Wij willen u de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs bieden, en wel in die volgorde!
Reis met ons van A naar B met een flinke dosis comfort, enthousiasme en vertrouwen.   

  • Uw touringcar is voorzien van veel beenruimte en comfort
  • U verblijft in prima hotels  Het liefste werken we met familiehotels. Daar waar de gastvrijheid nog door eigen familie in stand wordt gehouden en bewaakt. Maar hoe dan ook kennen we de hoteliers persoonlijk en hebben onze gasten er een streepje voor.
  • Ervaren chauffeurs en gemotiveerde medewerkers die U de mooiste plekken in Europa tonen
  • Wat onze busreizen vaak onbedoeld bijzonder maakt, is dat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat. Bijzonder gezellig…  

Violettacars is een gezond en bloeiend bedrijf, met nog een toekomst vol plannen en een service met een ♥

7 Dagen Oostzee “op het eiland Fehmarn”

Ga mee met ons naar het zonnige eiland Fehmarn. waar eindeloze natuurlijke stranden, pittoreske binnenmeren en wild romantische kliffen op u wachten.

Het paradijselijke eiland met zijn fijne zandstranden staat bekend om zijn zonnige en regenvrije klimaat met 2000 zon uren per jaar. Ervaar het zonnige eiland Fehmarn van zijn mooiste kant !

Tevens verblijven we in het uitstekende  *** Hotel IFA Fehmarn. We gaan er kennis maken met het eiland Fehmarn, Kiel, de historische Hansestadt Lübeck, Burg , Rodby Havn …

 

momenteel even op volzet, wij vragen naar extra kamers in het hotel!

REISPROGRAMMA

1e dag : St.-Joris Winge – Fehmarn

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel en via de verschillende autosnelwegen langs Venlo en via Essen naar Münster waar we ons vrij middagmaal gebruiken en indien er tijd genoeg is, er een kort bezoek brengen. Daarna zetten we onze weg verder langs Bremen en Hamburg . Via de beroemde Fehmarnsundbrücke bereiken we dan onze verblijfplaats waar we in hotel IFA Fehmarn inchecken en het avondmaal gebruiken en overnachten.

2e dag : Op verkenning op het eiland

Na het ontbijtbuffet gaan we op verkenning op het eiland we rijden met onze autocar naar het historisch stadje Burg met zijn charmante steegjes, kinderkopjes, oude vakwerkhuizen en de oude binnenstad. Hier bezoeken we de stadskern met de markt, het Fehmarn-museum en de St.-Nikolai-Kirche. Daarna  via Landkirchen en Petersdorf naar Hafen Orth, een gezellige jachthaven aan het zuidwestelijk punt van Fehmarn. Na het vrije middagmaal gaan we in deze kleine, idyllische haven  al wandelend mooie bezienswaardigheden ontdekken o.m. het standbeeld van Kaiser Wilhelm en het havengebouw tevens liggen er ook leuke winkeltjes en terrasjes langsheen de boulevard met o.m. ook de ligplaatsen voor kleine en grote boten. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag : Boottocht naar Rødby en bezoek aan Maribo

Ontbijtbuffet. We vertrekken vandaag naar Puttgarden waar we de veerboot nemen voor de overtocht naar Rødby op het eiland Lolland in Denemarken. Bij aankomst rijden we verder naar het stadje Maribo, ook wel ” Stad der liefde genoemd”. We wandelen langsheen het  Rådhus tot aan  de Domkirche gelegen aan het wondermooie meer de Hunsa genaamd. Het is hier dat heel wat koppels in dit romantisch kader hun huwelijk laten inzegenen. Vrij middagmaal. Net buiten de stad ontdekken we het Frilandsmuseet, een openluchtmuseum dat het plattelandsleven van de 19e eeuw aan ons laat zien. Op de terugweg naar het veer maken we een ommetje tot aan het prachtige witte landhuis  Søholt God.  Terug naar ons hotel te Fehmarn voor avondmaal en overnachting.

4e dag : Stadsbezoek Kiel

Ontbijtbuffet. Daarna gaat onze uitstap naar Kiel, de hoofdstad van Sleeswijk-Holstein, is een maritieme stad aan de 17 kilometer lange Kieler Fjord. Dit is een enorme natuurlijke haven, precies de plek voor de Duitse marine om haar Oostzeevloot aan te meren. De stad ligt ook aan de oostelijke sluis van ’s werelds drukst bevaren waterweg, het Kielerkanaal, dat de Noordzee met de Oostzee verbindt. Ook een belangrijke havenstad en grootste passagiershaven van Duitsland. We  maken kennis met de geschiedenis van deze universiteitsstad en belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een boottocht in de haven waar een gids zal vertellen over de ontwikkeling van Kiel. Enkele mooie bezienswaardigheden zijn het stadhuis met zijn 67 m hoge toren, de Nicolas Kirche waar ten westen van de kerk de Kleiner Kiel vijver gelegen is, een echt wonder van de natuur. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

5e dag Hansestadt Lübeck

Ontbijtbuffet. Vandaag gaan we een stadsbezoek brengen aan de voormalige hoofdstad van de Hanze, ook  “De koningin van de Hanze” genoemd. Want in de middeleeuwen was deze Duitse stad aan de Oostzee, de belangrijkste handelscentrum voor Noord-Europa. Het is tot op heden nog steeds het centrum voor maritieme handel gebleven. Ondanks de schade die het tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft geleden is er de middeleeuwse sfeer er gebleven en nog steeds zichtbaar in de oude stad en dit voornamelijk uit de 15e en 16e-eeuwse patriciërswoningen, monumenten zoals o.m. de beroemde bakstenen poort Holstentor. Tevens zijn de kerken en zoutpakhuizen ongewijzigd gebleven. Eerst maken we een 1uur durende Stadt-Rundfahrt met de Quandt-Linie-Lübeck vanaf de Holstentorbrücke naar de Obertrave en het Elbe-Lübeck-Kanal naar de Hafen.

Verder maken we een klassieke wandeling door deze Hanzestad vanaf de Holstentor met de zout- pakhuizen Salzspeicher aan de Trave-rivier naar de Lübecker Dom, de Altstadt met de St.-Marien-Kirche, St.-Petri-Kirche, het Buddenbrookhaus, het Willy-Brandt-Haus, het Heiligen-Geist-Hospital to taan het Museumshafen aan de rivier de Trave. Met duizend historische gebouwen waan je je bij een wandeling door de kronkelige straatjes en smalle steegjes, langs oude koopmanshuizen en indrukwekkende stadspoorten even terug in de tijd..

Uiteraard blijft er ook vrije tijd over om zalig te genieten van deze Hansestadt . Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag : Fehmarn-Hotel  – Burgstaaken

Na weer een lekker ontbijtbuffet kan u genieten in en rondom ons verblijfhotel. Kuieren langs het strand of uitrusten in een rieten “Strandkorbe” Na het vrije middagmaal wandelen we naar het vlakbij gelegen Burgstaaken (1/2 uurtje stappen). Daar kan u meevaren (facultatief) met een echte “Inselfischer”, waar je aan boord allerlei informatie over de Oostzee en haar bewoners en de zeelucht gaan  opsnuiven, de netten uitzetten dat een grote verscheidenheid aan zeedieren naar het dek draagt, zoals krabben, zeesterren en dergelijke, die ze vervolgens weer in de zee vrijlaten. “Ahoy, jullie matrozen ! Alle hens aan boord, de trossen los, we gaan op een lange reis” Of liever een kijkje gaan nemen in de U-Boot van de Bundesmarine hier krijg je veel informatie over de Duitse onderzeebootvloot van de naoorlogse periode. In de onderzeeër zelf kun je ervaren hoe de bemanning in een kleine ruimte samenleefde en werkte. Avondmaal en overnachting.

7e dag : Fehmarn – Tielt-Winge

Ons laatste ontbijtbuffet in het hotel, valiezen laden en via de Duitse autowegen via Hamburg, Bremen, Munster, Düsseldorf naar Roermond en de Belgische grens naar ons bureel te St.-Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. De nodige stops worden gehouden voor de vrije maaltijden.

 

De volgorde van het vermelde reisprogramma kan in een andere volgorde verlopen

Hotel IFA Fehmarn ***

Het hotel een *** complex met verschillende gebouwen ligt op slechts twee minuten lopen van het strand. De comfortabele kamers beschikken over een badkamer met bad/douche, tv, telefoon, koelkast, zithoek en balkon, sommige met een prachtig uitzicht over de zee. In het restaurant worden lekkere regionale maaltijden aangeboden. Zowel het ontbijt als het avondmaal in buffetvorm. In de Fischercate  bar kan u terecht voor een lekker drankje en in het wellness center (betalend) kun je uw gedachten laten afdwalen. Een leuk hotelcomplex voor een gezellige vakantie !

 

Inbegrepen

Vervoer per ****touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Verblijf in Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt

Ervaren chauffeur en reisleider

Rondritten volgens het programma

Ferry Puttgarden – Rodby – Puttgarden

 

 

Toeslagen

Eenpersoonskamer +210,00 €

Niet inbegrepen

Middagmalen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Inkomgelden, andere boottochten

Toegang Frilandsmuseet (+- 17€)

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1087.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.