Wij   voorzien alvast volgende extra reizen:

19.04 2daagse “De Westhoek”, met de Last Post, koekjes Destrooper en huifkartocht.  “FAVORIETJE!”

01.05 dagreis Keukenhof                                25.07 Tien om te zien zeedijk Westende

21.12 6daagse Holzgau                             21.12 6daagse Zwitserland

er volgt nog een 4daagse Jura eind september … en we zijn bezig met tickets voor André Rieu Sportpaleis 07.01.2024

7D Oostenrijk “Het wondermooie Lammertal” Abtenau

We rijden naar het wondermooie Lammertal, de bergrivier die stroomt vanuit het Dachstein-massief naar het Salzburgerland. We verblijven bij de gebroeders Gutjahr in hun schitterend hotel met zwembad en sauna, met het heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet en het aangenaam diner met saladebar, lekker dessertbuffet en bediening aan tafel voor de hoofdschotel. We verkennen de huisberg Karkogel, het magnifieke Hallstatt, de betoverend mooie Gosausec en de omgeving van het fantastisch bergmassief van de Dachstein. Een absolute aanrader om zalig te genieten van de hartelijkheid en de gezelligheid van deze Oostenrijkse Heimat.

 

1e dag: St.-Joris-Winge – Abtenau

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel en langsheen de Duitse snelwegen, bereiken we ´s avonds ons verblijfshotel, prachtig gelegen aan de rand van het bergdorpje Abtenau. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting. De nodige haltes worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden.

2e dag: Abtenau in Salzburgerland

Na een lekker ontbijtbuffet, vertrekken we voor een wandeling doorheen het dorp. Verder wandelen we door het weiland, langsheen boerderijen naar het dalstation van de Karkogelbahn. De kabellift brengt ons naar het bergstation, van 712m naar 1200m. In de Karkogelhütte gaan we ons middagmaal gebruiken. Daarna stappen we tot aan het heldere bergwater en keren na deze schitterende tijd op  de berg, weer met de lift naar het dal om langsheen de Fischbach ons hotel op te zoeken, voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Postalm – Bad Ischl

Ontbijt. Daarna rijden we met onze autocar langs een spectaculaire panoramaweg naar het prachtig gelegen Postalm. Hier houden Meerdaagse trips we halt om te genieten van deze unieke zonneplek.  Daarna rijden we langs de andere kant naar Salzkammergut tot aan het mondaine en prachtig gelegen Bad Ischl voor een lekker middagmaal. Daarna ontdekken we het prachtig kuurpark met de Keizervilla van Kaiser Franz en de al even beroemde Leharvilla van de operettekoning ! Via het imposante Lammertal keren we terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Gosausee – Hallstatt

Ontbijt. ‘s Morgens rijden we naar de schitterend gelegen Gosausee met uitzicht op het Dachstein massief en de Bischofsmütze. Zalig kunnen we hier wandelen of aangenaam vertoeven op één van de terrasjes aan de oever van dit kristalhelder meer. Tijd om te vertrekken naar Hallstatt, één van de meest authentieke dorpjes van Oostenrijk gelegen aan het  gelijknamige meer namelijk de Hallstättersee. Je waant je teruggeplaatst in de tijd: folklore, Heimat en Oostenrijkse charme en gezelligheid moge ons bekoren! Middagmaal gebruiken we onderweg, het avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

5e dag: Dachstein

Na weer een lekker ontbijt rijden we met onze autocar echt naar het hooggebergte. Langs de imposante bergweg “Dachsteinstrasse” bereiken we het dalstation Dachstein Gletscher Schladming. Van daaruit brengt de Dachstein Südwandbahn ons naar de Gletscherbahn Bergstation op een hoogte van 2700m. Daarboven worden we verrast door rots, berg en ijs. Het panorama restaurant biedt ons een
middagmaal en een fantastisch uitzicht. Over een glazen platform stappen we als het ware in het ijle “Treppe ins Nights”! Na deze unieke belevenis keren we terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal  en overnachting.

6e dag: Abtenau

Ontbijt. Vandaag houden we een koetsentocht tot aan de Aubachfall. Heerlijk vertoeven in het woud en aan de waterkant en na het middagmaal trekken we te voet naar Gutjahralm, langsheen de Eglsee. Vrije tijd en waarom niet genieten van een lekkere pint, koffie of misschien wel een lekker stukje Sachertorte in de Gutjahralm. (Voor degene die niet te voet wensen te gaan, is er een shuttlebusje  voorzien)

7e dag: Abtenau – St.-Joris-Winge

Na het ontbijt, valiezen laden en daarna huiswaarts langsheen de Duitse autowegen. De nodige haltes worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.00 uur.

 

Hotel “AKTIV & WELLNESSHOTEL GUTJAHR ****S” ABTENAU

Het rustig gelegen familiehotel beschikt over sfeervol ingerichte kamers voorzien van balkon, douche of bad, toilet, haardroger, kluisje, flatscreen -TV, WiFi en radio. Je kan er tevens genieten in hun uitgebreide WellnessAlm met binnen zwembad, whirlpool, diverse sauna’s, stoombad, infra-rood cabine en fitnessruimte. In de gezellige bar of op het terras kan u eventueel genieten van een lekker drankje. In het restaurant wordt u culinair verwent met ’s morgens een rijkgevuld ontbijtbuffet en ’s avonds een geserveerd 5-gangen menu inclusief saladebuffet.

Inbegrepen

– Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Verblijf in volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt
– Ervaren chauffeur en reisleider
– Rondritten volgens het programma
– Toeristentaks
– Inkomgelden zoals :
– Karkogelbahn Abtenau
– Tol Panoramaweg Postalm
– Tol Dachsteinstrasse
– Dachstein Südwandbahn
– Dachstein High Air-Pakket
– Paarden Koetsentocht
– Bezoek aan een bergboerderij met proeverij van schnaps
– Welkomstdrank
– Dansavond
– Stokschieten “Mit einem Schnapserl trifft man leichter“

Toeslagen

– Eénpersoonskamer: +.108,00 €

Niet inbegrepen

– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Middagmaal tijdens heen- en terugreis
– Inkomgelden en kabelliften
– Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1075.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.