7 Dagen Oostenrijk Elbigenalp Seizoens-Opener

 

Deze reis is een winter vakantie, zowel voor de genieter, de wandelaar als ook  voor de skiliefhebber. Een wintervakantie waar we zullen genieten van o.a. een Apfelstrudel, een Schnaps, winkelen, kristal, paardenkoets en van de Gemütlichkeit. Een genietvakantie zonder reisleider met elke morgen kans tot Nordic Walking en in de namiddag een vrijblijvende rustige uitstap. Of eventueel een ganse dag gaan skieën in Warth (omgeving). Skibus vertrekt aan het hotel.  We verblijven in het mooie ****hotel “Stern & Jagdschlossl”, waar hun Tiroler gastvrijheid, hun lekkere eten, de behaaglijke kamers en hun service er zullen voor zorgen dat uw vakantie onvergetelijk wordt. Hier kom je gewoon graag terug!

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St.-Joris-Winge – Elbigenalp
Vertrek om 06.00 uur. Via Aachen en de Duitse autowegen gaat het richting Koblenz, Hockenheim voor het vrije middagmaal. Verder door over Heilbronn, Stuttgart, Ulm en Reutte en via het Lechtal richting Elbigenalp naar ons verblijfhotel “Stern & Jagdschlossl” voor avondmaal en overnachting.
2e dag: Paardenkoets & Tiroleravond
Ontbijt. Vrije voormiddag. Na de middag kunnen we facultatief een ritje maken met de paardenkoets bij Alfred. Avondmaal. Een bezoek aan dit hotel is niet compleet zonder een Tiroleravond, dus vanavond laten we u hier graag van genieten.  Overnachting.
3e dag: Kristallwelten van Swarovski
Ontbijt. Vanmorgen vrije voormiddag. Sinds Swarovski – bekend door het kristal – in Wattens zijn ‘Kristallwelten’ opende, is het plaatsje een begrip tot ver buiten Oostenrijk. “Kristallwelten” is een wondere wereld van kristal dat ook vanmiddag voor ons toegankelijk is. (facultatief) Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
4e dag: “Schnaps und Käse”  en fakkelwandeling
Ontbijt. Vrije voormiddag en vanmiddag gaat het naar een schnaps branderij (facultatief) en een kaasmakerij (facultatief). Avondmaal en vanavond staat een fakkelwandeling met een glühwein op ons programma. (Indien het weer het toelaat uiteraard). Overnachting in ons hotel.
5e dag: Warth en Holzgau
Na het ontbijt vertrekken we ook vandaag rond 10.30 uur richting het skigebied van Warth. Het is niet omdat we niet gaan skiën dat we hier de sfeer eens niet kunnen opsnuiven. Verder door naar Holzgau en voor de mensen die willen gaan we nog even tot aan de loopbrug. Van hieruit rijden we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
6e dag: Vrije dag
Ontbijt. Vandaag een vrije dag om te doen wat je zelf wenst. Waarom niet genieten van de faciliteiten in het hotel, je lekker verwennen in de wellness of een mooie wandeling maken in de bergen of in de omgeving van onze verblijfplaats. In de namiddag kan je zelfs te voet tot aan de houtsnijschool in Elbigenalp en rond 15.30 uur is er voor iedereen koffie met taart voorzien. Avondmaal en dansavond, waarna overnachting.
7e dag Elbigenalp – St.-Joris-Winge
Aan alle mooie liedjes komt een einde, ook aan ons verblijf hier in het Lechtal. Daarom vertrekken we na het ontbijt huiswaarts. Via Reutte naar Ulm, Stuttgart, Koblenz naar Aachen. Daarna naar ons bureel te Sint-Joris Winge. Aankomst voorzien rond 20.00 uur. De nodige haltes onderweg worden gehouden voor de vrije maaltijden.
Bij slechte weersomstandigheden kan het programma wijzigen.

HOTEL STERN & JAGDSCHLOSSL ****
Het familiehotel bestaat uit een hoofdgebouw en een bijgebouw, opgetrokken in een rustieke Tiroolse stijl. Beide bieden het nodige comfort : bad/douche, wc, haardroger en tv. Sommige kamers hebben een balkon. Het hotel staat bekend voor zijn lekkere keuken en vriendelijke service. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangenmenu met saladebuffet. Ze organiseren met hun “Hauskapelle” ook al eens een Tiroler-dansavond. Ambiance verzekerd !

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Verblijf in halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Bekwame chauffeur
Begroetings schnapps
Tiroleravond
1x koffie met gebak
Gebruik van Welness
Alle uitstappen en rondritten
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 70,00

Een genietvakantie!
Geen infodagkorting op deze reis

Niet inbegrepen

Reisleider
Inkomgelden : (prijzen 2020)
– Nordic walking € 2,00
– Kristalwereld van Swarovksi € 19,00
– Schnapsbrennerei € 7,00
– Kaasmakerij € 6,60
– Paardenkoets€ € 10.00
Middagmalen
Skimateriaal  en skipas (ter plaatse te regelen)
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 640.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.