Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

6 Dagen Duitsland-Zwitserland-Oostenrijk Verblijfplaats : Meersburg aan de Bodensee

 

SEIZOENS AFSLUITER IN HERFSTKLEUREN !

Omdat Duitsland zo verrassend leuk en mooi is, sluiten wij het reis seizoen af in de regio Baden-Württemberg. Een regio die vooral bekend is door de Bodensee of het meer van Konstanz, wat grenst aan de landen Zwitserland, Oostenrijk en natuurlijk Duitsland. Wij verblijven in het kleine, fijne plaatsje Meersburg, wat hoger gelegen aan het meer, waardoor je op sommige punten een adembenemend uitkijkjes over het meer heeft. Tevens is het aangenaam vertoeven in de pittoreske straatjes, flaneren langs het meer of genieten op een terrasje met een lekker drankje. Deze periode van het jaar geeft dan ook verschillende herfst kleuren, wat de streek dan nog mooier maakt. Alle uitstappen en ingangen zijn dan ook inbegrepen tijdens deze reis. Vergeten we dan ook niet ons hotel, dat mooi aan de oevers gelegen is en waar men ons op een gastvrije manier gaat ontvangen.

1e dag : St.-Joris Winge – Meersburg
Vertrek aan ons bureel 06.00 uur. Via Duitse autowegen en langs het Zwarte Woud naar ons verblijfshotel Zum Schiff, prachtig gelegen aan de oevers van de Bodensee te Meersburg in de deelstaat Baden-Württemberg.  In het stadje staat het oudste nog bewoonde kasteel van Duitsland.  Verder vinden we de oude stadspoort en de Altstadt met vakwerkhuizen, de moeite waard om te bezichtigen, ook bij valavond.  Ons Flair***Hotel is een “denkmalgeschütztes Haus mit einer bewegten Geschichte”, dat betekent dat ons hotel een beschermd onroerend erfgoed is met een bewogen geschiedenis van bootslui en hun schepen. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting

2e dag : Unteruhldingen – Meersburg
Na het ontbijtbuffet bezoeken we in de voormiddag het Pfahlbauten-museum te Unteruhldingen.  Dit openluchtmuseum vertelt ons over het bestaan en het leven van onze voorouders uit de steentijd en de bronstijd.  23 Paalwoningen verbonden met loopbruggen van houten planken met daken van riet en muren van leem, samen met archeologische vondsten, brengen ons terug naar de verre prehistorische tijd. Na nog wat rond gekuierd te hebben in dit vissersdorpje Unteruhldingen keren we terug naar ons hotel voor het vrije middagmaal. Tijdens de namiddag brengen we  een bezoek aan  Neues Schloss Meersburg: de unieke  residentie aan het Bodenmeer erkend als Unesco-werelderfgoed locatie met plaatselijke gids. Daarna kunnen we nog genieten aan het water van het Meer van Konstanz oftewel het Bodenmeer. Avondmaal en overnachting.

3e dag : Een dagje Zwitserland
Na weer een lekker ontbijt, rijden we met onze autocar over het land naar de Rheinfall in Neuhausen in Zwitserland   Deze waterval is de grootste van Europa, ontstaan in de recentste ijstijd, circa 14.000 tot 17.000 jaren geleden.  Met een bootje (facultatief)kunnen we een spectaculaire kleine rondvaart maken tot aan de voet van dit waterspektakel.  Of wandelen langs dit bruisend water en genieten van dit fantastisch natuurfenomeen.  Vrij middagmaal ter plaatse. In de namiddag bezoek aan de Altstadt van Stein am Rhein.  We wandelen langsheen het Lindwurm-museum en de  Sankt Georg-abdij.  Dit pittoresk stadje ligt in het Zwitserse kanton Schaffhausen.  De Bodensee gaat hier over in de Rijn.  Aansluitend wat vrije tijd en daarna met onze autocar  langs de rivier de Rijn naar Konstanz waar  de ferry ons overzet naar Meersburg. Avondmaal en overnachting.

4e dag :  Friedrichshafen – Lindau
Na het ontbijt rijden we naar Friedrichshafen , de stad van het bedrijf Luftschiffbau Zeppelin.  Een geleide wandeling vanaf het beroemde Zeppelin-museum langsheen de Seepromenade, de uitzichtstoren Moleturm en de Altstadt met de Buchhornbrunnen tot aan het magnifiek terras van het Zeppelin-Haus.  Na het vrije middagmaal gaat de trip naar het eiland Lindau , een oorspronkelijk met lindebomen begroeid gedeelte van het meer omzoomd met rietkragen te midden van vochtige weiden.  Een geleide wandeling vanaf de Hafenplatz met de Mangturm tot aan de Maximilianstrasse en het befaamde Altes Rathaus.  Wat vrije tijd om te slenteren langsheen de Seepromenade met zijn vele terrasjes en boetiekjes. Terug naar Meersburg ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag :Bregenz – Meersburg
Ontbijt. Vandaag gaat de uitstap naar Bregenz, de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg.   Begeleide wandeling doorheen de Altstadt met het Kunsthaus, het Landestheater, de Kornmarktplatz en de “Seekapelle zu unserer lieben Frau am See”  Verder langs de Seepromenade tot aan de Seebühne van de Bregenzer Festspiele,  een muziekfestival dat elke zomer plaats vindt op een verankerd drijvend podium in het meer waar opera´s en musicals worden opgevoerd. Daarna terug naar ons hotel te Meersburg voor het vrije middagmaal  en aansluitend vrije tijd om te genieten van het stadje en de faciliteiten in ons hotel. Avondmaal en overnachting

6e dag :Meersburg – St.-Joris Winge 

Na een laatste lekker ontbijt, valiezen laden. Daarna vatten we onze terugreis aan naar België via de Duitse autowegen. Aankomst voorzien aan ons bureel om 20.00 uur. De nodige stops zowel bij de heen- als terugreis worden gehouden voor de vrije maaltijden.

 

Hotel : Flair Hotel “Zum Schiff ***“
Het hotel heeft een bewogen geschiedenis en ligt direct aan de oevers van het Bodenmeer en in de binnenstad. Ze zullen er ons hartelijk ontvangen en genieten van ons verblijf. Het restaurant mooi gelegen met uitzicht op het meer, is gekend voor zijn uitstekende keuken, met streek- en seizoengebonden  gerechten. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen menu. De kamers zijn ook voorzien van het nodige comfort, douche en wc, telefoon, verzorgingsproducten, tv, radio en gratis kluis. Een familie hotel met een traditie !

Inbegrepen

  • Vervoer per **** touristclass autocar met het nodige comfort
  • Bekwame chauffeur en reisleider
  • Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt
  • Alle uitstappen en inkomgelden (ook ferry)
  • Toeristentaks

Toeslagen

  • Eenpersoonskamer :+  50,00€

 

Niet inbegrepen

  • Dranken  en persoonlijke uitgaven
  • Middagmalen
  • Annulatie en/of bijstandsverzekering

 

 

Reisinformatie

€ 615.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.