Wij willen u de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs bieden, en wel in die volgorde!
Reis met ons van A naar B met een flinke dosis comfort, enthousiasme en vertrouwen.   

  • Uw touringcar is voorzien van veel beenruimte en comfort
  • U verblijft in prima hotels  Het liefste werken we met familiehotels. Daar waar de gastvrijheid nog door eigen familie in stand wordt gehouden en bewaakt. Maar hoe dan ook kennen we de hoteliers persoonlijk en hebben onze gasten er een streepje voor.
  • Ervaren chauffeurs en gemotiveerde medewerkers die U de mooiste plekken in Europa tonen
  • Wat onze busreizen vaak onbedoeld bijzonder maakt, is dat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat. Bijzonder gezellig…  

Violettacars is een gezond en bloeiend bedrijf, met nog een toekomst vol plannen en een service met een ♥

9D Andorra – El Tarter “Een geweldige vakantiebestemming !”

Andorra is een schitterend ministaatje in de Oostelijke Pyreneeën, ingeklemd tussen Spanje en Frankrijk. Met het onaangetaste natuurschoon, de rijkdom aan cultuurschatten en de heerlijke rust die de bergdorpjes uitstralen, is Andorra een geweldige  vakantiebestemming. Andorra wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 9 miljoen toeristen die aangetrokken worden door de belastingvrije status van Andorra en het prachtige landschap. De mooiste plekken hebben wij voor je uitgezocht. Ervaar dus met ons de prachtige natuur, de rijke cultuur en de indrukwekkende bergen, dus voor iedereen wat wils. We verblijven aan de rand van het dorpje El Tarter in het prachtige **** hotel “Nordic”, waar men er gaat voor zorgen dat u er een onvergetelijke vakantie zal beleven en mooie indrukken gaat mee naar huis nemen.

 

 

1e dag: St.-Joris-Winge – Cahors (omgeving)

Vertrek om 05u30 aan ons bureel. Via Mons richting Parijs en verder via Orléans en Limoges richting Cahors (omgeving). Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor de vrije maaltijden.  Avondmaal en overnachting.

2e dag: Cahors (omgeving) – El Tarter

Na het ontbijt rijden we verder via Toulouse en Foix richting Pyreneeën. Onderweg maken we een korte stop in het stadje Ax-Les-Thermes. Daarna verder door naar El Tarter, aankomst voorzien in de late middag. Welkomstdrink en middagmaal. Daarna kamerverdeling en kennismaking met de vele faciliteiten van het hotel en uitleg door onze plaatselijke gids over het uitstappen programma.  Avondmaal en overnachting.

3e dag: “Drie Valleien”

Ontbijtbuffet. Vandaag maken we een prachtige daguitstap door drie Andorrese valleien die doorspekt zijn met prachtige dorpjes zoals la Cortinada, Llorts, El Serrat. Aan het dorpje Ordino besteden we speciale aandacht met een rondleiding en een bezoek aan het miniatuurmuseum. Middagmaal. In de namiddag staat Coll de la Botella op ons programma, van hieruit heeft men adembenemende  vergezichten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: La Seu d’Urgell en Os de Civis

Na het lekker ontbijt gaat het richting Spanje. In La Seu d’Urgell bezoeken we eerst de Romaans Lombardische kathedraal in deze romantische oude stad. Daarna vrije tijd of bezoek aan de wekelijkse markt. We laten ons door geuren en kleuren overweldigen een echte Spaanse marktsfeer. Middagmaal in Os de Civis , een klein Spaans middeleeuws dorpje. Wandeling en verkenning van dit pittoreske dorpje rijk aan aardewerk- en andere souvenir winkeltjes. Avondmaal en overnachting

5e dag: Canillo

Na het ontbijtbuffet gaan we op ontdekking in onze eigen ‘parochie’ (= dorp). Een bergrit, met indrukwekkende haarspeldbochten brengt ons tot kort bij de tibetaanse brug. Deze indrukwekkende 603 meters lange hangbrug, op 875 meters hoogte overbrugt de 158 meter diepe Vallei del Riu. Een unieke kans om dit prachtig hooggebergte landschap aan te schouwen en zeker voor iedereen een adrenalineboost. Aansluitend rijden we richting Montaup waar we kennis maken met de Andorraanse legende van de ‘Tamarro’s’ (soort Andorraanse Yeti’s) en stappen we uit bij het uitkijkpunt. “Mirador Roc de Quer” waar we nogmaals verrast worden met een ander, groots bergpanorama. Zo’n sportieve voormiddag verdient een lekker middagmaal onder de goede bewaking van OLV Meritxell, de patrones van Andorra. Na de middag bezoeken we de moderne basiliek van Meritxell. Deze dag sluiten we af met het romaans kerkje St Joan de Casellas, ongetwijfeld de meest emblematische kerk van Andorra. Een meesterwerk uit de 12de eeuw, dat pas in de 2e helft van de 20e eeuw werd ontdekt, vraagt extra aandacht. Daarna keren we terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

6e dag: Twee Cerdanyes

Ontbijtbuffet. De Cerdanya is een prachtige zeer brede vallei, de ene helft in Frankrijk, de andere helft in Spanje. Deze streek geniet de meeste uren zonneschijn in heel Europa en is sinds eeuwen bekend voor zijn therapeutische deugden. In de voormiddag vertoeven we in Mont Louis. Deze versterkte stad is een van de mooiste voorbeelden van militaire architectuur van de zeventiende eeuw, gemaakt
door Vauban, we ontdekken er de “deur van Frankrijk” (porte de France),de put van de gestrafte, de stadsmuren, de heilige Lodewijk kerk (église Saint-Louis), en de zonne-oven uit 1949, waarvan de  werking uitgelegd wordt tijdens de rondleiding. Tijdens het middagmaal genieten we van de prachtige uitzichten op de indrukwekkende bergketen Cadi. In de namiddag gaan we flaneren rond het stadsmeer van Puigcerda. Avondmaal en overnachting in Hotel Nordic****.

7e dag: Andorra La Vella – Ransol Barbecue

Na het ontbijtbuffet gaan we met een plaatselijke autocar shoppen in de hoofdstad van  Andorra. Tegen de middag worden we verwacht in Ransol. Het aperitief staat klaar en we genieten van een heerlijke barbecue in volle natuur. Een onvergetelijke namiddag! Een mooie afsluiter! Avondmaal en overnachting.

8e dag: El Tarter – Brive-la Gaillarde (omgeving)

Ontbijtbuffet. Een rustige voormiddag valiezen pakken en kamers ontruimen, vrije voormiddag of voor de natuurliefhebbers een rustige of  stevige wandeling in de nabije vallei van Incles. Een intieme beleving van de schoonheid van het landschap, te midden van een rijke flora en fauna, vergezeld door weidegronden. Een laatste middagmaal in Hotel Nordic**** en na afscheid genomen te hebben,  vertrekken we richting Brive-la Gaillarde (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

9e dag: Brive-la-Gaillarde (omgeving) – St.-Joris-Winge

Ontbijt. Verder over de Franse autowegen richting België. Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor het vrije middag- en avondmaal. Aankomst aan ons bureel voorzien omstreeks 21.00 uur.

HOTEL ” NORDIC****”  EL TARTER

Het **** “Nordic” Hotel is een recent gebouw  in een traditionele bergstijl, perfect aangepast aan de natuurlijke omgeving. Alle kamers beschikken over vele voorzieningen om uw verblijf nog aangenamer te maken, zoals een complete badkamer met bad of douche, toilet, haardroger, satelliet-TV, safe en telefoon en Wi-Fi. Verder beschikt het hotel ook over een Spa-centrum, dat bestaat uit een fitnessruimte, binnenzwembad, jacuzzi, Turks stoombad, sauna (mits betaling). Een drankje kan je nuttigen in de gezellige bar en in het restaurant worden plaatselijke en internationale lekkere maaltijden bereid. ’s Morgens en ’s avonds in buffetvorm. Echt een aanrader!

Inbegrepen

– Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Bekwame chauffeur
– Plaatselijke Nederlandstalige gidsbegeleiding
-Tussenovernachting op heen- en terugreis
– Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt (‘s middag 3-gangenmenu en in het hotel buffet)
– Alle uitstappen, inkomgelden zoals voorzien in het programma
– Plaatselijke autocar op dag 7
– Toeristentaks
– Water en wijn inbegrepen tijdens de maaltijden

Toeslagen

– Eénpersoonskamer + €        330,00

Niet inbegrepen

– Dranken indien niet inbegrepen
– Persoonlijke uitgaven
– Maaltijden tijdens heen- en terugreis
– Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1380.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.