Wij willen u de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs bieden, en wel in die volgorde!
Reis met ons van A naar B met een flinke dosis comfort, enthousiasme en vertrouwen.   

  • Uw touringcar is voorzien van veel beenruimte en comfort
  • U verblijft in prima hotels  Het liefste werken we met familiehotels. Daar waar de gastvrijheid nog door eigen familie in stand wordt gehouden en bewaakt. Maar hoe dan ook kennen we de hoteliers persoonlijk en hebben onze gasten er een streepje voor.
  • Ervaren chauffeurs en gemotiveerde medewerkers die U de mooiste plekken in Europa tonen
  • Wat onze busreizen vaak onbedoeld bijzonder maakt, is dat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat. Bijzonder gezellig…  

Violettacars is een gezond en bloeiend bedrijf, met nog een toekomst vol plannen en een service met een ♥

8 Dagen Karinthië – “Een stukje paradijs op aarde”

De meest zuidelijke streek van Oostenrijk nodigt met haar wonderbaarlijke natuur uit tot een vakantie uit de duizend. De weerspiegeling van de machtige bergtoppen in het kristalheldere water van de Karinthische meren is hét decor voor wondermooie rondritten. Op je vakantie Karinthië geniet je van aangename temperaturen, de hele zomer lang. Boek vandaag nog je trip richting dit stukje paradijs en laat je door Violettacars betoveren op je vakantie in Karinthië. Wedden dat je niet meer terug wilt! Toppers op het uitstappenprogramma zijn het bezoek aan het Maltadal en de indrukwekkende Kölnbreinsperre, de rit langs de Karintische meren, de drielanden tocht naar Bled in Slovenië.

 

REISPROGRAMMA

1e dag: St Joris Winge – Rosenheim (omgeving)

Vertrek omstreeks 06.00uur aan ons bureel en via Aachen, Köln (koffiestop), rijden we verder via Frankfurt naar Würzburg ,vrij middagmaal langs de snelweg. Nadien over Nürnberg en langs de Beierse hoofdstad München naar Rosenheim (omgeving) voor avondmaal en tussenovernachting.

2e dag : Rosenheim (omgeving) – Villacher Alpenstrasse – Villach – Hermagor

Na het ontbijt zetten we onze tocht verder over Salzburg en de Tauern- en Katschbergtunnel. Hier  laten we stilaan de bergrug van de Hohe Tauern achter ons en betreden de deelstaat Karinthië. In de buurt van de stad Villach begeven we ons aan de 16,5 km lange Villacher Alpenstrasse, een toeristische route op de flanken van de Dobratsch om tenslotte 1200 hoogtemeters te overwinnen. Na afloop blijft er nog even tijd voor het vrije middagmaal en voor een bezoek aan de Altstadt van Villach, gebouwd in een bocht van de rivier de Drau met niet alleen noodlottige overstromingen en ook enkele verwoestingen door aardbevingen. Het stadje wordt gedomineerd door het grote marktplein en de parochiekerk Sint-Jacobus. Daarna gaat het verder richting Hermagor naar ons Alpen Adria Hotel § Spa **** . Kamerverdeling, welkom drink ( Kärntner Bauernobsler), avondmaal en overnachting.

3e dag: Hermagor – Klagenfurt

Ontbijtbuffet en vrije voormiddag of genieten van de faciliteiten in het hotel of de mooie omgeving. Eventueel een wijnproeverij in het hotel “Winzerjauze im hauseigenen Weingarten”. Na het vrije middagmaal gaan we Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië ontdekken Klagenfurt  ontdekken, dat tevens ook één van de mooiste oude stadscentra van Oostenrijk bezit. Tijdens een wandeling met onze gids ontdek je de schilderachtige renaissance binnenhofjes, waar in tegenwoordig moderne boetiekjes, cafés en gezellige restaurants zijn gevestigd. Op het nieuwe plein vertelt de Lintworm, het symbool van de stad, de ontstaan geschiedenis van Klagenfurt. De Dom mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Terug naar ons hotel in Hermagor voor het avondmaal en overnachting.

4e dag: Hermagor – Maltadal – Gmünd – Hermagor

Na het ontbijtbuffet rijden we naar het Maltadal. In het mooie dal van de Malta storten een dertigtal watervallen zich in de rivier. Een dichter beschrijft dit dal als het dal van het stortende water. Tijdens onze rit kunnen we vele watervallen bewonderen te midden van het wondermooie hooggebergte aan de rand van het Nationaal Park Hohe Tauern. Een 19km lange weg (de Malta Hochalmstrasse) voert ons over een negental bruggen en door een zestal tunnels naar het natuurreservaat en het stuwmeer Kölnbreinsperre. Vrij  middagmaal, daarna bezoeken we Gmünd, een goed bewaard gebleven middeleeuws stadje, dat wordt gedomineerd door een indrukwekkende burcht. De 13e eeuwse stadsmuren zijn nog volledig bewaard gebleven. Gelegenheid om rond te kuieren of de liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Ferdinand Porsche museum. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

5e dag: Hermagor –Karinthische Meren – Hermagor

Ontbijtbuffet. Via Villach naar de noordoever van de Ossiacher See. Langs Sattendorf en Steindorf naar Ossiach, bezoek aan dit oud-Sloveense stadje, bekend om de barokkerk met het mooiste orgel van Oostenrijk. Nadien via Landskron en Lind naar Pörtschach aan de Wörthersee, vrij middagmaal. Daarna boottocht naar het mooi gelegen schiereilandje Maria Wörth. Terug naar Hermagor voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Hermagor – Drielandentocht – Hermagor

Ontbijtbuffet. Langs Villach en via de Würzenpass door het gebergte der Karawanken naar Bled aan het gelijknamige meer in Slovenië. Bezoek en vrij middagmaal. Nadien langs Kranjska Gora en Podkoren naar het Italiaanse Tarvisio. Bezoek en vrije tijd voor shopping. Over de Italiaans-Oostenrijkse grens terug naar Hermagor voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Hermagor – Chiemsee – Rosenheim (omgeving)

Na een lekker ontbijt, valiezen laden en via de Oostenrijkse-Duitse grens naar Prien aan de Westoever van de Chiemsee, waar we per boot naar het Herrenhinsel varen en wandelen naar het Schloss Herrenchiemsee, één van de kastelen waarmee de Beierse Koning Ludwig II zijn waanzinnige droom verwezenlijkte. Vrij middagmaal. Daarna wandeling in de Franse stijl aangelegde tuinen en bezoek aan het slot met o.m. een indrukwekkende spiegelzaal, de pronktrap en de paradeslaapkamer. Per boot terug naar Prien en met onze autocar naar Rosenheim (omgeving) voor avondmaal en tussenovernachting.

8e dag: Rosenheim (omgeving) – St Joris Winge

Ontbijt en via de verschillende Duitse autosnelwegen vatten we verder onze terugreis aan. De nodige haltes worden gehouden om u de gelegenheid te geven de vrije maaltijden te gebruiken, aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 19.00 uur.

Hotel: ALPEN ADRIA HOTEL & SPA ****

Een uiterst stijlvol hotel, gelegen aan de Presseggersee in een mooie omgeving, midden in een ongerept natuurgebied met uitzichten over de Karinthische en Gailtaler Alpen. Elegant ingerichte kamers voorzien van bad/douche, toilet, telefoon, tv, safe, minibar en balkon. Een prachtig Welness-centrum, een binnen zwembad, een buiten whirlpool, sauna en fitness en een gezellige bar. Het hotel staat ook bekend om zijn smakelijke gerechten met Karinthische specialiteiten. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet. Beoordeling: een charmant **** hotel met een uitstekende keuken en een gemoedelijke service.

 

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur en reisleider

Reis op basis van Half pension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt.

Ontbijtbuffet en ’s avonds 4 gang keuzemenu met saladebuffet

De vermelde rondritten in het programma

Toeristentaks

Toeslagen

Toeslag Eénpersoonskamer +165,00

Niet inbegrepen

Middagmalen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Inkomgelden en boottocht

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1075

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.