Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

7 Dagen Oostenrijk – Salzburgerland Verblijfplaats : Filzmoos

Filzmoos is zo één van die Oostenrijkse bergdorpjes waar men zich onmiddelijk thuis voelt. Het plaatsje, dat nauwelijks 1.390 inwoners telt, bekleed een prachtige ligging in een hooggelegen vallei aan de voet van de “bischofsmütse” een zeer markante bergtop van het Dachsteinmassief. Heerlijk wandelen en zuivere berglucht opsnuiven kan men hier  volop. De verschillende almen , gelegen tegen de berghellingen, zijn enkele van de toeristische trekpleisters, een leuk wandelingetje langs klaterende bergbeekjes liggen ook in de mogelijkheid. Tevens is het dorpje uitstekend gelegen om uitstapjes te maken  o.a. naar het merenrijke Salzkammergut, Radstadt en Hallstatt, een belangrijke plaats in de prehistorie die tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. Naar de Liechtensteinklamm, één der mooiste bergkloven van de Alpen en het kasteel Hohenwerfen. Genoeg om er ons niet te vervelen !  Eénmaal dat u Filzmoos hebt leren kennen zal u er later graag nog eens terugkomen.

1e dag : St-Joris Winge – Filzmoos
Vertrek om 05.30 uur richting Aachen en via Duitse autowegen richting München en de Oostenrijkse grens. Via Salzburg naar onze verblijfplaats te Filzmoos. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting. De nodige stops worden op regelmatige tijdstippen gehouden, voor de vrije maaltijden.

2e dag : Filzmoos – Papageno Gondellift
Ontbijtbuffet. Samen met onze reisleider gaan we onze verblijfplaats verkennen , een wandeling tot aan de voet van het Dachsteinmassief of u neemt vrije tijd om uit te rusten. Na het middagmaal in ons hotel gaan we genieten van de beklimming met de Papageno Gondellift, die je een prachtig panoramisch uitzicht geeft over de Bischofsmüze en de Dachstein ! Na wat vrije tijd en genoten te hebben van de prachtige uitzichten, keren we terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag : Hohenwerfen – Lichtensteinklamm
Na het ontbijtbuffet begeven we ons naar Burg Hohenwerfen dat hoog gelegen is op een rotswand en waar men 900 jaar terugblikt in het verleden. Vanaf daar boven heeft u een schitterend uitzicht op de omringende bergen. Een lift brengt ons vanaf de parking naar het kasteel. De musea en de donkere hoekjes moedigen alle bezoekers aan om op onderzoek te gaan in dit prachtig kasteel met o.a. een folterkamer, beltoren, wapenarsenaal…..Na het middagmaal zakken we af naar de Liechtensteinklamm nabij St-Johann im Pongau (facultatief). Dit is één van de mooiste en meest indrukwekkende bergkloven in de Alpen, die tevens voor alle bezoekers gemakkelijk toegankelijk werd gemaakt. Een natuurwonder ! Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag : Hallstättersee
Ontbijtbuffet. Vandaag rijden we langs Ramsau en het “Steierische Salzkammergut” naar Halstatt. We brengen er een bezoek aan dit prachtig aan de rand van het meer en aan de voet van het Dachsteinmassief, gelegen oud bergdorpje. In 1977 werd Hallstatt vanwege zijn uniek landschap en zijn schilderachtig stadsbeeld toegevoegd aan het Unesco Werelderfgoed. We starten er met een boottocht op het meer, een geweldige manier om te genieten van het uitzicht. Na het middagmaal geven we u vrije tijd, je kan even binnenlopen in het lugubere knekelhuis, waar honderden schedels sinds de 12e eeuw zijn opgestapeld (facultatief) of een bezoekje brengen aan het oude mijnwerkers kerkje of een wandelingetje langs het meer maken. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag : Aualm
Onbijtbuffet en een vrije voormiddag om te genieten van de omgeving, eventueel een plons in het nabij gelegen zwembad of u met de wandelbus naar de een of andere Alm te begeven.  Middagmaal in het hotel en daarna begeven we ons met de Almi Shuttle de weide wereld in. We gaan weer genieten van de prachtige bergwereld in het Aualm gebied op 1.366m boven de zeespiegel. Een rustig Alpen gevoel staat u hier te wachten. Nog een afzakkertje in de Kirchgasshütte, waarom niet proeven van hun welgekende dagverse boeren donuts of een lekker pintje bier voor we terug naar het hotel rijden voor het avondmaal en overnachting.

6e dag : Radstadt – Tauerngebergte
Ontbijtbuffet. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Radstadt, een stadje met middeleeuwse omwallingen en een gezellig historisch centrum dat aan de eeuwen oude Tauernhandelsweg gelegen is. Na het middagmaal rijden we door de stille, groene vallei van Untertal tot aan de Riesachwatervallen, één van de indrukwekkenste van de Steiermark. Van hier kan men een fikse bergwandeling maken tot aan het pittoresk, aan de voet van het Tauerngebergte gelegen, Riesachmeer. Avondmaal en overnachting te Filzmoos.

7e dag : Filzmoos – St-Joris winge

Vroeg ontbijt, valiezen laden, daarna verlaten we het hotel te Filzmoos en rijden via Oostenrijkse en Duitse autowegen huiswaarts. De nodige stops worden gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst in St-Joris Winge rond 20.30 uur.

Hotel : Alpenhotel Wurzer ***
Alpenhotel Wurzer ligt in het mooie centrum van Filzmoos en is ondanks de centrale ligging, prachtig gelegen rond de Bischofsmütze en de Dachstein. Het biedt een waardig *** sterren comfort voor een aangenaam verblijf. Gastvrijheid staat er centraal. De kamers beschikken over het nodige comfort voor een goede nachtrust en ontspannen vakantie momenten. Het beschikt over een aangenaam restaurant waar men s’morgens geniet van een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen menu met saladebuffet. Verder beschikt het hotel ook over een bar en terras. Een leuk familiehotel !

Inbegrepen

 • Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
 • Bekwame chauffeur en reisleider
 • Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt
 • Welkomstschnapps
 • 1 x koffie en koeken
 • Alle uitstappen en rondritten zoals voorzien in het programma
 • Papageno gordellift
 • Almi Shuttle
 • Toeristentaks

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer : + 60,00€

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Inkomgelden indien niet inbegrepen
 • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 790.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.