Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

7 Dagen Zwitserland Verblijfplaats : Seelisberg

 

Terug in ons programma ! “Het Hart van Zwitserland”

Van harte welkom in Seelisberg, gelegen in het hart van Zwitserland, op een 800 m boven het Vierwoudstedenmeer, wordt daarom ook wel eens het zonneterras van het Viervoudstedenmeer genoemd. Je krijgt er een lieflijk mooi uitzicht over het meer en de wondermooie bergwereld. Seelisberg is dan ook ideaal gelegen om er kennis te maken met de wondermooie Zwitserse bergwereld, de kleine gezellige dorpjes en steden zoals Luzern, mooie bergmeren en watervallen. Deze mooie omgeving en de Zwitserse bergwereld gaan we samen ontdekken tijdens de uitstappen. Genieten is de boodschap

1e dag : St.-Joris Winge – Seelisberg
Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via Luxemburg  en Frankrijk naar de Zwitserse grens. Langs Luzern bereiken we het Vierwoudstedenmeer. En onze verblijfplaats Seelisberg. Kennismaking met onze plaatselijke Nederlandstalige gids, kamerverdeling, welkomstdrankje, avondmaal en overnachting.

2e dag : Bergdorp Isenthal en rondvaart op de Urnersee
Na het ontbijt maken we kennis met onze verblijfplaats en de plaatselijke kaasmakerij Aschwanden, waar we een deskundige uitleg krijgen en proeven van deze plaatselijke kaas. Nadien begeven we ons naar de Tsb-Bahn. Dit kabeltreintje brengt ons van Seelisberg naar Treib. Daar nemen we de boot en varen via Brunnen, Rütli, Bauen tot Isleten. Hier worden we opgehaald met een speciale kleine postauto die ons via een smalle bergweg naar het mooie bergdorpje Isenthal brengt. We genieten hier van een bergmenu middagmaal in een plaatselijk restaurant.Na ons bezoek keren we terug met de speciale postauto naar Isleten, waar wij terug de boot nemen via Bauen,Rütli en Brunnen naar Treib, na een drankje op het terras van het oudste restaurant van Zwitserland nemen wij de Tsb-Bahn terug naar Seelisberg. Avondmaal en overnachting.

3e dag : Naar het dak van Urnerland – Sustenpas en het natuurwonder Aareschlucht
Ontbijt. Vandaag rijden we door het kanton Uri en volgen we de bergrivier de Reuss tot Wassen. Door het Romantische Meiental klimmen we naar de Sustenpas tot op een hoogte van 2.224 m., waarwe kunnen genieten van deze mooie bergwereld. Daarna dalen we af tot aan de Steingletscher met halte en zicht op de eeuwige sneeuw. Na het middagmaal vervolgen we onze weg door het Gadmental tot Innertkirchen en verder naar de Aareschlucht  in Meiringen. Bezoek aan dit natuurwonder, waar een wilde rivier zich door een kloof wringt. Na al dit natuurschoon reizen we door Meiringen naar de Brünigpas. Verder langs de Lungern- en Sarnersee tot Sarnen. Waar we nog even verpozen om een rustige wandeling langs het meer te maken. Nadien via Kerns, Stans terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag : Rothenflue in de schaduw van de Grote Mythe en boottocht op de Zugersee
Na het ontbijt rijden we naar het Kanton Schwys. Waar we in Rickenbach de supermooie gondelbaan naar Rothenflue tot op 1.571 m. nemen. Hier genieten we van een prachtig uitzicht in de schaduw van de “Grote Mythe”. Na het middagmaal genomen te hebben in een bergrestaurant nemen we de gondelbaan terug naar Rickenbach en via Schwyz, Sattel langs de Aegerisee via Oberen Unter Aegeri naar Zug. Hier maken we kennis met de Altstadt en genieten van wat vrije tijd aan het meer. We sluiten onze dag af met het nemen van de boot voor een boottocht op de schilderachtige Zugersee tot Arth Am See. Hier wacht onze autocar ons op om langs de Lauzersersee via Brunnen, de Axelstrasse en Fluelen terug naar Seelisberg te rijden . Avondmaal en overnachting.

5e dag : Berner Oberland en de reuze waterval binnen in de berg
Na het ontbijt gaat het via Stans, Sarnen naar de Brünigpas op 1.002 m. In het Berner Oberland waar onze eerste halte Brienz is. Een mooi dorpje gekend om zijn houtsnijkunst. Na het bezoek gaat het verder langs de mooiste zijde van de Brienzersee tot Interlaken en volgen vanaf daar de rivier de Lütschine tot Lauterbrunnen. Iets voorbij het dorp komen we aan een reuze waterval in  de berg, de Trummelbach waterval. Een kabelbaan brengt ons boven de waterval, vanaf daar dalen we af langs de waterval naar de ingang. Na het middagmaal in Lauterbrunnen gaat het terug tot Zwei Lütschinen waar we de mooie vallei in rijden tot het gekende vakantieoord, Grindelwald (vrij bezoek). De terugreis gaat nu via de andere oever van de Brienzersee tot Brienz en terug over de Brünigpas verder langs de Lungernsee, Sarnersee tot Sarnen en via Stans, Beckenried terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag : Ritje langs het Vierwoudstedenmeer, Luzern en Brunnen
Vandaag na het ontbijt rijden we volledig het blauwe meer rond, naar de wel mooiste stad van Zwitserland namelijk Luzern. We maken hier met onze gids een wandeling door de stad, nog wat vrije tijd en daarna rijden we naar Küssnacht. Hier houden we even halt aan de Astrid kapel, opgericht als aandenken aan het dodelijke auto-ongeval in 1935 van de Belgische Koningin Astrid. Na het middagmaal rijden we langs de oever van de Küssnachtersee tot Vitznau waar we de Seeroute nemen via Vitznau en Gersau naar Brunnen. Vrij bezoek aan Brunnen met mogelijkheid kennis te maken met de wereldberoemde Zwitserse messen van Victorinox. Via de Axenstrasse en Flüelen keren we terug naar Seelisberg. Avondmaal en overnachting.

7e dag : Seelisberg St.-Joris Winge
Na het ontbijt valiezen laden en verlaten we het gastvrije hotel te Seelisberg huiswaarts. Langs de Zwitserse en Franse autowegen bereiken we ons bureel te St.-Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. Regelmatige haltes onderweg zowel voor de heen- als terugreis voor de vrije maaltijden.

 

Hotel : “Bellevue” Seelisberg
Een gezellig *** hotel in typische Zwitserse chaletstijl, met een panoramisch zicht op het Vierwoudstedenmeer en gelegen in een droomachtige omgeving. Alle kamers beschikken over modern comfort zoals badkamer,tv,haardroger en sommige met balkon. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds lekkere 3-gangen maaltijden die met veel zorg klaar gemaakt worden. De hoteleigenaars en hun Team zullen er uw verblijf zo aangenaam mogelijk maken, zodat u er kan genieten van de Zwitserse gastvrijheid.

 

Inbegrepen

 • Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
 • Bekwame chauffeur en plaatselijke Nederlandstalige reisleider
 • Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het  ontbijt
 • Alle uitstappen en rondritten
 • Alle toegangsgelden, boottochten en liften volgens het programma    (kaasmakerij,boottocht Urnersee,Sustenpass, Aareschlucht, Rothenfluebahn, boottocht Zugersee,Trummelbach waterval)
 • ¼ fles wijn of 1 biertje en water bij de avondmaaltijden in het hotel
 • Toeristentaks

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer 145,00€

Vreemde  munten :
CHF(Zwitserse Frank) (1 CHF = + 0,94€)

Niet inbegrepen

 • Andere inkomgelden indien niet vermeld bij inbegrepen
 • Dranken (bij de middagmalen) en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1050.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.