7 Dagen Zwitserland – Saas-Almagell Bergpracht in Wallis

Wallis is een prachtige vakantieplaats, met een uitzonderlijk mild klimaat, met veel zon en weinig regen. Het Alpengebied in Wallis openbaart zich in een bovenaardse pracht. Vele van de meer dan vijftig Zwitserse bergreuzen, met toppen boven de 4000 m., bevinden zich in dit gebied. Machtige gletsjers worden afgewisseld door vervaarlijke rotscomplexen, lieflijke meren weerspiegelen het indrukwekkende profiel van de vele bergreuzen. Dus zowel letterlijk als figuurlijk een topreis met veel hoogtepunten. Als verblijfplaats hebben we uitgekozen Saas-Almagell een “Parel van een bergdorp”. Waar je in Saas-Almagell ook gaat of staat, steeds zijn daar de gemoedelijkheid en het adembenemende uitzicht. Vul hierboven in de bergen je longen met zuivere lucht. Dit is vakantie, ver van alle drukte en toch volop in het leven.

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St Joris Winge – Saas-Almagell

Vertrek om 05.30 u. En via de autosnelweg richting Luxemburg, Strassbourg, Basel naar Bern en Martigny en doorheen de Rhônevallei naar Visp. Doorheen het Saasdal naar onze verblijfplaats Saas-Almagell voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting. Onderweg worden regelmatig haltes gehouden voor de vrije maaltijden of even de benen te strekken.
2e dag: Saas-Almagell – Saas-Fee

Ontbijtbuffet. In de voormiddag vrije tijd om te genieten van de prachtige omgeving, te wandelen of te rusten. Saas-Almagell is het vertrekpunt van verschillende gemakkelijke wandelingen. Middagmaal in ons hotel. In de namiddag maken we een uitstap naar het nabij gelegen Saas-Fee, de parel van de Alpen, is uniek gelegen op een zonnig plateau op 1800 m hoogte. Het autovrije dorp heeft zijn oorspronkelijke karakter weten te behouden en ligt midden in een imposante bergwereld aan de voet van de Feegletsjers. Ook hier gelegenheid tot het maken van prachtige wandelingen. Er zijn verschillende kabelbanen naar de eeuwige sneeuw en naar het fameuze, draaiende restaurant op de Allalin, het hoogste ter wereld op 3500 m (facultatief). De moedigen hebben de mogelijkheid terug te wandelen naar ons hotel in Saas-Almagell. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
3e dag: Driepassentocht

Ontbijtbuffet. De driepassentocht wordt een hele dag genieten van grandioos natuurschoon! Het succes van deze dag zijn vooral de mooie panorama’s en de adembenemende uitzichten. We starten met de Nufenenpas (2.478m), de hoogste pas die met de auto bereikbaar is. Vervolgens naar de Gotthardpass, waar we genieten van een lekker middagmaal en de omgeving. Aansluitend over de Furkapas (2.431m) en verder via de Rhônegletsjers naar Münster en Brig om zo terug ons hotel te bereiken voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Lago Maggiore 

Ontbijtbuffet. Vandaag staat een mooie uitstap met als einddoel het beroemde Lago Maggiore op het programma. Via de Simplonpas dalen we af naar Italië en bereiken we Stresa, waar we na het middagmaal starten met een boottochtje naar de schitterende Borromese eilanden Isola Bella en Isola Pescatore met bezoek aan het magnifieke paleis en de tuinen van het Palazzo Borromeo (facultatief). Het is tevens heerlijk wandelen langs de bloemrijke promenade en in het schilderachtige oude centrum, met zijn winkeltjes en terrasjes. Terug naar Saas-Almagell voor avondmaal en overnachting.
5e dag: Zermatt

Ontbijtbuffet. Opnieuw een topdag ! Doorheen het Mattertal naar Täsch, waar we met de bergtrein  naar het autovrije Zermatt sporen. We bewonderen er de schitterende ligging aan de voet van de Matterhorn met een hoogte van 4.476m. In de voormiddag gelegenheid om met de Gornergrat(facultatief), de meest indrukwekkende en hoogste tandradbaan van Europa, tot op 3.100m hoogte te stijgen. Waar we op het dak van de wereld kunnen genieten van een prachtig uitzicht over een 10-tal gletsjers en de hoogste bergen van Europa. Een ervaring die u nooit vergeet ! Na het middagmaal maken we nog een wandeling in het dorp en is er tijd om te genieten van de speciale sfeer in dit mondaine bergdorpje. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel te Saas-Almagell.
6e dag: Mattmarksee

Na het lekkere ontbijt buffet nemen we vandaag de Postbus (facultatief) voor een korte uitstap naar het stuwmeer Mattmarksee op 2.170m hoogte. Gelegenheid om een gezonde wandeling van ongeveer 2 uur rond dit prachtige meer te maken, gekend voor zijn alpenweide en mogelijk vindt u hier een “Edelweiss-bloempje”. Wie de tocht gemakkelijker wil houden, kan een korte wandeling maken (eventueel op de stuwdam) en dan genieten op het terras van de bijhorende chalet van het zonnetje en een lekkere verfrissend drankje. Terug met de postbus. Na het middagmaal in ons hotel, een vrije namiddag om te wandelen en of te genieten van de faciliteiten in ons luxe hotel. Avondmaal en overnachting.
7e dag: Saas-Almagell – St Joris Winge

Na het ontbijtbuffet, valiezen laden en verlaten we het gastvrije hotel en rijden via Martigny naar Bern en Basel, richting Strassbourg en Luxemburg naar Sint Joris Winge, aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. Onderweg worden de nodige stops gehouden voor de vrije maaltijden.

HOTEL KRISTALL SAPHIR***
Een mooi luxe *** sterren superior hotel, zonnig en rustig gelegen aan de dorpsingang van Saas-Almagell en in een indrukwekkende bergwereld. De eigenaars en hun team gaan ons zeker en vast verwennen met smakelijke maaltijden en een vriendelijke service. ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen menu met hoofdgerecht keuze. Alle kamers zijn net en comfortabel ingericht met douche/wc, telefoon, balkon, safe, Flat-screen tv en Wifi  Verder kan u er beschikken over een zonneterras, een bar en een Wellness-Oase. Een hotel waar u zich onmiddellijk gaat thuis voelen !

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Verblijf in volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Tandradbaan Tasch – Zermatt – Tasch
Bekwame chauffeur en reisleider
De vermelde uitstappen uit het programma
Saastal-Card = gebruik van Bergbahnen im Saastal/Saas-Fee tot 3100 m, ook vrij gebruik van de postbus
Gebruik van Wellness-Oase, uitgezonderd Whirpool en Solarium
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer : + € 80,00 ( standaard  eenpersoonskamer)
Eénpersoonskamer in een tweepersoonskamer toch individueel gebruik : + 150,00€

Niet inbegrepen

Maaltijden tijdens heen- en terugreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden, bergbanen en postbus (Saastal-Card)
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 939.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.