van 01 tot 03 mei 2024 zal ons bureel gesloten zijn

Fietstocht met Wim aan de Vlaamse kust: van Oostende tot Het Zwin 

Wim neemt ons mee op stap met je eigen fiets!

Verzamelen om 07.00 uur aan ons bureel om de fietsen te laden.
Vertrek met onze uiterst modern uitgeruste fiets trailer omstreeks 07.30 uur.

Met de zilte wind in de haren fietsen we langs onze kust van Oostende tot aan het natuurreservaat Het Zwin aan de Belgisch-Nederlands grens .

We vertrekken vanaf de vissershaven van Oostende en rijden via Bredene naar De Haan, de belle-époque-gemeente van onze kust met de goed bewaard gebleven villa’s. Daarna wacht Blankenberge op ons met de jachthaven en de “paravang”, de zeedijk en de pier.

De kust is meer dan alleen maar het strand. Daarom gaan we ook iets meer landinwaarts en rijden we door de Uitkerkse polders naar Lissewege. Dit charmante polderdorp ligt in de schaduw van de internationale haven van Zeebrugge, officieel Port of Antwerp-Bruges. Met wat geluk meerde er een cruiseschip aan. Zo komen we in Heist, Duinbergen en het mondaine Knokke, dé stad van de voormalige burgemeester Lippens.

Via de zeedijk van Knokke rijden we tot het einde waar we kunnen genieten van een mooi uitzicht over het natuurreservaat “Het Zwin”.

Traject: 55 kilometer, vlak, verharde wegen, gemiddelde snelheid 17 à 18 km/u. Picknick en drank: de kustbadplaatsen  bieden voldoende opties voor een vrijblijvende koffie of snack op de middag en in de namiddag.

 

Inbegrepen:
– Vervoer per touristclass autocar
– Fiets – trailer
– Bekwame chauffeur en ervaren reisleider

Algemeen: Wie een dagje gaat fietsen, weet dat een goede voorbereiding essentieel is.
Wat mag je zeker niet vergeten?
En heb je al eens gedacht aan een fietsverzekering?

Voor je op je fiets springt, is het wel heel belangrijk dat de fiets goed in orde is.
Kijk eerst en vooral na of de batterij volledig is opgeladen en of de remmen goed werken.
Check de bandenspanning. Maar vooral ook je conditie.

Wat neem je mee op de fiets ?  Zorg dat je niet te zwaar geladen bent,
vergeet toch enkele belangrijke zaken niet. Een fietspomp en een bandenreparatie kit.
En voor je veiligheid, neem toch maar je helm mee !

Je eigen fiets wordt vervoerd in onze speciale nieuwe fiets trailer met borstelsysteem.
Om de fietsen maximaal te kunnen laden mogen wij u vragen om uw stuur te draaien aub
(Bij de elektrische fietsen , gelieve de batterijen uit te nemen tijdens het vervoer van de fietsen)

Iedereen die regelmatig fietst kan bij ons deelnemen aan een fietsreis.
We fietsen in groep onder leiding van onze gids die de fietstochten zorgvuldig heeft voorbereid.  Ze hebben op voorhand de fietsroute reeds verkend en kunnen eventueel de route aanpassen naargelang de omstandigheden. De moeilijkheidsgraad van een fietstocht hangt af van verschillende factoren, zoals je fiets (aantal versnellingen, onderhoud, elektrisch,….) , de weersomstandigheden (regen, wind, temperatuur), de hellingen en ook je eigen conditie. De fietsroutes lopen meestal over fietspaden, rustige secundaire wegen, voormalige spoorlijnen of jaagpaden,langs rivieren en kanalen. Onderweg genieten we van de prachtige natuur, maar nemen we ook het culinaire en culturele wat de streek te bieden heeft mee. De gemiddelde afstanden op onze dagreis liggen rond de 40 km en 60 km, sommige worden gereden in een lus, andere eindigen we op een andere stopplaats als vertrekplaats. Er wordt op tijd en stond halte gehouden voor de vrije maaltijden en de bijzondere bezienswaardigheden.  De autocar volgt langs de route (mocht u pech hebben of eventjes een rustpauze willen).

Belangrijk: Violetta Cars kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor fietsongevallen, schade aan eigen fiets, schade aan derden, letsels opgelopen bij valpartijen, diefstallen van fietsen en dit gedurende de ganse reis.  Wij raden aan om een diefstal/ongevallenverzekering af te sluiten voor jou en of je fiets. Dit kan niet via onze verzekering, aangezien wij geen fietsen van 3den kunnen verzekeren, dit kan u wel bij uw eigen reisagent. Zeker geen verplichting, maar misschien wel eens om na te vragen, van een vraag wordt je enkel wijzer en dan ligt de keuze uiteraard bij uzelf

Mogen wij u een fijne fietstocht toewensen

Reisinformatie

€ 45.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.