Wij   voorzien alvast volgende extra reizen:

19.04 2daagse “De Westhoek”, met de Last Post, koekjes Destrooper en huifkartocht.  “FAVORIETJE!”

01.05 dagreis Keukenhof                                25.07 Tien om te zien zeedijk Westende

21.12 6daagse Holzgau                             21.12 6daagse Zwitserland

er volgt nog een 4daagse Jura eind september … en we zijn bezig met tickets voor André Rieu Sportpaleis 07.01.2024

5D Nederland – Groningen en omgeving

Op deze reis gaat u genieten van de rust, gemoedelijkheid en natuur van Noord-Nederland. U gaat er kennis maken met de stad Groningen, gelegen aan de Waddenzee tevens van  unieke natuurgebieden, authentieke terpdorpjes maar ook mooie bezienswaardigheden, zoals onder meer de scheepswerf in Papenburg, Dokkum en het Robbeneiland, Leeuwarden en de stoeterij “Het Swarte Paert”. Vergeten we dan ook niet het “Enjoy Deluxe Welnesshotel Groningen **** niet. Waar gezelligheid, luxe en smakelijke maaltijden het hoofddoel zijn van dit hotel.

1e dag: St.-Joris-Winge – Leeuwarden – Groningen

Vertrek om 07.00 uur, onderweg een stop voor koffiepauze en rond de middag aankomst te Leeuwarden. Vrij middagmaal waarna de gids ons al wandelend  het centrum toont, zoals  de Scheve toren van Leeuwarden. Naar ons hotel voor kamerverdeling en avondmaal.

2e dag: Groningen – Papenburg – Groningen

Na het ontbijtbuffet vertrek richting Papenburg. Hier neemt de gids ons mee door het centrum, tijd voor ons lunchpakket en in de namiddag bezoeken we een fascinerend bedrijf. Wil je weten hoe cruiseschepen gebouwd worden, dan komt men bij het Meyer Werft bezoekerscentrum alles te weten. Een unieke belevenis, het zal een grote indruk op u maken.  Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Groningen

Na weer een lekker ontbijt gaat het naar Groningen. Ook hier neemt de gids ons op sleeptouw door deze Friese stad. Je krijgt uiteraard ook de gelegenheid om vrij rond te wandelen en te genieten van deze toch boeiende stad. Tevens ook kan u er uw lunchpakket op het een of ander terrasje verorberen. We blijven niet alleen in het centrum hangen maar combineren dat met een bezoek te brengen aan de Hortus Tuinen. Hortus  botanicus Haren is een van de oudste en grootste botanische tuinen van Nederland. De Rijksuniversiteit Groningen is eigenaar van de Hortus Haren en beschikt over paviljoens, een vijver en een waterval. We genieten van entree, 2x koffie/thee + gebak en een korte rondleiding. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Groningen – Robbenvaart –Groningen

Vanmorgen gaat het na het ontbijt richting Dokkum. Een rondgang doorheen het centrum en tijd om ons lunchpakket te nuttigen. Daarna nemen we de boot en varen naar het Robbeneiland, een zeegat tussen Ameland en Terschelling en bekijk de lancering van Amelander Paarden reddingsboot. Een demonstratie die herinnert aan vroeger tijden. Tevens kan men ook genieten van de zeehonden die liggen te zonnen op de een of andere zeebank. Afhankelijk van de vaartijd hebben we mss nog even tijd om langs het theemuseum te rijden, uniek in deze streek. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Groningen – Hemrik – St.-Joris-Winge

Na het ontbijt moeten we onze valiezen pakken om huiswaarts te keren. Maar niet voor we in het centrale deel van de Friese wouden langs gaan bij Stoeterij “Het Swarte Paert”. We maken kennis met de facetten rond het Friese paard en haar cultuur, historie, fokkerij, sport en training. Een dressuur demonstratie mag uiteraard niet ontbreken. We sluiten hier af met een lekkere barbecue. Huiswaarts en aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.00 uur.

 

ENJOY DELUXE WELLNESSHOTEL GRONINGEN ****

Enjoy Deluxe Welnesshotel Groningen telt 40 kamers, elk met een eigen badkamer met toilet en douche of bad. Het hotel is een begrip in Loppersum en wijde omgeving. De statige buitenkant is een plaatje en wie het hotel binnenloopt proeft duidelijk de sfeer van weleer. Veel van het oorspronkelijke interieur is behouden gebleven, maar we vinden hier ook moderne Spa faciliteiten. ’s Morgens genieten we van een uitgebreid “Enjoy Deluxe” ontbijtbuffet, ’s middags voorzien ze voor ons telkens een lunchpakket en ’s avonds worden er een 3-gangenmaaltijd geserveerd. Daarenboven kan u nog genieten van de Deluxe koffiecorner, de hele dag the, luxe koffie’s en siropen, met o.a. Baileys Coffe, Italian Coffe en Irisch Coffee. Een hotel met “waar” voor uw geld, daar word je toch vrolijk van !

Inbegrepen

– Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Bekwame chauffeur en reisleider
– Reis op basis van Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal(BBQ)’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds     een 3-gangenmenu en op de 2e3e4e dag voorziet het hotel voor ons een lunchpakket
– Toeristentaks
– Toegangsgeld Meyer Werft
– Toegang Hortus Tuinen Groningen (entree, 2x koffie/thee + gebak, rondleiding)
– Robbenvaart met paardenreddingboot
– Toegang ’t Swarte Paert met dressuur en BBQ

Toeslagen

– Eénpersoonskamer: + € 160,00

Niet inbegrepen

– Middagmaal 1e dag
– Toegangsgeld Fries museum Leeuwarden (+/- € 15 p.p.) / Princessehof (€ 12,50 p.p.), Oldehovetoren € 3,50 p.p.)
– Kopje Thee of toegang Theemuseum
– Anulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 725.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.