We starten stilaan aan de kerstperiode 2023 …   er werden al heel wat dagreizen toegevoegd, maar ook
2d Parijs
6d Kerst vieren in Holzgau
9d Igea Marina
Ook de reizen 2024 zijn in voorbereiding…

Düsseldorf Kerstmarkt

Vertrek

Leuven voorkant station (Acerta gebouw) 07.00 uur

Bureel Violettacars                                           07.30 uur

Tienen Aarschotsesteenweg H-Hart             07.45 uur

 

In Düsseldorf vind je maar liefst 7 kerstmarkten verspreid door de stad. Alle Weihnachtsmarkten liggen op loopafstand van elkaar.  Een kort overzichtje:

bij de Handwerker-Markt op de Marktplatz van Düsseldorf, direct voor het Rathaus. Voor dit raadhuis strekt zich een sfeervolle kerstmarkt uit met allerlei kraampjes in dezelfde stijl als het Renaissance-raadhuis. Hier scoor je bij kunsthandwerkers bijzondere zelfgemaakte souvenirs en kerstcadeaus.

Loop van de Handwerker Markt verder naar de Altstadt-Markt in de Marktstraße en de Flinger Straße. Drink een lekker glaasje glühwein bij de Glühweinpiramide tegenover het Carsch-huis en slenter langs de gezellige kraampjes van de kerstmarkt. In de Altstad van Düsseldorf vind je ook veel restaurants om een hapje te eten en gezellige kroegen om met een Altbiertje even op te warmen.

De Sternchen-Markt, de volgende thema-kerstmarkt van Düsseldorf, ligt ietwat verscholen in het binnenhof van het Wilhelm-Marx-Haus, waardoor je even weg bent van de drukke winkelstraten van Düsseldorf. Deze kleine Weihnachtsmarkt is een van de mooist versierde kerstmarkten van Düsseldorf, dus sla de Sternchen-Markt zeker niet over!

De Engelchen-Markt vind je op de Heinrich-Heine-Platz, tussen de Altstadt en de Königsallee in. Dit is een goede plek om met een glaasje dampende glühwein of warme chocolademelk even op te warmen, want bij het muziekpaviljoen sta je lekker beschut van regen, wind en sneeuw. Natuurlijk kun je hier ook heel goed kerstinkopen doen en originele cadeautjes scoren.

Schadowplatz, gelegen tussen de Schadowstraße en de Königsallee, verandert rondom de feestdagen in een sprookjesachtige wereld voor jong en oud. De Märchen-Markt is een leuke kerstmarkt voor gezinnen. Hier kunnen jonge bezoekers een rondje maken in de draaimolen, luisteren naar sprookjes

Ook de Kö-Bogen-Markt, vlakbij de Hofgarten, is voor gezinnen met kinderen de moeite waard. Hier vind je de kindertent waar verschillende theatervoorstellingen plaatsvinden en een schaatsbaan, dus bind de ijzers maar onder! Ook geniet je hier regelmatig van live muziek, gezellig! Gurutip: naast deze kerstmarkt vind je het luxe warenhuis Breuniger, perfect voor de laatste kerstinkopen.

Last but not least: de Schadow-Markt aan de Schadowstraße. Op deze markt slaag je sowieso bij een van de vele kraampjes met handgemaakte hebbedingetjes. Deze markt ligt daarnaast aan een van de populairste winkelstraten van Düsseldorf, dus het is ook de perfecte locatie om kerstinkopen te doen. Sla je slag in de 150 winkels rondom Schadowstrasse met zo nu en dan een pauze voor churro’s en glühwein op de kerstmarkt.

De Königsallee, de meest exclusive winkelstraat van de stad, is in november en december sfeervol verlicht. Meer betaalbare winkels vind je aan de Schadowstraße en voor unieke boetiekjes moet je in de hippe wijken Flingern en Unterbilk zijn.

Een dagje zal hier zeker tekort zijn,

 

Autocarvervoer: Busparking wordt voor u voorzien op de Fritz-Roeber-Strasse zodat u niet te ver naar het centrum moet lopen

Reisinformatie

€ 25.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.