We starten stilaan aan de kerstperiode 2023 …   er werden al heel wat dagreizen toegevoegd, maar ook
2d Parijs
6d Kerst vieren in Holzgau
9d Igea Marina
Ook de reizen 2024 zijn in voorbereiding…

5D Duitsland “De Harz” Seizoensafsluiter

De Harz met zijn dicht beboste heuvelflanken, idyllische rivierdalen, rotspartijen, pittoreske dorpen en steden met vakwerkhuizen: het is een stukje Duitsland dat uitzonderlijk goed uit de Tweede Wereldoorlog is gekomen en zijn kunsthistorische gebouwen prachtig heeft gerestaureerd. Het is alsof de tijd hier stil is blijven staan, of heeft het IJzeren Gordijn al die jaren door zijn hermetische afsluiting de dorpen en steden beter hun eigen karakter doen bewaren? De Harz is een geheim juweeltje in het midden van Duitsland. We bezoeken dan ook enkele bekende middeleeuwse stadjes en toeristische trekpleisters. Vergeten we dan ook niet het bezoek aan de befaamde Autostadt in Wolfsburg en de ultra moderne Warsteiner brouwerij niet

1e dag: Sint-Joris-Winge – Goslar – Wernigerode

Vertrek om 05.30 uur. Via Lummen naar Venlo voor een koffiehalte. Daarna door het Ruhrgebied naar de omgeving van Hannover voor het vrij middagmaal. Verder naar Goslar, een fantastische  kennismaking met de Harz. Deze stad was lange tijd de uit verkoren verblijfplaats van de eerste Duitse keizers. We wandelen langs de Marktplatz met zijn fontein uit 1230, het 16e eeuwse Rathaus en het keizerlijk paleis. Daarna vervolgen we onze weg naar onze verblijfplaats Wernigerode, voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag: Wernigerode – Blankenburg – Quedlinburg

Na het ontbijt verkennen we onze verblijfplaats. In het historische centrum kunt u genieten van kleurrijke vakwerkhuizen, het stadhuis op de markt, het scheve, het kleinste en het oudste huis. Tevens rijden we met een toeristisch treintje door de smalle straatjes tot aan het kasteel, dat pronkt boven de stad en dat we zullen bezoeken. Daarna gaat het naar ons hotel waar we het middagmaal gebruiken. In de namiddag maken we kennis met de glasmanufactuur van Blankenburg waar we in een rondleiding kennismaken met de glas- en kristalproductie in de Harz. We ronden de dag af met een bezoek aan het pareltje van de Harzsteden : Quedlinburg. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Nordhausen – Stolberg

Na het ontbijtbuffet rijden we naar Nordhausen voor een zelfstandig bezoek met introductie van onze gids aan het voormalige concentratiekamp Dora-Mittelbau, waar gevangenen op een  mensonwaardige manier betrokken werden in de productie van V1- en V2-wapens. Een aangrijpende ervaring. Middagmaal in Nordhausen met aansluitend een bezoek aan de “Echter Nordhauser” een traditionele stokerij van brandewijn. We beëindigen onze dag in het mooie vakwerkhuizenstadje Stolberg . Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Autostadt Wolfsburg

Een dag die we volledig besteden aan Autostadt Wolfsburg,“the place to be” voor de autoliefhebbers en bewonderaars van de autotechniek. Dit complex naast de Volkswagenfabriek en langs het voetbalstadion beschikt over een automuseum en verschillende paviljoenen met automerken die onder VW-groep horen: Volkswagen, Seat, Audi, Bugatti, Lamborghini, Porsche en Skoda. Al deze merken presenteren hun producten op eigen verrassende wijze. We gebruiken het middagmaal op de site en eindigen ons bezoek met een fabrieksrondleiding, zodat we zien hoe de wagens gebouwd worden. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Brauerei Warstein – St.-Joris Winge

Ontbijt. Koffers pakken maar nog niet direct naar huis, want we sluiten deze vijfdaagse af met een bezoek aan de ultramoderne brouwerij van Warstein. Na het middagmaal voert de bezoekerstrein ons door de boeiende brouwerswereld. Je gaat er alles ontdekken over deze bekende brouwerij en haar bieren. We eindigen ons bezoek met nog een degustatie en keren daarna via de verschillende autowegen huiswaarts. Aankomst aan ons bureel omstreeks 20.00 uur.

HOTEL “HKK HOTEL WERNIGRODE****”

Gastvrijheid en vriendelijkheid typeren het modern ingerichte hotel in Wernigrode. Gelegen op slechts 100 m afstand van het historische centrum. Hier kunt u genieten in eigentijdse en comfortabele kamers, voorzien van alle comfort. Laat u verwennen in het restaurant met diverse culinaire specialiteiten. ‘s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een koud en warm dinerbuffet. Verder geniet u van de “Gemütlichkeit” in de Berliner Zille of Allegro dans bar. Gratis gebruik van sauna, stoombad en fitnessruimte

Inbegrepen

– Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
– Ervaren chauffeur en reisleider
– Alle toegangsgelden volgens het programma:
– Boemeltreinje Wernigerode
– Burcht Wernigerode
– Bezoek Concentratiekamp Mittelbau-Dora
– Stokerij Nordhauser
– Autostadt Wolfsburg
– Bezoek brouwerij Warstein
– Glasmanufaktuur Blankenburg
– Toeristentaks

Toeslagen

– Eénpersoonskamer: + € 60,00

Niet inbegrepen

– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Annulatie en/of bijstandsverzekering
– Inkomgelden indien niet inbegrepen

Reisinformatie

€ 795.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.