van 01 tot 03 mei 2024 zal ons bureel gesloten zijn

7D Abtenau – Heu-Art-Fest

Van zodra de prijzen 2025 gekend zijn worden deze aangevuld

We rijden naar het wondermooie Lammertal, de bergrivier die stroomt vanuit het Dachstein-massief naar het Salzburgerland. We verblijven bij de gebroeders Gutjahr in hun schitterend hotel met zwembad en sauna, met een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet en hun lekker diner met saladebar, lekker dessertbuffet en bediening aan tafel voor de hoofdschotel. We gaan tijdens deze reis ook genieten van enkele mooie uitstappen en hebben we de gelegenheid om de hooicorso te beleven. Een absolute aanrader om zalig te genieten van de hartelijkheid en de gezelligheid van deze Oostenrijkse Heimat.

REISPROGRAMMA

1e dag : Sint-Joris Winge – Abtenau
Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel en langsheen de Duitse autowegen, bereiken we ’s avonds ons verblijfshotel, prachtig gelegen aan de rand van het bergdorpje Abtenau. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting. De nodige stops worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden.

2e dag :  Heu-Art-Fest in ANNABERG
Ontbijtbuffet. Vandaag gaat onze tocht naar Annaberg in het Lammertal. Waar geurig en kunstig gebonden hooifiguren in een parade op prachtige versierde paardenkarren of liefdevol gerestaureerde vintage tractoren door de straten van het dorpje trekken. Dit festival is zonder twijfel het hoogtepunt van het Salzburger Oogstfeest en wordt begeleid door muziekgroepen in traditionele klederdracht.  Aansluitend bezoeken we de ambachtsmarkt met de vele streek producten zoals Alpenkaas en Schnaps en tal van andere culinaire lekkernijen! Wat een belevenis! Terug naar ons hotel Gutjahr voor avondmaal en overnachting.

3e dag : Gosausee – Hallstatt
Na weer een zeer uitgebreid ontbijtbuffet rijden we naar de schitterend gelegen Gosausee met uitzicht op het Dachstein massief en de Bischofsmütze. Zalig kunnen we hier wandelen of aangenaam vertoeven op één van de terrasjes aan de oever van dit kristalhelder meer. Middagmaal onderweg richting Hallstatt, één van de meest authentieke dorpjes van Oostenrijk gelegen aan het gelijknamige meer namelijk de Hallstättersee. Je waant je teruggeplaatst in de tijd: folklore, Heimat en Oostenrijkse charme en gezelligheid moge ons bekoren ! Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag : Postalm  – Bad Ischl
Ontbijtbuffet. Daarna rijden we met onze autocar langs een spectaculaire panoramaweg naar het prachtig gelegen Postalm. Hier houden we halt om te genieten van deze unieke zonneplek. Daarna rijden we langs de andere kant naar Salzkammergut tot aan het mondaine en prachtig gelegen Bad Ischl voor een lekker middagmaal. Daarna ontdekken we het prachtig kuurpark met de Keizervilla van Kaiser Franz en de al even beroemde Leharvilla van de operettekoning ! Via het imposante Lammertal keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag : Dachstein
Na weer een lekker ontbijt rijden we met onze autocar echt naar het hooggebergte. Langs de imposante bergweg “Dachsteinstrasse” bereiken we het dalstation Dachstein Gletscher Schladming. Van daaruit brengt de Dachstein Südwandbahn ons naar de Gletscherbahn Bergstation op een hoogte van 2700m. Daarboven worden we verrast door rots, berg en ijs. Het panorama restaurant biedt ons een middagmaal en een fantastisch uitzicht. Over een glazen platform stappen we als het ware in het ijle “Treppe ins Nights”! Na deze unieke belevenis keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag  : Abtenau
Ontbijtbuffet. Vandaag houden we een koetsentocht, ditmaal vanaf ons hotel tot aan de Aubachfall. Hier vertoeven we heerlijk in het woud en aan de waterkant.  Na het middagmaal met zelf gekweekte en gerookte forel! trekken we te voet naar de Gutjahralm, langsheen de Eglsee. Vrije tijd met dans en gezang en genieten van een lekkere pint, koffie of één van de vele gebakjes! Voor degene die niet te voet kunnen gaan, is er een shuttle busje voorzien.

7e dag : Abtenau – Sint-Joris Winge
Na het ontbijt, valiezen laden en daarna huiswaarts langsheen de verschillende autosnelwegen. De nodige stops worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 21.00 uur

Hotel : “Aktiv & Wellnesshotel Gutjahr****s

Het rustig gelegen familiehotel beschikt over sfeervol ingerichte kamers voorzien van balkon, douche of bad, toilet, haardroger, kluisje, flatscreen-tv, Wifi en radio. Je kan er tevens genieten in hun uitgebreide Wellness-Alm met binnen zwembad, whirlpool, diverse sauna’s, stoombad, infra-rood cabine en fitnessruimte. In de gezellige bar of op het terras kan u eventueel genieten van een lekker drankje. In het restaurant wordt u culinaire verwent met ’s morgens een rijkgevuld ontbijtbuffet en ’s avonds een geserveerd 5-gangen menu inclusief saladebuffet. Een echt verwen hotel !

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt.

Ervaren chauffeur en reisleider

Rijkelijk ontbijtbuffet ’s avonds  een 5-gangen menu met dagelijks een ijs- en kaasbuffet

Begroetingsdrank

Gebruik van het binnen zwembad, Wellness en Fitnessruimte

Dansavond

Stok schieten “Mit einem Schnapserl trifft man leichter“

Rondritten volgens het programma

Gratis Wifi

De uitstappen volgens het programma

Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 175,00

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Middagmaal tijdens heen- en terugreis

Inkomgelden en kabelliften indien niet inbegrepen

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.