Wij   voorzien alvast volgende extra reizen:

19.04 2daagse “De Westhoek”, met de Last Post, koekjes Destrooper en huifkartocht.  “FAVORIETJE!”

01.05 dagreis Keukenhof                                25.07 Tien om te zien zeedijk Westende

21.12 6daagse Holzgau                             21.12 6daagse Zwitserland

er volgt nog een 4daagse Jura eind september … en we zijn bezig met tickets voor André Rieu Sportpaleis 07.01.2024

6D Zwiterseland “De Jungfraujoch”

Pauzeren in het hart van Zwitserland op een zeer centrale locatie met een fantastisch uitzicht over het glinsterende Vierwoudstedenmeer en het Voor-Alpengebergte van Pilatus tot Rigi. Een schitterende vakantie zowel voor de natuurliefhebber als cultuurliefhebber. Onze verblijfplaats Emmetten is dan ook ideaal gelegen om kennis te maken met de mooie omgeving en de uitstappen, met als hoogte punt de “Jungfraujoch”. Verder staat nog op ons programma de Sustenpass, Aareschlucht, Urnersee en nog zoveel meer. Ga mee en ontdek samen met ons de wondermooie bergwereld van Zwitserland.

 

 

1e dag: St.-Joris-Winge – Emmetten

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via Luxemburg en Frankrijk naar de Zwitserse grens. Langs Luzern bereiken we het Vierwoudstedenmeer. Kennismaking met onze hotelbaas, kamerverdeling, avondmaal en overnachting

2e dag: Urnersee en Heimat der Schweiz

Wij nemen onze autocar en reizen 6 km naar Seelisberg, begroeting aan het bergstation van de Tsb-Bahn en met het bergtreintje dalen we af naar Treib. Hier nemen we de boot voor een boottocht op het mooiste gedeelte van het Vierwoudstedenmeer, de fjordachtige Urnersee. Voormiddag een vaart van 35 minuten via Brunnen – Schillerstein – Rutli, de “wieg van Zwitserland” waar in 1291 het verdrag van Zwitserland werd getekend tot Bauen, het kleinste dorpje met speciale plantengroei dat we bezoeken. Na het bezoek terug de boot op naar Treib. Hier nemen wij de middagpauze aan het meer in het oudste restaurant van Zwitserland, ooit het parlement. Na het middagmaal genieten wij van de 2de rondvaart op de ganse Urnersee dit via Brunnen – Rütli – Bauen – Flüelen – Tellskapelle – Sisikon naar Brunnen. Hier kunnen wij kuieren langs de oevers van het meer of koffiedrinken op een van de terrasjes. De boot brengt ons terug naar Treib en aansluitend naar Seelisberg. Met onze autocar terug naar Emmetten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3e dag: Dak van Urnerland – Sustenpass en het natuurwonder Aareschlucht

Ontbijtbuffet, waarna we door het kanton Uri de bergrivier de Reuss volgen tot Wassen. Door Meerdaagse trips het wild romantische Meiental klimmen wij naar de Sustenpass op een hoogte van 2224m, genieten van het mooie zicht en waarschijnlijk van de sneeuw. Daarna dalen wij tot aan de  Steingletscher, halte met zicht op de ijsmassa + middagpauze. Wij vervolgen onze weg door het Gadmental tot Innertkirchen en verder naar de Aareschlucht in Meiringen. Bezoek aan het natuurwonder De Aareschlucht, kennismaken met de wilde bergrivier tussen de bergen. Na al het natuurschoon reizen wij door Meiringen naar de Brünigpas. Langs de Lungern- en Sarnensee tot Sarnen. Aan de Sarnensee kunnen wij nog even verpozen of rustig vlak wandelen. Nadien via Kerns, Stans terug naar Emmetten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Grindelwald – Jungfraujoch – Brienz

Ontbijtbuffet. Vandaag een onvergetelijke uitstap op het programma. We nemen de snelste weg over de Brünigpas naar Grindelwald. Daar nemen wij de nieuwste gondelbaan, 22 personen, en zweven onder de Eiger noordwand door naar het station Eiger gletscher. Daar overstappen op de Jungfrau Bahn die ons naar Jungfraujoch 3454m hoogte brengt. Wij maken de uitgeschreven rondwandeling, onvergetelijk. Na het middagmaal terug met Jungfrau Bahn naar de Eiger gletscher en daar met de gondelbaan naar Grindelwald. De terugreis gaat via de toeristische weg langs de Brienzersee. Wij houden nog halt in Brienz een mooi dorpje aan de Brienzersee met de gekende 18de-eeuwse Brunngasse en ook gekend om zijn houtsnijkunst. Nadien over de Brünigpas en langs de Lungern en Sarnensee naar Emmetten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Wirzweli – Engelberg

Ontbijbuffet. Deze reis gaat via Stans naar Dallenwil, daar nemen wij de belevenis kabelbaan naar het prachtig gelegen Wirzweli.  In Wirzweli een mooie wandeling maken door prachtige natuur en via het Uilen pad bezoek brengen aan de uilen. Wie het wenst kan glijden op de zomer rodelbaan. In het Bergrestaurant genieten we van het middagmaal. Nadien terug naar Dallenwil en verder door het Engelbergertal naar het kloosterdorp Engelberg. Bezoek aan de kloosterkerk met het oudste orgel van Zwitserland, de kloosterkaasmakerij om te eindigen met een paardenkoetsen rondrit. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Emmetten – St.-Joris-Winge

Na het ontbijtbuffet vatten wij onze terugreis aan naar België. Langs de Zwitserse en Franse autowegen bereiken we ons bureel te St-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. Regelmatige haltes onderweg zowel voor de heen-als terugreis worden voorzien voor de vrije maaltijden.

 SEEBLICK HÖHENHOTEL *** EMMETTEN

Gelegen op een zeer centrale locatie met een fantastisch uitzicht over het glinsterende Vierwoudstedenmeer en het voor-Alpengebergte van Pilatus tot Rigi. Met een adembenemend 180-graden panorama op het schilderachtige midden van Zwitserland, vindt u hier verkwikkende inspiratie, actieve ontspanning en een echt vakantiegevoel. Want als je kunt genieten, zul je sneller herstellen en je eigen creativiteit stimuleren. Ontspan u tijdens uw verblijf in onze wellnessruimte met binnenzwembad, stoombad en dubbele infraroodcabine of word fit in onze fitnessruimte. De wellnessruimte is dagelijks geopend van 6.30 tot 21.00 uur.  Welkom in het Seeblick Höhenhotel mooi gelegen boven het meer van Luzern.

Inbegrepen

– Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Bekwame chauffeur
– Plaatselijke Nederlandssprekende gids
– Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt. In het hotel ontbijtbuffet – 3 gangen avondmaal       Mineraalwater op tafel + koffie na de maaltijd. De middagmalen 2-gangen (hoofdschotel + dessert)
– Gratis gebruik van het zwembad en de fitnessruimte van het hotel
– Inkomgelden:
– Boottocht voor en namiddag
– Ingang Aareschlucht
– 2x Combiticket kabelbaan
– Paardenkoets
– Toeristen taks

Toeslagen

– Eénpersoonskamer: + € 60,00

Vreemde munten

CHF (Zwitserse Frank) (1CHF = +/- 1,01 €)

Niet inbegrepen

– Andere inkomgelden indien niet vermeld bij inbegrepen
– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1299.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.