We starten stilaan aan de kerstperiode 2023 …   er werden al heel wat dagreizen toegevoegd, maar ook
2d Parijs
6d Kerst vieren in Holzgau
9d Igea Marina
Ook de reizen 2024 zijn in voorbereiding…

Distillerie Rademacher & kerst Schloss Merode

Vertrek

Sporthal Tumkens Betekom            07.30 uur

Bureel Violettacars                             08.00 uur

Tienen Aarschotsesteenweg H-Hart kerk   08.15 uur

Raeren was in vroegere tijden wereldwijd bekend om zijn keramiek, maar wij brengen een bezoek aan de Brennerei-Distillerie Radermacher. De stokerij Radermacher, opgericht in 1836, is één van de oudste distilleerderijen van België en kan op een lange traditie terugkijken. Het familiebedrijf, de 5de generatie sinds de oprichting, is nog steeds actief en de producten weerspiegelen nog steeds de perfectie van het vakmanschap van weleer. Op deze manier wordt een stukje van de ambachtelijke stookprocessen mooi in beeld gebracht. Een boeiend en smaakvol bezoek dat we ook afronden met een maaltijd in “Restaurant 1836”, in het hart van de distilleerderij.  U zult een verfijnde en gastronomische hedendaagse keuken ontdekken, waarbij altijd verse seizoen producten worden gecombineerd en waarbij de voorkeur wordt gegeven aan lokale producenten. De chef, Katy-Anne Zacharias, is gepassioneerd door haar werk en is zeer creatief in het verwerken van onze kostbare dranken in gerechten die vol smaak en originaliteit zijn.

Vanmiddag enkel Hoofschotel: Hert/chocolade/rum 1836/kool/kroketten

Net vóór Advent opent Prins CharlesLouis de Merode de poorten van zijn kasteel voor de “Romantische kerstsfeer met traditionele ambachten”.  Dit kasteel van middeleeuwse oorsprong (12de eeuw), is één van de meest prestigieuze kastelen van het Rijnland.
In de oorlog gebombardeerd en na decennia van wederopbouw in 2000 door een grote brand verwoest, straalt het historische gebouw in het adventsseizoen in hoopvol licht. Met zijn succesvolle mix van traditioneel handwerk en geselecteerde gastronomie, open haardvuur, romantische verlichting en een mooie muzikale achtergrond, biedt deze markt een uniek sfeer met opvallend veel traditionele ambachten :  Glasblazers, steenhouwers, smeden, makers van kerststallen, mandenvlechters, tinnengieters, en chocolatiers produceren voor de ogen van de bezoekers hun gespecialiseerde waren. Overal is de winterlucht gevuld met heerlijke geuren van Glühwein, regionale specialiteiten en zoete lekkernijen.

Het Kerstengel, in navolging van de Beierse traditie verschijnt regelmatig een kerstengel in het hoogste raam van het kasteel, die de boodschap van Advent uitdraagt en iedereen uitnodigt om enkele klassieke kerstliederen mee te zingen….

Laat je betoveren!

 

Reisinformatie

€ 63.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.