6 Dagen Oostenrijk Citytrip Wenen

Violetta Cars neemt u dit jaar mee naar Wenen. De gedroomde bestemming van miljoenen toeristen. Koffiehuizen, klassieke bezienswaardigheden en historische gebouwen,de onvergetelijke walsen van de familie Strauss en de heerlijke opera klanken  van Mozart, dat is Wenen. Deze Oostenrijkse stad herbergt een aantal wereldberoemde attracties. Vooral de Spaanse Rijschool, de Staatsopera en het Schönbrunn Paleis zijn populair. Na je bezoek aan deze highlights geniet je samen met de lokale inwoners van een heerlijk gebakje en een kop koffie in één van de vele traditionele koffiehuizen. Het is ook een fijne stad om te winkelen, namelijk in de Maria Hilfer strasse vind je leuke hippe boetiekjes . Ook de schitterende abdij van Melk staat tijdens de heenreis op het programma, een prachtig begin, op deze reis. Maak kennis met deze wondermooie schattige stad en zijn omgeving !

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag : Sint Joris Winge – Regensburg. (omgeving)
Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur en via Duitse autosnelwegen over Aachen langs Frankfurt naar Würzburg en Nürnberg tot de omgeving van Regensburg voor avondmaal en overnachting .Onderweg houden we de gebruikelijke stops voor de vrije maaltijden.
2e dag : Regensburg – Melk – Stockerau.
Na het ontbijt rijden we via Passau naar het beroemde klooster Melk, waar we een bezoek brengen aan deze schitterende abdij. (facultatief circa 15.00€) We worden hier tijdens ons bezoek aan de keizerlijke zalen, de bibliotheek, de marmerzaal en de abdijkerk gecharmeerd door de schitterende architectuur van dit barokke klooster. Na ons bezoek rijden we verder richting Wenen met nog een stop onderweg voor het vrije middagmaal. Voor we naar ons hotel rijden gaan we nog langs het Prater park met zijn reuzenrad, daarna naar ons hotel gelegen in Stockerau. Avondmaal en overnachting.
3e dag : Eerste kennismaking met het Keizerlijke Wenen.
Na het lekker ontbijtbuffet brengt onze autocar ons naar Wenen en starten we met een verkennende stadsrondrit. Vanop de ring kunnen we reeds een blik werpen op de vele prachtige historische gebouwen. Vervolgens stoppen we aan de Maria-Theresienplatz, Hier starten we onze wandeling en maken kennis met de schitterende binnenstad. We zien er onder andere de Heldenplatz, de Hofburg, de Graben met zijn prachtige Paleizen en Pestzuil. Brengen nog een bezoek aan de Peterskirche en aan de Stephansdom één der hoogste kerktorens ter wereld. Na het vrije middagmaal brengen we een bezoek aan de Kaisergruft (facultatief circa 6.50€) met de praalgraven van de Habsburgers en o.a. het graf van Sissi, Franz Joseph en hun zoon Rudolf. We bewonderen nog de staats-opera en wandelen door de Burggarten (standbeelden van Franz Joseph en Mozart), waar we de Schatzkammer in de Hofburg bezoeken.(facultatief circa 19,00€ Hier ga je de historische schatten van de Habsburgers zien, een verzameling van juwelen en goud verwerkt in kronen, scepters, sabels en nog zo veel meer.
4e dag : Schönbrunn – Karlskirche – Stadtpark – Concert.
Ontbijtbuffet en daarna brengt de autocar ons naar de keizerlijke zomerresidentie Schönnbrunn. Het kasteel ligt in een prachtig park. Een lokale gids leidt ons door het kasteel met de nodige uitleg (facultatief circa 22.00€ grand tour ). Daarna wat vrije tijd voor een wandeling door het fraaie park met de grote Neptunusfontein, de Glorietta, een open zuilengalerij en het Palmenhuis .Na het vrije middagmaal gaat het terug naar de stad, langs o.m. de beroemde Naschmarkt en brengen we een bezoek aan de mooie Karlskirche. (facultatief circa 8.00€) Vervolgens naar het stadspark met de standbeelden van Kaiser Franz Josef, van W.A.Mozart . Wenen is natuurlijk ook een belangrijke muziekstad, daarom is er dan ook gelegenheid tot het bijwonen van een concert van lichte klassieke muziek (facultatief circa 65.00€ ) Na het avondmaal in het hotel gaan we terug naar Wenen voor een muzikaal hoogtepunt met schitterende melodieën van Strauss en Mozart.
5e dag : Mozart wandeling
Ontbijtbuffet en terug naar Wenen. Vandaag verkennen we verder het oude centrum van Wenen en maken we een wandeling langs pleintjes, huizen en straten waar Mozart weer tot leven komt. We bezoeken o.a. de Minoritenkirche waarin zich een prachtige replica van het laatste avondmaal bevindt en daarna wandelen we langs Café Central (het lievelingscafé van Sissi en Franz Joseph). Ook zien we het paleis waar de jonge Mozart zijn eerste concert gaf, de Jodenplatz met monument, de Hohermarkt met het beroemde Ankeruhr en het Mozart huis. Na het vrij middagmaal brengen we een bezoek aan de Augustinerkirche waar de meeste Habsburgers en ook Sissi en Franz Joseph zijn gehuwd. Vervolgens staat nog op ons programma een bezoek aan het Sissi Museum, de Keizerlijke appartementen en de zilver- en porseleinkamers in de Hofburg. (facultatief circa 18.00€). We sluiten ons bezoek aan Wenen af met nog een wandeling door de tuinen van het Belvédére. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
6e dag : Stockerau – Sint-Joris Winge
Na een vroeg ontbijt , valiezen laden en huiswaarts via de Oostenrijkse en Duitse autowegen. De nodige stops worden gehouden om de vrije maaltijden te gebruiken.. Aankomst aan ons bureel omstreeks 23.00 uur.

Hotel : “ Cityhotel Stockerau ***(*)
We opteren voor een hotel aan de rand van Wenen, wat onze reis naar het dure Wenen heel wat prijs vriendelijker maakt. Het Cityhotel Stockerau is een uitstekend drie sterren hotel met ruime kamers die alle modern comfort bieden (gratis wifi). Elke ochtend een gevarieerd ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd 3-gangenmenu of buffet. Ligt rustig gelegen op 25 km van de stad Wenen.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van half pension vanaf eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Alle uitstappen zoals voorzien in het programma
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: +120,00€

Niet inbegrepen

Middagmalen, dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden en concerten (zie reisprogramma)
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 650.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.