6 Dagen “Een gezellige winter-kerstvakantie in Zwitserland

“Fonkelende lichtjes, verleidelijke geuren, kerstmuziek en een sprookjesachtige sfeer, de kersttijd is in Zwitserland bijzonder magisch !!”

Seelisberg, in het hart van Zwitserland, is een dorp prachtig gelegen op een schiereiland in het Vierwoudstedenmeer op een hoogte van 800 m. Men kan er genieten van een panoramisch uitzicht over het meer en de omliggende besneeuwde bergen. Wij gaan er kennis maken tijdens deze kerstvakantie van een majestueuze besneeuwde bergwereld, gezellige bergdorpjes, de wereldberoemde stad Luzern,  bergmeren … veel te veel om op te noemen. Kortweg een geweldige reis met prachtige winterpanorama’s, imposante bergen en wondermooie besneeuwde dalen ! Lees ons programma en je zult ongetwijfeld bekoord worden door de vele gevarieerde uitstappen in de wonderbare bergwereld van Centraal-Zwitserland. We verblijven in het *** Hotel Bellevue, waar u gaat genieten van hun gastvrijheid en lekkere maaltijden.

ALLE UITSTAPPEN, INKOMGELDEN, BERGLIFTEN, BERGPASSEN, BOOTTOCHTEN EN NEDERLANDSTALIGE REISLEIDING TER PLAATSE INBEGREPEN !!!!!

1edag : St.-Joris Winge – Seelisberg

Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur en langsheen de Franse en Zwitserse autosnelwegen bereiken we ’s avonds ons verblijfshotel, prachtig gelegen op 800m hoogte, boven het mooie diepblauwe Vierwoudstedenmeer. We worden er verwelkomd door onze plaatselijke gids met een apero. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2edag : Bergdorp Isenthal – Altdorf

Ontbijtbuffet. Met onze autocar via Beckenried en Flüelen verder naar Isleten waar wij de kleine Uri autocar nemen en langs een smalle bergweg naar het Uri Bergdorpje Isenthal rijden. Hier maken we een dorpswandeling en genieten er van een middagmaal met streekspecialiteiten. Nadien terug met de Uri autocar naar Isleten waar wij onze autocar terug vinden om ons naar Altdorf te brengen, de thuishaven van Willem Tell.Na ons bezoek gaat het richting Beckenried waar wij op een terras onze uitstap bëeindigen met een lekkere warme wijn. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

3edag : Luzern – Boottocht Weggis – Treib

Na het ontbijt nemen we de snelste weg naar de mooiste stad van Zwitserland namelijk Luzern. Hier bezoeken we de Kapelbrug- Jezuiëtenkerk en de oude stad, vrije tijd en genieten van de Zwitserse kerstsfeer. Vervolgens begeven ons naar Küssnacht, bezoek aan de Astridkapel. Het middagmaal gebruiken we in een restaurant te  Küssnacht aan het meer. ’s Namiddags nemen we in Weggis de boot voor een boottocht op het Vierwoudstedenmeer. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4edag :Grootste kerstkribbe van de wereld Einsiedlen, Ratenpass en Altstadt Zug

Na het ontbijtbuffet reizen we door het onbekende Zwitserland, via Beckenried naar Flüelen waar wij de Axenstrasse nemen tot Brunnen en verder via Schwyz, Sattel, Rothenthurm naar Einsiedlen. Eerst bezoeken we de grootste kerstkribbe van de wereld in het diorama, daarna bezoek aan de grootste barokkerk van Zwitserland. Daarna begeven we ons naar de onbekende Ratenpass (1077m) waar wij op passhoogte in een sfeervol

restaurant ons middagmaal nemen. Na genoten te hebben via de Aegerisee naar de Altstadt Zug, korte wandeling en nadien via de oever van de Zugersee naar Arth-Goldau en terug langs de Axenstrasse en de Seelisberg tunnel naar Seelisberg. Op tijd terug om ons klaar te maken voor het Galakerst diner. Voor wie het wenst kan om 22.00uur naar de nachtmis in de  parochiekerk van Seelisberg. Overnachting.

5edag: Wirzweli en Engelberg waar wij genieten van een typisch middagmaal “Kaasfondue”

Ontbijt. Me tonze autocar via Beckenried naar Stans waar wij het Engelbergdal in rijden tot Dallenwil. Hier nemen wij de kabelbaan naar Wirzweli (1227m). Een rustige sneeuwwandeling in het mooi gebied. Een typisch Zwitsers middagmaal ( Slaatje, Kaasfondue en dessert “Wirzweli”) nemen wij hier in een bergrestaurant. Nadien met de kabelbaan terug naar Dallenwil waar wij onze weg verder zetten door het Engelbergdal naar het kloosterdorp Engelberg. Daar aangekomen maken we een rondrit met de paardenkoets met aansluitend een bezoek aan de mooie kloosterkerk met grootste orgel van Zwitserland, nog even vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

6edag: Seelisberg – St.-Joris Winge

Na het ontbijt valiezen laden en vertrek huiswaarts via de Zwitserse en Franse autowegen. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.00 uur. De nodige stops worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden zowel tijdens de heen- als terugreis.

Hotel Bellevue*** Seelisberg

We verblijven in Hotel Bellevue *** een gezellig hotel in typisch Zwitserse chaletstijl, prachtig gelegen op 800 m hoogte, boven het mooie diepblauwe Vierwoudstedenmeer. Alle kamers beschikken over modern comfort zoals badkamer, tv, haardroger en balkon. Gratis wifi in het hotel. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en de lekkere avondmalen (3-gangen) zijn met veel zorg klaar gemaakt door een uitstekende keukenchef.

Inbegrepen

– Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Bekwame chauffeur
– Plaatselijke Nederlandstalige reisleider
– Begroetingsdrank
– Volpension vanaf de eerste dag avondmaal(3-gangenmenu) tot de laatste dag het ontbijt – Middagmalen (2-gangenmenu)
– Kerstgaladiner op kerstavond – Kaasfondue middagmaal
– Alle rondritten voorzien in het programma
– Alle inkomgelden, bergliften, bergpassen
– Toeristentaks

Toeslagen

– Eénpersoonskamer : 130,00€

VREEMDE MUNTEN

CHF (Zwitserse Frank)

Niet inbegrepen

– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 995.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.