Dit stadje is een ideaal startpunt voor onze fietstocht langs de oevers van de Ourthe. We zitten hier in 3 geografische streken : de Ardennen, de Condroz en de Famenne. We maken dankbaar gebruik van de RAVel 5 die ons via Bomal (waar de Aisne in de Ourthe stroomt) en Hamoir naar Esneux brengt. Daar liggen de ruïnes van het kasteel van Montfort en de Roche aux Foucons, een hoge rots boven een meander van de Ourthe. Vanaf Tilff naderen we Luik waar de Ourthe haar water kwijtraakt aan de Maas. Hoewel Luik in 1914 tijdens de Slag om Luik veel te lijden had van de Duitsers, tref je er nog vele historische gebouwen : het levendige Place Saint-Lambert met het gotisch bisschoppelijk paleis en de Saint-Pauluskathedraal wachten op ons. Deze stad van de misdaad roman schrijver Georges Simenon zal u verrassen. Het grote en moderne station van Liège Guillemins (van de bekende architect Santiago Calatrava) bewijst dat Luik zijn grijze imago wel degelijk van zich heeft afgeschud. En wie zijn honger wil stillen mag zeker niet aan de balletjes met Luikse saus voorbijgaan.

Inbegrepen:
– Vervoer per touristclass autocar
– Fiets – trailer
– Bekwame chauffeur en ervaren reisleider

Algemeen: Wie een dagje gaat fietsen, weet dat een goede voorbereiding essentieel is.
Wat mag je zeker niet vergeten?
En heb je al eens gedacht aan een fietsverzekering?

Voor je op je fiets springt, is het wel heel belangrijk dat de fiets goed in orde is.
Kijk eerst en vooral na of de batterij volledig is opgeladen en of de remmen goed werken.
Check de bandenspanning. Maar vooral ook je conditie.

Wat neem je mee op de fiets ?  Zorg dat je niet te zwaar geladen bent,
vergeet toch enkele belangrijke zaken niet. Een fietspomp en een bandenreparatie kit.
En voor je veiligheid, neem toch maar je helm mee !

Je eigen fiets wordt vervoerd in onze speciale nieuwe fiets trailer met borstelsysteem.
Om de fietsen maximaal te kunnen laden mogen wij u vragen om uw stuur te draaien aub
(Bij de elektrische fietsen , gelieve de batterijen uit te nemen tijdens het vervoer van de fietsen)

Iedereen die regelmatig fietst kan bij ons deelnemen aan een fietsreis.
We fietsen in groep onder leiding van onze gids die de fietstochten zorgvuldig heeft voorbereid.  Ze hebben op voorhand de fietsroute reeds verkend en kunnen eventueel de route aanpassen naargelang de omstandigheden. De moeilijkheidsgraad van een fietstocht hangt af van verschillende factoren, zoals je fiets (aantal versnellingen, onderhoud, elektrisch,….) , de weersomstandigheden (regen, wind, temperatuur), de hellingen en ook je eigen conditie. De fietsroutes lopen meestal over fietspaden, rustige secundaire wegen, voormalige spoorlijnen of jaagpaden,langs rivieren en kanalen. Onderweg genieten we van de prachtige natuur, maar nemen we ook het culinaire en culturele wat de streek te bieden heeft mee. De gemiddelde afstanden op onze dagreis liggen rond de 40 km en 60 km, sommige worden gereden in een lus, andere eindigen we op een andere stopplaats als vertrekplaats. Er wordt op tijd en stond halte gehouden voor de vrije maaltijden en de bijzondere bezienswaardigheden.  De autocar volgt langs de route (mocht u pech hebben of eventjes een rustpauze willen).

Belangrijk: Violetta Cars kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor fietsongevallen, schade aan eigen fiets, schade aan derden, letsels opgelopen bij valpartijen, diefstallen van fietsen en dit gedurende de ganse reis.  Wij raden aan om een diefstal/ongevallenverzekering af te sluiten voor jou en of je fiets. Dit kan niet via onze verzekering, aangezien wij geen fietsen van 3den kunnen verzekeren, dit kan u wel bij uw eigen reisagent. Zeker geen verplichting, maar misschien wel eens om na te vragen, van een vraag wordt je enkel wijzer en dan ligt de keuze uiteraard bij uzelf

Mogen wij u een fijne fietstocht toewensen

Reisinformatie

€ 45.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.