9 dagen Kilts, whisky, legendes en… nessie! Op rondreis door Schotland

Tijdens deze rondreis ontdekken we Schotland. Deze reis brengt u in relatief korte tijd langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Het is een prachtige bestemming om rond te reizen en vele nieuwe indrukken op te doen. Schotland, het land van kastelen, tradities, mysterieuze ‘lochs’ en whisky, maar ook doedelzakken. En als er ergens in Europa nog ongerepte, wilde natuur bestaat, dan is het wel in de Schotse Hooglanden. De ruige bergen, de stille heidevlaktes, de magnifieke vergezichten en de grillige kust met schitterende baaien. Bezoek Loch Ness, proef de whisky en ga terug in de tijd van kastelen en ridders. Een perfecte kennismaking met Schotland. Een onvergetelijke reis! (nieuwe datum 06/09/21 onder voorbehoud)

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St.-Joris-Winge – Delft – IJmuiden
Vertrek aan ons bureel om 09.00 uur. Via Nederlandse autowegen rijden we naar Delft waar we middaghalte houden. In dit gezellige stadje kunt u ongetwijfeld wat lekkers vinden. Vervolgens rijden we naar IJmuiden om er in te schepen op de cruiseferry van DFDS naar Newcastleupon- Tyne. Uitgebreid avondmaal in buffetvorm aan boord. Overnachting in comfortabele (binnen)kajuiten.
2e dag: Newcastle – Edinburgh
Ontbijtbuffet. Omstreeks 9u30 plaatselijke tijd meren we aan in Newcastle. We rijden langsheen enkele fragmenten van de beroemde Muur van Hadrianus in o.a. Wall’s End naar de Engels-Schotse grens bij Carter Bar. We worden er traditioneel opgewacht door een doedelzakspeler in typische Schotse klederkracht. Verder naar Jedburgh voor een snelle hap als middagmaal. Daarna rijden we naar Melrose Abbey, een idyllische abdijruïne in de Schotse Borders aan de rivier Tweed. We vinden er, volgens de legende, toch ook het graf van het hart van de Schotse koningRobert the Bruce. Vervolgens rijden we naar de Schotse hoofdstad Edinburgh. We maken kennis met de stad vanop Calton Hill, één van de uitgedoofde vulkaanheuvels waarop de stad werd gebouwd en de plek waar enkele opmerkelijke monumenten te vinden zijn. Vervolgens naar ons hotel in het centrum van de stad. Avondmaal en overnachting in het Radisson Blue hotel**** (of gelijkwaardig).
3e dag: Edinburgh
Na het heerlijke Schotse ontbijt gaan we op verkenning in het historische hart van de Schotse hoofdstad. We wandelen langsheen de bekende Royal Mile naar Edinburgh Castle. Een bezoek aan het kasteel is een must, zelfs als u de Schotse regalia niet wenst te zien. Alleen al het fantastische zicht op de stad is reden genoeg om tot boven te wandelen. Net voor de middag brengen we een bezoek aan de Whisky Heritage Experience om er wat meer te leren over hoe whisky wordt geproduceerd. Facultatief middagmaal in de stad. Na de middag rijden we doorheen de New Town naar Leith, de haven van Edinburgh. We bezoeken er het imposante Royal Yacht Britannia, ooit het jacht van de Britse koninklijke familie. U kunt aan boord alles ontdekken – opnieuw met Nederlandstalige audiogidsen – over het leven aan boord van het jacht. Uiteraard komt het verhaal van de koninklijke familie (en de vele honeymoons) aan bod, maar ook het verhaal van de scheepslui wordt niet vergeten. Om te bekomen van alle pump & circumstance gaan we nog even wandelen in de prachtige natuur van de Edinburgh Royal Botanic Garden. Daarna rijden we terug naar ons hotel Radisson Blue **** (of gelijkwaardig) voor het avondmaal en overnachting.
4e dag: Highlands – Stirling – Trossachs – Loch Katrine – Pitlochry
Ontbijt. Vandaag verlaten we de Schotse hoofdstad en rijden we de spectaculaire Highlands in. Via de autosnelwegen rijden we naar Stirling om er kennis te maken met de grootste Schotse held aller tijden namelijk William Wallace. We bezoeken het National Wallace Monument voor een schitterend uitzicht over de streek en op Stirling Castle en de Old Town. Daarna rijden we naar het centrum van Stirling voor een facultatief midagmaal. Daarna rijden we via de Trossachs – gekend omwille van die andere Schotse held Rob Roy – naar Loch Katrine voor een cruise met het legendarische stoomschip Walter Scott op één van de meest betoverende lochs van Schotland. Vervolgens rijden we langsheen de Killin Falls en Loch Tay – waar we te weten komen wat een typische Schotse crannog is – naar Pitlochry. hier bezichtigen we een unieke Fish Ladder… Avondmaal en overnachting in het Fishers Hotel*** te Pitlochry.
5e dag: Pitlochry – Grampiam Mountains – Culloden – Iverness
Na het heerlijke Schotse ontbijt laden we de bagage in en trekken we de overweldigende natuur van de Grampian Mountains in. Via het skioord Spittal of Glenshee en het beroemde Braemar volgen we de Royal Road in Deeside. Deze route leidt naar Balmoral Castle, het buitenverblijf van de Britse koningin Elizabeth II. In augustus verblijft ze in principe steevast in haar Schotse buitenverblijf. Wij rijden echter verder naar de Royal Lochnagar Distillery, de whiskystokerij die op het grondgebied van het Balmoral Estate ligt. We leren er alles over hoe whisky geproduceerd wordt en mogen uiteraard ook eens proeven. Daarna verder naar Ballater. Na het facultatief middagmaal, rijden we verder door de prachtige natuur van de Grampians. Via Glenliveth en de Speyside bereiken we de prehistorische Clava Cairns. Even verderop houden we ook even halt op het beroemde slagveld van Culloden. Daarna verder naar Inverness, waar we nog even de stad verkennen vooraleer we naar het hotel rijden. Avondmaal en overnachting in het Jury’s Inn hotel**** te Inverness.
6e dag: Loch Ness – Eilans Skye – Portree
Na het ontbijt gaan we op zoek naar Nessie, het beroemde monster van Loch Ness. We komen alles te weten over het beruchte meer en natuurlijk ook over de vele expedities die er in de voorbije jaren zijn geweest. Daarna rijden we via de imposante natuur van de Shiel Valley richting Eilean Donan Castle, het meest gefotografeerde kasteel van Schotland. Een bezoek aan dit unieke kasteel mag natuurlijk niet ontbreken. Facultatief middagmaal ter plaatse. ’s Namiddags rijden we verder naar het eiland Skye, voor velen het mooiste gebied van Schotland. We rijden voorbij aan de Cuillin Hills en maken een rondrit op het indrukwekkende schiereiland Trotternish. We houden even halt aan Kilt Rock en bezoeken het Museum of Skye Life. Vervolgens verder naar Portree. Avondmaal en logies in het Royal Hotel**** te Portree.
7e dag: Ferrytocht – Glennfinnan – Fort William – Glenn Coe – Inveraray
Ontbijt. Vandaag verlaten we het eiland Skye zoals het hoort: met de ferry. Vanuit Armadale varen we naar Mallaig. Vervolgens rijden we via de Road to the Isles naar Glenfinnan, bekend voor het Bonnie Prince Charlie monument en uiteraard ook het schitterende zicht op Loch Shiel. Het gekende viaduct figureerde trouwens ook in de Harry Potter films… Verder naar Fort William, aan de voet van Ben Nevis, voor een facultatief middagmaal. Daarna rijden we door het indrukwekkende Glen Coe, voor velen de mooiste vallei van Schotland, naar Inveraray voor een bezoek aan Inveraray Castle. Dit neogotische kasteel is nog steeds in private handen: de hertogen van Argyll hebben hier hun thuisbasis. In het kasteel zien we naast een imposant interieur ook een adembenemende wapencollectie. Avondmaal en overnachting in het George Hotel**** in Inveraray.
8e dag: Loch Lomond – Gretna Green – Newcastle upon Tyne
Na het laatste ontbijt op Schotse bodem rijden we via Loch Lomond en Glasgow Deze rondreis door Schotland is de ideale manier om dit land van contrasten te ontdekken ! naar Gretna Green, het bekende huwelijksoord. We maken er kennis met de aloude traditie van huwelijks- verbintenissen door de hoefsmid. Facultatief middagmaal ter plaatse. Na de middag rijden we via Engelse bodem terug naar Newcastle-upon-Tyne om er in te schepen op de cruiseferry naar IJmuiden. Avondmaal en overnachting aan boord.
9e dag: IJmuiden – St.-Joris-Winge
Na het heerlijke ontbijtbuffet aan boord ontschepen we omstreeks 10u30 in IJmuiden. Vervolgens rijden we via de autosnelwegen terug naar ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst voorzien om 13u30.

HOTELS: ***/****
We logeren tijdens deze rondreis in mooie ***/**** hotels, meestal vrij centraal gelegen. Uiteraard zijn alle kamers comfortabel ingericht, badkamer met bad/douche, toilet, telefoon, tv en wifi (al of niet gratis). ’s Morgens een typisch Schots ontbijt en ’s avonds een 3-gangen menu of buffet met typische en Internationale gerechten.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voor zien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Alle uitstappen vermeld in het programma
Toeristentaks
Ferryovertochten IJmuiden – Newcastle en Newcastle – IJmuiden in binnenkajuiten
(buitenkajuiten kunnen enkel op aanvraag en mits meerprijs)

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 595,00

Plaatselijke tijd: Belgische tijd – 1 uur.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Schotland is gewenst.

Bagage aan boord van een cruiseferry: tijdens de ferryoverzet raden wij u aan om een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus.
Uw koffer blijft tijdens de overtocht in de bagageruimte van onze autocar staan.

VREEMDE MUNTEN: Onderweg en ter plaatse Britse pond. 1 GBP = ca. € 1,16.

BELANGRIJK: Bij reservatie officiële naam en geboortedatum doorgeven

Niet inbegrepen

Middagmaaltijden en dranken
Inkomgelden (+/- 160€) en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 1590.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.