van 01 tot 03 mei 2024 zal ons bureel gesloten zijn

7D Wipptal

“Ontspanning in een heerlijke sfeer en een idyllisch landschap”
Verblijfplaats : Matrei am Brenner

Een hotel is meestal maar zo goed als de mensen die het runnen. De familie Stolz en hun team streven er elke dag naar om hun gasten tevreden te stellen en hun kleine en grote wensen te vervullen. Het motto van de familie is: “Sterren hebben er veel, maar harten maar weinig”. U kunt in het hotel een zeer warme sfeer en een gezellige ambiance verwachten. U wordt culinair verwend volgens alle regels van de Tiroolse keuken. Een oase van ontspanning is de sauna en het stoombad, evenals de eigen tuin van maar liefst 7.000 m². Het traditionele hotel zelf ligt in het Wipptal en is daardoor idyllisch omringd door de Tiroolse bergen. Het dal is een van de meest historische dalen in het hele Alpengebied en strekt zich uit van Innsbruck over de Brennerpas tot Fortezza in Zuid-Tirol. Velen van jullie zijn er zeker doorheen gereden en gezien op weg naar het zuiden – maar hebben het nog nooit meegemaakt! En deze vallei heeft veel te bieden…
Laat u dus verrassen en verheug u op een geweldige, ontspannende en evenwichtige vakantie.

REISPROGRAMMA

1e dag: Sint-Joris Winge – Matrei am Brenner

Vertrek aan ons bureel om 05u30 en via Duitse en Oostenrijkse autowegen langs Koblenz naar Stuttgart, Fussen, Fernpass richting Brenner en onze verblijfplaats Matrei an Brenner. Begroeting door onze hotelbaas, kamerverdeling, welkomstschnapps, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Stolz Express – Brenner Basistunnel – Maria Waldrast

Vandaag na het ontbijt  tuffen we met de Stolz Express  naar het nieuwe informatiecentrum van de grootste spoorwegbouwplaats van Europa, de Brenner Basistunnel. Ervaren experts vertellen u over de achtergrond, technische ontwikkelingen en de laatste status van dit gigantische bouwwerk. Daarna brengt de Stolz Express naar het hoogste klooster van Europa, “Maria Waldrast”. Op weg naar het klooster nodigen wij u uit voor een picknick in Gods vrije natuur. Vervolgens bezoeken we eerst de bedevaartskerk, waar u iets leert over het ontstaan ​​en de geschiedenis van dit bedevaartsoord, waarna u wordt uitgenodigd voor een korte wandeling in het Waldrastgebied. De anderen genieten van het uitzicht vanuit de kloostertuin of houden een “verfrissingspauze”. Daarna keren we terug naar ons hotel voor het avondmaal. De avond sluiten we af met een film over het Wipptal en zijn zijdalen. Overnachting.

3e dag : Sellrain – Kühtai – Ötztal

Na het ontbijtbuffet nemen we onze autocar langs het Sellraintal naar Kühtai. Het hoogste skigebied van Tirol. Het smalle Kühtal strekt zich uit in de Stubaier Alpen van Kematen tot aan de Kühtaisattel op 2.017 m. Na een korte stop gaan we verder naar de grootste en krachtigste waterval van Tirol, de Stuibenfall in het Ötztal. We zetten onze weg verder naar de beroemde Cisterciënzer klooster te Stams, waar we dan ook een kort bezoek brengen en ons middagmaal (2-gangen) gebruiken. Voor aleer we naar ons hotel afzakken stoppen we nog aan de grootste klok van Tirol, de Friedensglocke in Mösern, met daarna nog een kleine koffiestop in het bekende mondaine Seefeld. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Onbekende valleien van Tirol met molendorp

Na weer het lekkere ontbijtbuffet beginnen we vandaag aan een tocht door de prachtige zijdalen van het Wipptal, die voor vele nog onbekend zijn. Je zal er genieten van een prachtig, natuurlijk landschap en de bijzondere flair van elke vallei. Ook maken we kennis met het Gschnitztal met zijn prachtige panorama. Kort weg  Tirol als iets uit een prentenboek ! Dit rustige dal is zeker een van de meest originele natuurlandschappen in Tirol. In de parel van een “levend” molendorp volg je de sporen van het verleden van de voorvaderen van deze vallei ,een reis door de tijd die je zal inspireren ! Tussen de middag staat er een smakelijke Kaiserschmarrn voor u klaar in het hotel. Daarna gaat het verder naar het bekendste zijdal van het Wipptal, het  Stubaital. Na deze prachtige uitstap worden we verwacht in het hotel, waar we gaan Barbecueën. Daarna zullen de “Lustige Ernst” en de “Singende Wirt” u vermaken met veel muziek en humor. Dansen mag natuurlijk ook !

5e dag: Innsbruck – Tuxer Bauern

Ontbijtbuffet. Vandaag doen we het rustig aan. In de ochtend rijden  we naar de hoofdstad  van de deelstaat  Tirol, Innsbruck. Hier heb je de mogelijkheid om wat rond te slenteren of nog wat last minute boodschappen te doen. Dan gaat het naar  Tulfes naar de “Tuxer Bauern”. Hij leidt ons rond op zijn boerderij en zijn eigen distilleerderij en vertelt u het een en ander over zijn “zeer spirituele producten” en de koppigheid van de Tiroolse boeren.  Natuurlijk kan u ook vrijblijvend zijn  distilleerderij- en boerderijproducten kopen. Hier krijgen we ook ons warm middagmaal. Op de terugweg brengen we nog een bezoek aan het cirkelvormige schilderij en de skischans op Bergisel. Daarna via het  middelgebergte naar ons hotel. Hier wacht u een Tiroolse specialiteitenavond in de vorm van een koud en warm buffet. We  sluiten af met de “Finkenberger Schuh-Plattler” uit Arzl met veel Tiroolse gebruiken en muziek. Een leuke avond ! Overnachting

6e dag: Een onvergetelijke dag

Ontbijtbuffet. Op deze laatste dag gaan we voor de tweede keer op tournee met de  “De Stolz-Express”. Samen met de “Wirt” verkennen wij het Valsertal, dat ook qua natuurlijkheid en originaliteit een juweel is en uniek is in Noord-Tirol. Aan het einde van het dal rijst de bijna 3.500 m hoge Olperer op. Dit is niet alleen een alpine symbool van de vallei, maar ook de geboorteplaats van de begroeting “Berg Heil”. Onze  belangrijkste bestemming in de vallei is de Almdorf Padaun, waar smokkelaars elkaar vroeger ontmoetten. Na een stevige biologische snack van eigen producten, die voor ons wordt bereid door de Almwirtin in Gasthof Steckholzer, en passend muzikaal entertainment, keren we terug naar het hotel. Nog wat vrije tijd, of genieten van de faciliteiten in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: Matrei am Brenner – Sint-Joris-Winge

Onze veelbewogen vakantie in het mooie Tirol is voorbij want na het ontbijt valiezen laden en huiswaarts via de verschillende Oostenrijkse en Duitse autowegen. De nodige stops worden gehouden voor de vrije maaltijden zowel bij de heen- als terugreis. Aankomst voorzien aan ons bureel 21.00 uur.

 

De volgorde van het vermelde reisprogramma kan in een andere volgorde verlopen.

HOTEL “STOLZ **** MATREI AM BRENNER

Het ****Hotel Stolz ligt midden in de Tiroolse bergen op een uitstekende locatie in Mühlbachl en biedt het perfecte startpunt voor een vakantie in het hart van de Alpen. Er wachten persoonlijke, liefdevol en harmonieus ingerichte kamers op u, die allemaal zijn uitgerust met bad of douche, toilet, telefoon, satelliet-tv, zithoek en bureau. De meeste kamers hebben een eigen balkon. De eigen “Feel-Good “ ruimte staat dagelijks voor u klaar en bestaat uit een sauna, stoombad, infraroodcabine, frisse luchtruimte, stiltezone en solarium. In het restaurant serveren zij vers bereide traditionele Tiroolse en internationale gerechten. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet met Bio-hoek en ’s avonds een driegangen menu met saladebuffet of een thema avond maaltijd.

Inbegrepen

Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt.

2 x Keuzemenu

Tiroolse specialiteiten avond

1 x Barbecue-avond

1 x Lunch in buffetvorm bij de “Tuxer”boer

1 x Koud buffet

1 x Welkomstschnaps

Rondrit met de Stolz-Express en tocht naar Maria Waldrast met wandeling

Picknick

Rondleiding met plaatselijke gids door het Ötztal en daltocht

Kaiserschmarrn (middagmaal)

Ingang Mühlendorf

Bezoek infocenter Brenner

Rit Valsertal

Steckholzer Jause met passende muziek

Muziekavond

Tiroolse avond met Schuhplattler

RL Innsbruck + Tuxer Bauer Buffet incl. 1 drankje

Gratis gebruik van sauna,stoombad en infraroodcabine

Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 120,00

Niet inbegrepen

Middagmalen heen- en terugreis

Persoonlijke uitgaven en dranken

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1175.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.