van 01 tot 03 mei 2024 zal ons bureel gesloten zijn

7D Haute Savoie – La Chapelle d’Abondance

Genieten van een week gezonde berglucht te midden van een prachtstreek, en lekker eten in een prima hotel met een uitstekende keuken !!

De Haute-Savoie is misschien niet direct het meest bekende, maar zeker en vast een niet te verwaarlozen stukje Frankrijk. Deze prachtige streek ligt genesteld in het hoekje, dat zich uitstrekt van het Meer van Genève in het noorden tot voorbij het Meer van Annecy in het zuiden en is door de massieve bergwereld van de Mont Blanc verbonden met Zwitserland en Italië. Het is een betoverend landschap dat bestaat uit natuurreservaten, klaterende bergbeken, watervallen, grillige rots pieken en mooie dalen. Daarnaast beschikt deze streek over prachtige meren, zoals het meer van Genève met zijn kuuroorden als Evians-Les-Bains en Yvoire en het meer van Annecy met zijn gelijknamige stad, dat ook terecht als bijnaam “ Venetië van de Alpen” kreeg .We verblijven in het centrum van het kleine bergdorpje La Chapelle d’ Abondance. Waar u gaat genieten van het landschap, de gastronomie en de gastvrijheid van de bevolking.  Tevens ook goed gelegen voor het maken van enkele mooie uitstappen. Ook niet te vergeten ons hotel l’Ensoleillé *** voor zijn prima service en uitstekende keuken !

1e dag : St.-Joris Winge – La Chapelle  d’ Abondance
Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel en langs Namen naar Arlon, door het Groot Hertogdom naar Colmar en via Bazel en de Zwitserse hoofdstad Bern naar Lausanne en Monthey. Over de Zwitserse en Franse grens naar onze verblijfplaats La Chapelle d’Abondance . Kamerverdeling, avondmaal en overnachting. De nodige stops  worden onderweg  gehouden voor de vrije maaltijden.

2e dag : La Chapelle d’Abondance
Rustig uitslapen en na het ontbijtbuffet gaan we op verkenning op onze verblijfplaats. Middagmaal in ons hotel. Daarna vrije tijd of genieten van de rust en de verschillende faciliteiten in het hotel. Avondmaal en overnachting.

3e dag : Abondance – Les Lindarets
Na het ontbijt, brengen we in de voormiddag een bezoek aan Abondance, waar je de mogelijkheid heeft een bezoek te brengen ( ca €.6,00) aan de Notre-Dame-d’ Abondance-abdij, dat getuigt van een belangrijk religieuze verleden. Het klooster van de abdij, in gotische stijl en gebouwd in de 14e eeuw, bevat prachtige muurschilderingen Tevens heb je ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan ” La maison du Fromage” (ca.€6.00) waar je een inzicht krijgt over de productie van de Abondance kaas. Terug naar ons hotel voor het middagmaal en daarna via het mooie meertje van Montriond en de onstuimige waterval van Ardent naar het geitendorpje “Les Lindarets”. In dit dorpje zijn de geiten “koning”. Een life-attractie zonder weerga !  Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Ganse dag : Chamonix –  Mer de Glace – L’Aiguille du Midi
Ontbijtbuffet. Vandaag staat een daguitstap naar Chamonix op ons programma. Chamonix, al eeuwenlang een trekpleister, omwille van z’n prachtige ligging in de schaduw van de Mont Blanc. We brengen een bezoek aan de stad en genieten van een lekker middagmaal. In de namiddag kunnen we nog wat genieten van wat vrije tijd in het aangename toeristische centrum van Chamonix of mogelijkheid om het tandradbaantje (ca. € 38,00) te nemen naar de gletsjer Mer de Glace (1913 m hoogte, 7 km lang,1 km breed en 240m dik) van de Mont Blanc. Er is ook nog de mogelijkheid om de gondel te nemen naar de L’Aiguille du Midi (ca. € 75) (3777 m), om te genieten van een prachtig uitzicht op het Mont Blanc massief en z’n gletsjers. De bergwereld op z’n mooist ! Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting. Een unieke belevenis om nooit te vergeten !

5e dag : Thonon-Les-Bains – Annecy
Na weer een lekker ontbijtbuffet, gaat onze rit naar Thonon-Les-Bains, hoofdstad van de Chablais aangenaam gelegen aan het meer en zeker een bezoek je waard aan het oude centrum , tevens is het hier ook op donderdag morgen marktdag, hier kan je kennis maken  met de lokale telers en hun lokale producten. Middagmaal. Daarna zetten we onze weg verder naar Annecy de hoofdstad van de Haute Savoie. We zullen ons beslist hier niet vervelen, met haar lieflijke kanalen, oevers vol bloemen, schattige bruggetjes en mooie huizen waar de geschiedenis letterlijk op de muren geschreven staat. Wordt dan ook het “Venetië van de Alpen “ genoemd. Vrije tijd of mogelijkheid om een boottocht te maken op een van de mooiste meren van Frankrijk (ca.18,00€) Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag : Evian-Les-Bains – Yvoire
Ontbijtbuffet. Vandaag rijden we naar het meer van Genève (Lac Leman).We houden een eerste halte in Evian-les-Bains, een kuuroord met een meer mondaine uitstraling. Het is een gezellige en levendige stad en is gelegen in een schitterende omgeving aan de rand van het meer en tegen het Alpen-gebergte. Het bekende water ”Evian” werd hier ontdekt op het einde van de 18e eeuw. We kunnen de source Cachat bekijken, ondergebracht in een mooi gebouw in Jugendstil. Middagmaal en Daarna bezoeken we  het prachtige autovrije middeleeuws stadje Yvoire, omgeven door een 14e eeuwse stadswal, een ideale plek om te genieten. Droom weg bij het uitgestrekte meer, kuier rond in dit stadje, vol bloemen en kronkelende kleine straatjes. Echt een schilderachtig plaatsje !

7e dag : La Chapelle d’Abondance – St.-Joris Winge
De Vakantie is helaas voorbij ! Na een laatste hartig ontbijtbuffet, vangen we de terugweg aan . Via Zwitserse en Franse autowegen gaat het naar ons bureel te Sint-Joris Winge, aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. Onderweg houden we de nodige stops voor de vrije maaltijden.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn programma verschuivingen mogelijk !

Hotel :” L’Ensoleille ***”

Dit hotel geeft aan deze reis een echte meerwaarde !! Het is gelegen in het centrum van het bergdorpje La Chapelle d’Abondance . De gezellige kamers zijn smaakvol ingericht met alle moderne comfort o.m. een Flatscreen-tv. De badkamer is uitgerust met een bad of douche, haardroger en toiletartikelen. Alle kamers zijn bereikbaar met de lift. Daarenboven beschikt het hotel nog over een binnenzwembad, een hammam en bubbelbad. Gezellige bar en restaurant. En als kers op de taart : in het hotel L’Ensoleille *** worden we verwend met zeer lekkere maaltijden. ’s Morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een drie-gangen menu. Aan tafel gaan is een echt feest !

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Verblijf in volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Bekwame chauffeur en reisleider
Alle uitstappen en rondritten

Toeslagen

–        Eenpersoonskamer : +180,00 €

Niet inbegrepen

Maaltijden heen en terugreis
Inkomgelden, boottocht en tandradspoor of gondel Mont Blanc
Dranken en Persoonlijke uitgaven
Annulatie en/of Bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1250.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.