5 dagen Duitsland: “Bayerischer Wald” en “Donau in Vlammen”

Ontdek tijdens deze reis naar het Beierse Woud, de schone natuur, dichte bossen en ruige rotspartijen die afgewisseld worden met zonnige dalen en kraakheldere beekjes, meren en de knusse dorpjes. Geen wonder dat een deel van dit gebied tot Nationaal Park uitgeroepen is !  Op één van onze uitstappen steken we per trein  de grens met Tsjechië over om het leuke plaatsje Klatovy te bezoeken.  “Donau in Vlammen” staat ook op het programma, dit schitterend vuurwerk wordt ontstoken op de oever van de Donau, dat op een bijzonder indrukwekkende manier kan worden bekeken tijdens een boottocht. Dus de weerkaatsing van het vuurwerk in het water en de verlichting zorgen er voor een onvergetelijke avond. Daarnaast geven wij u graag een extra reden om voor het Beierse Woud te kiezen, want uw verblijf in hotel “Mariandl’s” is uitstekend verzorgd, met heerlijke maaltijden, comfortabele kamers en gezellige avonden met live muziek. Ga mee op deze prachtige reis en geniet van al het moois dat het “Bayerischer Wald” te bieden heeft !

 

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: Sint Joris-Winge – Elisabethszell
Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur. Via autosnelweg naar Aachen, Köln, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, Regensburg naar Elisabethszell voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting. De nodige stops worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden.
2e dag: Deggendorf  – Straubing
Na een lekker ontbijt ontdekken we via een mooie route het idyllische Deggendorf. Het stadje ligt aan de Donau en heeft een prachtig middeleeuws stadsplein. Hier vindt u het historisch raadhuis met een torenwachterswoning en de Heilig Grafkirche “St.Peter en Paul” met één van de mooiste barokke kerktorens van Zuid-Duitsland. Na het middagmaal vervolgen we onze weg naar het toeristische plaatsje Straubing, met haar opvallende gotische stadstoren en een gezellig plein, waar u typisch Beierse souvenirs kunt kopen of lekker op een terrasje een drankje kunt nuttigen. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
3e dag: Drie stromenstad: Passau “Donau in Vlammen”
Ontbijt en vrije voormiddag met mogelijkheid op ontdekking te gaan in de omgeving van het hotel met onze reisleider of te genieten van de Wellness ruimte van het hotel. Na het middagmaal in het hotel rijden we naar de mooie stad Passau. In deze oude bisschops- en grensstad zien we de schitterende samenvloeiing van de Inn, de Donau en de Ilz.  Passau wordt daarom ook wel de ‘Dreiflüssestadt’ genoemd.
In de oude binnenstad staat de kathedraal die deels in Barokstijl is opgetrokken. Deze beroemde Dom herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Leuk om te bezoeken zijn ook het raadhuis en de twee burchten, Oberhaus en Niederhaus. En bent u moe van het rondslenteren? Geen probleem. Er zijn genoeg leuke en gezellige terrasjes om even bij te komen en te genieten van de lokale heerlijkheden! In de late namiddag schepen we in voor een onvergetelijke boottocht: “Donau in Vlammen”. Tijdens deze tocht gebruiken we ook het avondmaal en genieten van het vuurwerk, muziek en dans. Nagenietend van deze tocht gaat het terug naar ons hotel te Elisabethszell voor overnachting.
4e dag: Treinreis naar de Tsjechische Republiek
Na weer een lekker ontbijt rijden we met onze autocar over de Arbergebiet voorbij de Langlaufzentrum Bretterschachten (1118m boven de zeespiegel) en de Grote Arber naar Bayerisch Eisenstein. We verlaten onze autocar aan het Duitse station waar we de trein nemen naar het Tsjechische trein station Zelezna Ruda. We genieten tijdens deze treinrit, van het prachtige landschap, de ongerepte natuur en rijden door de 1748 m lange tunnel in Spicak. Na een uur rijden, bereiken we Klatovy, waar we ons middagmaal nemen en een bezoek brengen aan onder andere zijn fraai historisch marktplein. Daarna rijden we langs kleine, oorspronkelijke dorpen, langs vervallen kastelen in de richting van de grens. Voor we de grens oversteken maken we nog een halte in de Chodenstadt Domazlice. Waar we een prachtig uitzicht hebben van op de 60 meter hoge klokkentoren. Wandeling door de oude stad en vrije tijd en of shopping. Daarna terug naar ons hotel langs de grensovergang Folmava en Furth im Wald naar Elisabethszell ons hotel voor avondmaal en overnachting. (identiteitskaart verplicht, betalingen kunnen worden gedaan met euro’s)
5e dag: Elisabethszell – Sint Joris-Winge
Na ons ontbijt en nagenietend van de mooie vakantiedagen keren we via de Duitse autowegen huiswaarts. De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.  Wegens omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het dag tot dag programma

HOTEL: “MARIANDL *** Singende Wirt”
In hotel “Mariandl” zal u zich onmiddellijk thuis voelen. Rusten, ontspannen, vermaak, vertier beleven we hier allemaal in een gezellige sfeer. Ons restaurant is comfortabel ingericht, met veel aandacht voor detail. Elke dag begint met een uitgebreid ontbijtbuffet, het avondmaal bestaat uit typische Beierse culinaire verse gerechten. De rustige, comfortabele kamers zijn voorzien van bad of douche/wc, telefoon, tv. Deze zijn gelegen in de verschillende gebouwen van het hotel en gedeeltelijk met lift bereikbaar. Heel belangrijk hier in het hotel is de aangename sfeer en het persoonlijk contact met hun gasten. Hun  thema luidt dan ook “…Wo freundlichkeit zu Hause ist…!” Dagelijks, voor degene die dat wensen, muziek- en dansavond.

Inbegrepen

Reis  per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Alle voorziene uitstappen op het programma
Welkomstdrink
Gebruik van de Welnessruimte in het bijgebouw : sauna, stoombad, overdekt zwembad, solarium en kegelbaan
’s Morgens uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds menu keuze, salade- en dessertbuffet
Dagelijks muziek- en dansavond
Treinrit Zelezna Ruda – Klatovy
Boottocht, Donau in vlammen met 3-gangen avondmaal aan boord
Toeristentaks

Toeslagen

Eenpersoonskamer: + 48,00€
Overnachting in het Gästehaus Mariandl zelf : +24,00€

Niet inbegrepen

– Inkomgelden indien niet inbegrepen
– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 635.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.