Wij willen u de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs bieden, en wel in die volgorde!
Reis met ons van A naar B met een flinke dosis comfort, enthousiasme en vertrouwen.   

  • Uw touringcar is voorzien van veel beenruimte en comfort
  • U verblijft in prima hotels  Het liefste werken we met familiehotels. Daar waar de gastvrijheid nog door eigen familie in stand wordt gehouden en bewaakt. Maar hoe dan ook kennen we de hoteliers persoonlijk en hebben onze gasten er een streepje voor.
  • Ervaren chauffeurs en gemotiveerde medewerkers die U de mooiste plekken in Europa tonen
  • Wat onze busreizen vaak onbedoeld bijzonder maakt, is dat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat. Bijzonder gezellig…  

Violettacars is een gezond en bloeiend bedrijf, met nog een toekomst vol plannen en een service met een ♥

2D Voerse en Zuid-Limburgse gastvrijheid

Het is reeds lang geleden dat de Voerstreek  nog eens in ons aanbod is gekomen. De Voerstreek kent een rijke, soms tumultueuze geschiedenis. Maar het is ook een regio met pittoreske dorpjes en straffe vergezichten, wat we dan ook gaan ontdekken door er met de huifkar een tochtje in de streek te maken. Een leuk programma ! De Voerstreek en Zuid-Limburg staan onder andere bekend om de typische vlaaien van seizoensgebonden fruit. Tijdens een workshop gaat u ermee kennis maken en leer je een heerlijke Limburgse vlaai bakken in een authentieke houtoven. Verder leer en bewonder je het bijzondere proces van stroop maken op een ambachtelijke wijze. Vergeten we dan ook niet het bezoekje bij het Wijngoed Fromberg met degustatie en de Kunrader steengroeve waar men sinds 2003 terug actief bezig is met het bewerken en verhandelen Kunrader steen. Een unieke belevenis !

 

   

  

1e dag : St.-Joris Winge – Voerendaal – Slenaken

We vertrekken aan ons bureel om 07u30 en rijden rechtstreeks naar de Kunrader steengroeve te Voerendaal waar  we hartelijk ontvangen worden. We maken er kennis met de steengroeve door een filmvoorstelling over het doen en laten van vroeger en nu van de Kunrader steen en eindigen er  met een demonstratie in de werkplaats. Na dit leerrijk bezoek begeven we ons naar het Wijngoed Fromberg, waar we ontvangen worden in de gezellige taverne en starten met de rondleiding en wijnproeverij. Tijdens deze rondleiding bezoeken jullie het bedrijf door middel van een film en een rondleiding, eindigen doen we met een wijnproef van 3 verschillende wijntjes. Aansluitend genieten we van een lekkere Limburgse broodmaaltijd. ’s Namiddags neemt een schaapsherder ons mee op locatie met mooie vergezichten, hellingbossen en kleurrijke akkers. Hij vertelt over zijn 2500 schapen een streekeigen schapenras, de 1000 lammetjes die geboren worden, het creëren van natuurwaarden in natuurlijkgebieden en stedelijk groen. Hij zal er ons ook het werken met de schapen demonstreren met zijn Border Collies. Na alle schaapjes op het droge te hebben, keren we naar Slenaken naar het hotel voor kamerverdeling

2e dag : Slenaken – Hombourg –  St.-Joris Winge

Na het lekker ontbijtbuffet valiezen laden en vertrekken we naar Hombourg waar we starten  met een workshop Limburgse vlaai bakken. Iedereen mag zijn eigen vlaai bereiden en bakken naar een oud regionaal recept. De vlaaien worden vervolgens afgebakken in hun authentieke houtoven en deze mag u nadien mee naar huis nemen. Aansluitend gaan we genieten van een lekkere BBQ . Tijdens de namiddag staat er nog een leuke huifkartocht in de omgeving op ons programma met nog een bezoek aan een ambachtelijke siroopstokerij waar u het bijzondere proces van stroop stoken gaat ervaren. Na deze leuke dag vatten we de terugreis aan. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 19.00 uur.

Best Western Hotel Slenaken****

Het **** Best Western hotel is het hoogst gelegen hotel van Nederland waar men u op een aangename manier gaat ontvangen. Het beschikt over moderne kamers uitgerust met een complete badkamer, airconditioning, flatscreen tv, telefoon, radio, koffie-en theefaciliteiten, minibar en gratis Wifi. Het restaurant “De Heeren van Slenaken” bestaat uit een moderne ruimte met een grote bar en een panorama terras, waar men ’s morgens kan genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds wordt er een heerlijk 3-gangen menu geserveerd. Het is hier wel degelijk aangenaam vertoeven !

 

 

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur

Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag middagmaal(broodmaaltijd) tot de laatste dag middagmaal (BBQ)

Bezoek Wijngoed Fromberg en proeverij

Bezoek Kunrader steengroeve

Schaapsherder

Huifkartocht

Vlaai bakken

Siroopstokerij

Rondritten volgens het programma

Toeslagen

Eénpersoonskamer +36,00

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 340.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.