9 dagen Italië Lago Maggiore amore mio….

Het Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië. Rondom dit prachtige meer vind je een afwisselend landschap van bergen en stranden. Dankzij het milde klimaat heeft zich aan zijn oevers een overvloedig mediterraans aandoend leven ontwikkeld. In het achterland rijst een wilde en romantische bergwereld met adembenemende panorama’s op. Onze verblijfplaats “Stresa” is één van de meest luxe en geliefde stadjes aan het Lago Maggiore, met schitterende oude paleizen en tuinen. In het hoogseizoen ben je hier zeker niet de enige toerist. Wandelend door de straatjes met delicatessenwinkels en boetieks loop je naar het hart van Stresa. Het is hier leuk om rond te kuieren met tevens ook een ruim aanbod aan gezellige restaurants en barretjes. Tevens ideale uitvalsbasis voor mooie uitstappen. O.a. Boromese eilanden en Santa Caterina del Sasso, Centovalliexpress, Milaan, Wijnproeverij in Oira

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: Sint Joris Winge – Piotta
Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Luxemburg,Metz naar Straatsburg. Daarna de Frans – Zwitserse grens over richting Basel, Luzern,St Gotthard tunnel naar Piotta voor avondmaal en overnachting. De gebruikelijke stops worden gehouden onderweg voor de vrije maaltijden, zowel tijdens heen-als terugreis.
2e dag: Piotta – Stresa
Na het ontbijt rijden we verder naar Bellinzona richting Lugano en naar ons hotel te Stresa. Vrij middagmaal en kennismaking met onze verblijfplaats. Avondmaal en overnachting.
3e dag: Santa Caterina del Sasso – Borromese eilanden
Na het ontbijt, vertrek met een privé boot naar Santa Caterina del Sasso, hier aan het Lago Maggiore rijst plotseling een ongenaakbare rots steil uit het water waar een gruwelijk verhaal mee verbonden is. Vervolgens na ons bezoek met de boot naar de Borromese eilanden. Onze eerste stop is op het Isola Pescatori. Veel vissers wonen daar niet meer, maar wij wandelen door de kronkelende en smalle straatjes en steegjes, en kunnen er het vrije middagmaal gebruiken in één van de visrestaurantjes die typische lekkere vissen uit het meer serveren. ’s Namiddags varen we verder naar Isola Bella, genoemd naar Isabella, de vrouw van de rijke en machtige graaf Carlo III Borromeo die het eiland kocht. Wij bezoeker er het paleis met zijn prachtige zalen en zijn kostbare inrichting. De tuin is ook wel heel speciaal, dus een bezoekje waard. Daarna per boot terug naar de wal en naar het hotel voor avondmaal en overnachting.
4e dag: Wijnproeverij in Oira Crevoladossola
Ontbijt en vrije voormiddag, genieten van de omgeving, wat rondkuieren in het centrum van Stresa, op koopjes jacht, terrasje doen ….enz. Na het vrije middagmaal gaan we met onze autocar naar het kleine dorpje Oira, één van de belangrijkste gehuchten van het grondgebied Crevoladossola. Beschikt over een typische architectuur en heeft de tijd er stil gestaan. Ons doel is uiteraard om een bezoek te brengen aan de wijnkelder van de familie Garonne, wijnmakers, die met passie en op de traditionele manier de Ossola wijn hebben doen herleven. Hier genieten we van een degustatie van de plaatselijke produkten in combinatie van hun lekkere wijnen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
5e dag: Milaan
Vandaag na het ontbijt maken we een daguitstap naar de Miljoenenstad Milaan. Deze drukke handelsstad is de tweede grootste stad van Italië. We beginnen ons bezoek met de “Cimitero Monumentale” met zijn extravangante grafmonumenten. Daarna bezoek aan het kasteel van de Sforzas, deze steenrijke heren hebben te Milaan een weelderig paleis nagelaten. Na het vrije middagmaal brengen we nog een bezoek aan “De Dom”. Vervolgens naar naar de wereldbekende winkelgalerij Victor Emmanuel en het Scalaplein met het Scalatheater. Mogelijkheid om het museum Scala te bezoeken en of het dak van “De Dom”. Vervolgens rest er nog wat vrije tijd zodat de dames zeker aan hun trekken kunnen komen in de vele modeboetieks. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
6e dag: Centovalli-Express
Na het ontbijt rijden wij met onze autocar naar het plaatsje Domodossolo waar de romantische treintocht begint. Het bijna 60 km lange smalspoor van de Centovalli Express leidt over duizelingwekkend hoge viadukten, langs diepe kloven en bulderende watervallen, door lichte kastanjebossen, vruchtbare wijnstreken, tunnels en scherpe bochten. Bij aankomst genieten we van vrije tijd om Locarno te verkennen (Vrij middagmaal) De stad aan de noordkant aan het Lago Maggiore is met zijn vele zonuren per jaar de zonnigste en warmste plek van Zwitserland. Als afsluiter maken we nog een vrije stop in Ascona, een sfeervol stadje met vele winkeltjes, barretjes en restaurants, gezelligheid troef. Naar het hotel te Stresa voor avondmaal en overnachting.
7e dag: Ortameer
Ontbijt. Vandaag staat Orta San Giulio op ons programma. Het is een schilderachtig mooi stadje, dat de sfeer van voorbije tijden uit ademt. Het historisch centrum van deze plaats is zeer goed bewaard gebleven. De smalle, sfeervolle straatjes komen uit bij het meer, waar ook de Piazza Motta met zijn prachtige huizen en arcades te vinden zijn.Hier is het elke woensdag markt, helemaal een leuke gelegenheid om er van de sfeer te proeven. Tevens wordt het plein omzoomd door elegante pastelkleurige gebouwen van de 16e en 17e eeuw, waar nu kleine winkeltjes, gelateria’s, en cafeetjes zijn gevestigd. Een belangrijke en niet te missen bezienswaardigheid is de “Sacro Monte di San Francesco”. Een ‘heilige’ berg met op 400m hoogte een plateau met niet minder dan 20 kapellen, met 376 levensgrote beelden en fresco’s gewijd aan het leven van de heilige Franciscus van Assisi. Voor degene die dat wensen kunnen met een boemeltreintje naar boven. Na het vrije middagmaal schepen we in aan boord van een schip dat ons naar het Isola di San Giulio zal varen. Door haar sprookjesachtige ligging is het een trekpleister voor vele toeristen. Blikvanger is het Benedictijnerklooster en de indrukwekkende Basilica di San Giulio met zijn fraaie 15e eeuwse muurschilderingen, de klokkentopren en de marmeren preekstoel. Volgens een eeuwenoude legende werd de kerk gesticht door San Giulio nadat hij de talrijke slangen op het eiland had verjaagd. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
8e dag: Stresa – Driepassentocht – Baldersheim
Ontbijt en daarna valiezen laden. We vatten de terugweg aan via een panoramische weg, namelijk via de “Drie Passentocht” komen we over de Zwitserse Alpenketen heen. Langs Domodossola en de Simplonpas naar Brig. Via de Rhonevallei naar Gletsch, waar we beginnen aan de beklimming van de Grimselpas. Vrij middagmaal onderweg. Door het woeste Haslidal tot Meiringen en de Brunigpas verder over Luzern en Basel tot Baldersheim voor avondmaal en overnachting.
9e dag: Baldersheim – St Joris Winge
Ontbijt en via Colmar naar Strasbourg, waar we een kort bezoek brengen en het vrije middagmaal gebruiken. Daarna richting Luxemburg en via Namen naar ons bureel te St Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

HOTEL: MILAN SPERANZA AU LAC ****
Het is gelegen dicht bij het centrum van Stresa, de aanlegsteigers en de winkelstraten, uitkijkend over het meer, de Boromese eilanden en de Alpen. Met een lift bereikbare kamers met bad/douche haardroger, telefoon, radio,Wifi en airco. Een kluisje en een minibar zijn beschikbaar. Het zwembad is 100m verder gelegen. In het restaurant verwend men u met lekkere, piemontese, mediterraanse keuken. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds wordt er een gevarieerd 3 gangen-menu geserveerd. Men zal u er u in een klassieke tijdloze atmosfeer en met typische Italiaanse tradities, vriendelijk ontvangen

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Overnachting op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
De vermelde rondritten uit ons programma
Centovalli Express
Wijnproeverij
Boottocht Barromese eilanden
Boottocht Isola di San Giulio
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 166,00

Niet inbegrepen

De middagmalen
Persoonlijke uitgaven en dranken
Inkomgelden indien niet vermeld bij inbegrepen
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 985.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.