Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

Fietstocht – IJzerroute (65 km)

Ga mee met Violetta Cars met je eigen fiets en beleef een mooie tocht onder deskundige begeleiding. Verzamelen om 06.15 uur aan ons bureel om de fietsen te laden. Vertrek met onze uiterst modern uitgeruste fiets trailer tussen 06.30 en 06.45 uur. 

De IJzer  is de einige zeerivier die op Belgisch grondgebied in zee uitmondt. Ze ontspringt in Noord-Frankrijk en stroomt via Diksmuide en Nieuwpoort naar de Noordzee. We verkennen vandaag “Bachten de Kupe”, het gebied tussen de IJzer en de Franse grens. We fietsen daarbij door een gebied dat ook wel zijn deel heeft gehad in vele turbelente tijdperken. We spreken af in het gezellige Bergues, het Venetië van Frans Vlaanderen. Met zijn kanalen, zijn stervormige omwallingen en zijn belfort vormde het stadje het perfecte decor voor de Franse topfilm “Bienvenue chez les C’htis”. Wees vooral niet verwondert als een Fransman u in het sappig “Vlemsch” een “elk z’n goeien dag” toewenst. We zitten hier in een gedeelte van het historische graafschap Vlaanderen dat in de 17e eeuw werd afgestaan aan Frankrijk , ten gevolge van de fratsen van koning Lodewijk XIV. We laten Bergues achter ons en fietsen naar de “Schreve”, de grens tussen Frankrijk en België. We vinden de IJzer op de grens in Roesbrugge-Haringe en fietsen langs de oevers naar Fintele waar de Lovaart de verbinding vormt naar Veurne. Vanop de hoge oevers genieten we van het vlakke, laaggelegen en vaak zeer natte weiland in de IJzervallei. In de verte ontwaren we de Kemmelberg, de Rodeberg en de Zwarte Berg. Niets doet ons aan de Knokkebrug vermoeden dat hier vroeger een Spaans fort lag. Nochtans steken we daar de IJzer over naar de Blankaart, het grote West-Vlaamse waterspaarbekken te midden een vogelrijk gebied. De veenrijke ondergrond heeft hier nog wat verrassingen voor ons in petto. Het beroemste monument van de Vlaamse strijd begroet ons al van ver : de IJzertoren. Diksmuide was vroeger gekend als Dicasmutha en had in de 10e en 11e eeuw een zeehaven, omdat de IJzer nog een zeearm was. Laat je op de markt verleiden tot een lekker roomijs of enkele Diksmuidse boterkoeken. Daarna zwerven we via het Beerst Blote (jaja, dat moeten we even uitleggen) verder zeewaarts. We passeren de Dodengang en beseffen dat we hier in het midden van het grote strijdtoneel van Wereldoorlog I fietsen. Duizenden en duizenden soldaten zoals de streekbewoner Willem Vermandere zingt. Links en rechts van de Frontzate (de oude spoorlijn van Diksmuide naar Nieuwpoort), ontdekken we verrasend veel overblijfselen van deze onmenselijke strijd. Maar let ook op enkele minuscule landschapselementen die verraden dat hier heel lang geleden hoeves op terpen stonden. We volgen de IJzer tot aan het historisch beschermde Ganzenpootsluizencomplex in Nieuwpoort. Onder het strenge oog van Koning-Ridder Albert I kunnen we hier onze beentjes laten uitrusten. Op deze vlakke route kan de wind ons parten spelen, maar indien nodig zullen we de route in omgekeerde richting afleggen zodat we minder tegenwind zullen hebben.

Inbegrepen:
– Vervoer per touristclass autocar
– Fiets-trailer
– Bekwame chauffeur en ervaren reisleider

Algemeen: Wie een dagje gaat fietsen, weet dat een goede voorbereiding essentieel is.
Wat mag je zeker niet vergeten?
En heb je al eens gedacht aan een fietsverzekering?

Voor je op je fiets springt, is het wel heel belangrijk dat de fiets goed in orde is.
Kijk eerst en vooral na of de batterij volledig is opgeladen en of de remmen goed werken.
Check de bandenspanning. Maar vooral ook je conditie.

Wat neem je mee op de fiets ?  Zorg dat je niet te zwaar geladen bent,
vergeet toch enkele belangrijke zaken niet. Een fietspomp en een bandenreparatie kit.
En voor je veiligheid, neem toch maar je helm mee !

Je eigen fiets wordt vervoerd in onze speciale nieuwe fiets trailer met borstelsysteem.
Om de fietsen maximaal te kunnen laden mogen wij u vragen om uw stuur te draaien aub
(Bij de elektrische fietsen , gelieve de batterijen uit te nemen tijdens het vervoer van de fietsen)

Iedereen die regelmatig fietst kan bij ons deelnemen aan een fietsreis.
We fietsen in groep onder leiding van onze gids die de fietstochten zorgvuldig heeft voorbereid.  Ze hebben op voorhand de fietsroute reeds verkend en kunnen eventueel de route aanpassen naargelang de omstandigheden. De moeilijkheidsgraad van een fietstocht hangt af van verschillende factoren, zoals je fiets (aantal versnellingen, onderhoud, elektrisch,….) , de weersomstandigheden (regen, wind, temperatuur), de hellingen en ook je eigen conditie. De fietsroutes lopen meestal over fietspaden, rustige secundaire wegen, voormalige spoorlijnen of jaagpaden,langs rivieren en kanalen. Onderweg genieten we van de prachtige natuur, maar nemen we ook het culinaire en culturele wat de streek te bieden heeft mee. De gemiddelde afstanden op onze dagreis liggen rond de 40 km en 60 km, sommige worden gereden in een lus, andere eindigen we op een andere stopplaats als vertrekplaats. Er wordt op tijd en stond halte gehouden voor de vrije maaltijden en de bijzondere bezienswaardigheden.  De autocar volgt langs de route (mocht u pech hebben of eventjes een rustpauze willen).

Belangrijk: Violetta Cars kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor fietsongevallen, schade aan eigen fiets, schade aan derden, letsels opgelopen bij valpartijen, diefstallen van fietsen en dit gedurende de ganse reis.  Wij raden aan om een diefstal/ongevallenverzekering af te sluiten voor jou en of je fiets. Dit kan niet via onze verzekering, aangezien wij geen fietsen van 3den kunnen verzekeren, dit kan u wel bij uw eigen reisagent. Zeker geen verplichting, maar misschien wel eens om na te vragen, van een vraag wordt je enkel wijzer en dan ligt de keuze uiteraard bij uzelf

Mogen wij u een fijne fietstocht toewensen

Reisinformatie

€ 45.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.