Wij   voorzien alvast volgende extra reizen:

19.04 2daagse “De Westhoek”, met de Last Post, koekjes Destrooper en huifkartocht.  “FAVORIETJE!”

01.05 dagreis Keukenhof                                25.07 Tien om te zien zeedijk Westende

21.12 6daagse Holzgau                             21.12 6daagse Zwitserland

er volgt nog een 4daagse Jura eind september … en we zijn bezig met tickets voor André Rieu Sportpaleis 07.01.2024

5D Tsjechië Citytrip “De Gouden Stad Praag”

Het is weer een tijdje geleden, dat we een stedentrip naar Praag , één van de mooiste steden van Europa op ons programma hadden staan. De stad met zijn honderd torens gelegen aan de rivier de Moldau betovert iedereen door zijn cultuurschatten, historische,  goed bewaarde, gebouwen tot imposante gotische en barokke kerken. Maar de stad heeft nog meer troeven om de bezoeker te charmeren : een wandeling door de drukke maar gezellige oude straatjes, steegjes, het oude stadsplein, de Karelsbrug, de burcht, het Wenceslasplein, de Joodse wijk en toffe typische cafeetjes en restaurantjes. Niet voor niets heeft Praag de bijnaam “De Gouden Stad”. Tevens bezoeken we ook op deze reis Theresienstadt en een folklore middagmaal en boottocht op de Moldau mag zeker niet ontbreken . Kortom meegaan is de boodschap.

 

1e dag: St.-Joris Winge – Praag

Vertrek om 05.30 uur aan ons bureel en via Duitse autowegen richting Tsjechische grensovergang Rozvadov. Nadien over Pilzen naar Praag. Waar we in ons hotel inchecken voor de 4 volgende nachten. Avondmaal en overnachting. Onderweg houden wij de nodige stops voor de vrije maaltijden.

2e dag: Praag – Folkloremiddag

Ontbijt. We vertrekken te voet naar de Burchtwijk o.l.v. onze gids met o.a. een bezoek aan het Loretaklooster. Vervolgens naar het hart van de Burchtwijk voor de aflossing van de wacht. Daarna rijden wij voor ons middagmaal met onze autocar naar Stredokluky, voor een typische Tsjechische maaltijd met folklore muziek. Na deze leuke middag trekken we terug de stad Praag in voor een verder bezoek aan het burchtcomplex (kathedraal, Gouden straatje, St.-Joris kathedraal en burchttuinen). Na ons avondmaal in het hotel mogelijkheid om “Praag by Night“ te ontdekken. Overnachting.

3e dag: Praag – Boottocht op de Moldau

Na weer een lekker ontbijt dalen we af door de Smalle Zijde voor een bezoek aan de kerk van het Kindje Jezus. Verder langs de John Lennonmuur en over de Karelsbrug naar de Oude stad. Een lekkere buffetmaaltijd gebruiken we op de boot tijdens een rondvaart op de Moldau. Nadien begeven we ons naar de voormalige Joodse wijk en maken een geleide wandeling langs onder meer de synagogen, begraafplaats en ceremoniehal. Nog wat vrije tijd voor shopping of om verder de gezellige Praagse sfeer op te snuiven. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Theresienstadt – Praag

Ontbijt. Vandaag begeven we ons naar Theresienstadt, ook wel Terezin genoemd. Was in de tweede Wereldoorlog bekend als doorgangskamp voor joden die meestal spoedig naar Auschwitz-Birkenau of andere vernietingskampen werden gestuurd. Later is de Tsjechische vestigingsstad Theresienstadt veranderd tot een concentratiekamp en ghetto. Theresienstadt is een echte trekpleister onder de toeristen. Na ons bezoek en middagmaal gaat het terug richting Praag voor een eventueel verder bezoek (Nieuwe stad) op het plein, het meest levendige plein van de stad. Het was hier dat de  protestacties plaatsvonden van zowel de Praagse Lente als de Fluwelen revolutie. Nu is het zakendistrict en uitgaanscentrum van Praag, de wijk van de grote hotels, theaters, warenhuizen, nachtclubs, cafés, restaurants en musea. Vrije tijd om er op ontdekking te gaan! Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Praag – St.-Joris Winge

Na het ontbijt, valiezen laden en vertrekken we huiswaarts via de Duitse autowegen. Onderweg houden wij nog de nodige stops voor de vrije maaltijden. Aankomst aan ons bureel voorzien rond 20.30 uur.

Hotel “Pyramida ****” Praag

Hotel Pyramida **** is gelegen aan de rand van de historische stad, dicht bij het Strahovklooster en op 15 min wandelafstand van de Karelsbrug. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met badkamer en toilet, telefoon en tv. Naast een 3-gangenmaaltijd ‘s avonds bekomen we ‘s morgens ook steeds een rijkelijk ontbijtbuffet. Het hotel heeft meerdere restaurants, fitness, massage, zwembad en sauna (wellness faciliteiten tegen meerprijs)

Inbegrepen

– Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Verblijf in volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt
– Ervaren chauffeur en reisleider
– Rondritten volgens het programma
– Boottocht met middagmaal
– Typische Tsjechische maaltijd met folklore muziek
– Toeristen taks
– Audioguide systeem

Toeslagen

– Eenpersoonskamer: + € 172,00

Vreemde munten:

Onderweg Euro. Ter plaatse Tsjechische Kronen (CZK) 100 CZK = circa 4,08 €  -> De beste koers verkrijgt u door geld af te halen bij één van de vele geldautomaten in het land zelf. De inkomgelden vragen wij wel om in Tsjechische Kronen te betalen.

Niet inbegrepen

– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Middagmaal tijdens heen- en terugreis
– Inkomgelden :
(St.-Nicolaaskerk ca. CZK 120, Loreto ca. CZK 200, Strahov bibliotheek ca. CZK 180, Burcht ca. CZK 290, Joods museum ca. CZK 375,   Voormalige        Gestapo gevangenis Theresienstadt ca  CZK 210 (prijswijzigingen voorbehouden)
– Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 665.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.