Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

9 dagen Hongarije Verblijfplaats : Viségrad “Een indrukwekkende reis !”

Wie de afwisseling van natuur en steden zoekt, komt op deze Hongarije reis zeker aan zijn trekken. Aan variatie in het programma geen gebrek. Hongarije is het land van heuvels, laagland, historische steden en tradities. Boedapest is het stralende middelpunt van het land. In de twee stadsdelen, Buda en Pest, van elkaar gescheiden door de Donau, vindt men bekende bezienswaardigheden zoals het Parlementsgebouw, de Ketting- en de Elisabethbrug, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en het burchtpaleis van Buda. De stad herbergt maar liefst 900 beschermde gebouwen, 25 schouwburgen en 83 musea. U brengt tijdens deze reis ook een bezoek aan het pittoreske stadje Gödöllö, het buitenverblijf van Keizer Franz Joseph en Keizerin Elisabeth, beter bekend als Keizerin ‘Sissi’. Tevens brengen we een bezoek aan de Donauknie met de steden Esztergom, Visegrád en Szentendre.. U verblijft in Hotel Visegrad in Visegrad, direct gelegen aan de Donau en aan de rand van de stad. Boek deze indrukwekkende autocarreis bij Violetta cars, u zal er geen spijt van hebben !!

1e dag: St-Joris-Winge – Passau (omgeving)
Vertrek aan ons bureel om 06u00 uur en via Duitse autowegen naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Passau. Avondmaal en overnachting. Onderweg worden de nodige haltes gehouden voor de facultatieve maaltijden.
2e dag: Passau (omgeving) – Visegrad
Na het ontbijt vervolgen we onze reis door Oostenrijk, langs Wenen en Boedapest naar Hongarije en ons verblijfshotel voor 6 nachten te Visegrad. Aankomst voorzien in de namiddag. Kennismaking met onze hotelbaas, kamerverdeling, welkomstdrink en avondmaal. Overnachting.
3e dag: Budapest
Na een lekker ontbijt vertrekken we naar Budapest voor een eerste kennismaking met deze wondermooie stad. We beginnen met een bezoek aan het interieur van het Parlement en de indrukwekkende grote Synagoge. Na het middagmaal bezoeken we in de wijk Buda de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Nadien rijden we naar de Gellertheuvel die de stad beheerst en vanwaar men een prachtig panorama heeft op de ligging van de stad aan de Donau. Terug naar ons hotel Visegrad **** voor avondmaal en overnachting.
4e dag: Gôdôllô
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Gôdôllô,het grootste Koninklijke slot van Hongarije, gebouwd door Anton Grassalkovich. Dit kasteel is vooral bekend geworden als de geliefkoosde verblijfplaats in Hongarije van Keizer Frans-Jozef en zijn vrouw, Keizerin Sissi. Vervolgens worden wij verwacht in de paardenboerderij van Lazar (Poesta). Er wacht ons in een typische csardas, te midden van de zandvlakten, een volledig poestaprogramma met een lekker middagmaal en de nodige wijn. Een wervelende show met paarden en ruiters en de nodige Hongaarse muziek. Terug naar ons hotel voor avondmaal met muziek en dans. Overnachting.
5e dag: Esztergom
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Esztergom, alwaar we de grootste en mooiste kathedraal van Hongarije en Midden- Europa gaan bezichtigen. Ook wordt u de gelegenheid geboden kennis te maken met de rijke kerkhistorische kunst in de schatkamer. Vervolgens terugreis naar Visegrad, voor een sfeervolle picknick in de omringende bossen. In de namiddag nog wat vrije tijd in ons verblijfshotel, misschien genieten van een sauna, het bubbelbad, zwembad of een frisse pint op het terras. Nadien bezoeken we nog het Koninklijk paleis van Visegrad, waar voor ons in de Salomontoren ridderspelen opgevoerd worden. De ridders bewijzen hun kennis in het boogschieten, speerwerpen,…. Ook wij kunnen onze behendigheid in deze wapens uitproberen. We sluiten deze dag af met een typische ridder avondmaaltijd in het Renaissance restaurant waar ook de wijn aan tafel inbegrepen is. Overnachting

6e dag: Budapest
Na het ontbijtbuffet gaan we terug naar Budapest, vandaag ontdekken we al rijdend met onze autocar de wijk Pest met onder meer het Heldenplein, het badhuis Gellert..enz… Middagmaal gebruiken we op een restaurantboot op de Donau. Daarna bezoek aan de beroemde markthal en mogelijkheid om te winkelen en of te genieten van een lekker drankje op het een of ander leuk terrasje. Terug naar ons hotel. Avondmaal met zigeunermuziek in het hotel restaurant. Overnachting.

7e dag: Boottocht op de Donau en Openluchtmuseum Szentendre
Na weer een lekker ontbijt genieten we van een boottocht op de Donau. Daarna bezoeken we het paleishuis en gebruiken we een lekker middagmaal met open keuken in het Paleishuisrestaurant. Voor we vertrekken naar het openluchtmuseum te Szentendre nog even wat tijd om te kuieren langs de verschillende ambachtslui ( pottenbakker, smederij,sieraden….enz). In het openluchtmuseum maken we kennis met een 100 tal boerderijen waarvan er enkele voor het publiek geopend zijn. We krijgen er een representatief beeld van de karakteristieke bouwstijlen op het platteland van de 18e tot de 20e eeuw. Een deel van de gebouwen is authentiek, op diverse plekken in het land afgebroken en in het museum opnieuw opgebouwd, het Bokrijk van bij ons ! Na ons bezoek terug naar ons hotel Visegrad **** voor het avondmaal en overnachting.

8e dag: Visegrad – Passau ( omgeving)
Na het ontbijt, valiezen laden. Na afscheid genomen te hebben gaat het via Hongaarse en Oostenrijke wegen naar ons hotel voor tussen overnachting. Avondmaal en overnachting. Voor het facultatieve middagmaal maken we een halte in een restaurant op de autosnelweg.
9e dag: Passau (omgeving) – St-Joris- Winge
Na het ontbijt verlaten we het etappehotel en rijden langs Regensburg in de richting van Nürnberg, Würzburg, Frankfurt, Köln naar Aachen en ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 19u00. De nodige haltes worden gehouden voor de facultatieve maaltijden

Volgorde van de uitstappen kan gewijzigd worden

HOTEL: HOTEL VISEGRAD ****
Een modern en mooi gelegen hotel in Visegrad, aan de Donau en wandelafstand van het kleine centrum. De comfortabele kamers beschikken over een tv, telefoon, bad/douche, wc, minibar, safe en airco. Het hotel heeft een gezellig restaurant, waar je gaat genieten ’s morgens en ’s avonds van lekkere buffetmaaltijden. Tevens beschikt het hotel over een leuk terras, Wifi, lift, binnen en buiten zwembad, een welness met sauna en Jacuzzi. Leuk om er te verblijven !

Inbegrepen

  • Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
  • Bekwame chauffeur en plaatselijk Nederlandstalige gids
  • Verblijf te Viségrad op basis van Volpension vanaf de tweede dag avondmaal tot de 8e dag ontbijt
  • Alle uitstappen en inkomgelden vermeld in het programma
  • Heen- en terugreis in halfpension
  • Toeristentaks

Toeslagen

  • Eénpersoonskamer: + € 110,00

Vreemde munten:
Onderweg euro, ter plaatse Hongaarse forint (ter plaatse euro wisselen in forint).
Hongaarse forint, 100 HUF = ca. € 0,31

 

Niet inbegrepen

  • Middagmaaltijden heen- en terugreis
  • Persoonlijke uitgaven en dranken indien niet inbegrepen
  • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 995.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.