Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

5 Dagen Duitsland – Zwarte Woud Verblijfplaats : Marschalkenzimmern

VERNIEUWD PROGRAMMA !!                                   “Het Zwarte Woud in herfst kleuren” !!

Het Zwarte Woud is ongetwijfeld één van de meest geliefde bestemmingen van Duitsland. Daarom hebben we ook dit jaar weer in ons programma gezet. Uiteraard met een gans ander programma. Wat kan er mooier zijn dan de verschillende kleuren schakeringen in het woud, tijdens deze herfst reis. Elke dag zal je er verrast worden door de onverwachte natuurlijke schoonheid. Tevens is het streek vol afwisseling aan vakwerkhuizen, klederdracht en niet te vergeten hun Schwarzwalder Kirschtorte. Een reis met interressante uitstappen, dus voor elk wat wils !

 

1e dag : St-Joris Winge – Merkurbahn – Schwarzwaldhochstrasse – Marschalkenzimmern
Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via Duitse autowegen met ontbijt- en middagstop gaat het naar Baden-Baden, waar een tandradbaan ons naar de  668m hoge gevel van Baden-Badens huisberg de Merkur brengt. Met een stijgingspercentage van 23% tot 58% geldt ze als één van de steilste van Duitsland. Daarna verloopt onze reis via de legendarische “Hochstrasse” van Baden-Baden naar Freudenstadt. Kort bezoek en daarna naar ons mooie hotel “Löwen” te Marschalkenzimmern. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag : Sauschwänzlebahn – Villingen
Na het ontbijtbuffet vertrekken we richting Blumberg-Zollhaus waar we een treinritje met de nostalgische Sauschwänzle Bahn maken. Deze rit zal ons onderdompelen in de wondermooie natuur van het zuidelijke Zwarte Woud. Ze leidt door het romantische Wutachtal en langs idyllische dorpen en voert ons door zes tunnels en over vier bruggen naar Weizen, aan de Zwitserse grens. Voor we afzakken naar ons hotel brengen we nog een bezoek aan het mooie plaatsje Villingen, dat ons zijn met indrukwekkende gevels, erkers, weertorens en stadspoorten terug naar de middeleeuwen brengt. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3e dag : Dornstetten – Mönchshof-Sägemühle
Na een lekkere nachtrust en lekker ontbijt, gaat het richting Dornstetten, gelegen aan de “Deutsche Fachwerkstrasse” waar men er de traditionele bouwwerken in ere houdt. Daar de stad in vlammen op ging in het laatste kwartaal van de 18e eeuw, vertoont haar vakwerk opbouw de kenmerken van de barok. Na een lunch in de molen wordt ons nog eens getoond dat de Mönchhof-Sägemühle één van de weinig bewaard gebleven en nog steeds functionele zaagmolens in het Zwarte Woud is. Daarna terug naar ons hotel waar we een demonstratie krijgen van hoe een “Schwarzwald Kirschtorte” wordt gemaakt. Na de voorstelling mogen we natuurlijk proeven van het vers bereide product met een heerlijk kopje koffie. Avondmaal en overnachting.

4e dag : Midden Zwarte Woud
Na het ontbijtbuffet organiseren we een rondrit door het centrale Zwarte Woud met een bezoek aan een fabrikant van koekoeksklokken. Later leidt onze gids ons rond in het openlucht museum “Vogtsbauernhof” en wijst op de oude materialen en bouwtypes van de boerderijen. Na een hartversterkend middagmaal (Winzerteller) rijden we naar Schiltach, bezoeken we er de winkel van de glasblazerij met de nodige souveniertjes en de altijd aanwezige kerstartikelen. In het vakwerkstadje Schiltach, zelf ook stad van de houtvlotters genoemd, leer je meer over deze eens belangrijke stiel. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Marschalkenzimmern.

5e dag : Marschalkenzimmern – Gengenbach – St-Joris Winge

Na weer een lekker ontbijt en afscheid genomen te hebben van onze hoteleigenaars, gaat het naar één van de succesrijkste wijnstreken van Duitsland, namelijk Baden en dit door de hoge invloed van de zon. In de wijn cooperatief vernemen we de weg van de druif van de wijnberg naar de wijnfles. Uiteraard behoort een degustatie van het assortiment tot het aanbod. Daarna is er tijd voor het vrije middagmaal in de stad. Hiermee nemen we afscheid van het Zwarte Woud en verloopt onze terugreis via Frankrijk en Luxemburg. Aankomst voorzien aan ons bureel te St-Joris Winge om 20.00 uur.

 

Hotel : “LÖWEN MARSCHALKENZIMMERN ***”
Reeds 5 generaties lang wordt het hotel”Löwen” beheerd door de familie Danner. Het is een typische dorpsherberg uitgegroeid tot een volwaardig *** hotel door het liefdevolle doorzettingsvermogen van de familie. De kamers beschikken over een badkamer met bad/douche, wc en telefoon, Wifi (gratis), tv en kluisje. De eigenaar staat zelf samen met zijn team aan het fornuis en serveert regionale, verfijnde, hoogwaardige gerechten. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu met saladebuffet (eerste avond geen saladebuffet (geserveerd aan tafel) en geen keuzemenu). Een familiehotel waar men er alles aan zal doen om het u zo aangenaam mogelijk te maken.

Inbegrepen

 • Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
 • Bekwame chauffeur en reisleider
 • Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt
 • Bij het avondmaal is één drankje inbegrepen (0,4 l alkoholfreies Getränk, 0,4 l bier, 0,25 l huiswijn)
 • Alle voorziene uitstappen uit het programma
 • Treinrit “Sauschwänzlebahn”
 • Wijncooperatie Gengenbach
 • Koekoeksklokken fabrikant
 • Vogtsbauernhof openluchtmuseum

Toeslagen

 • Eénpersoonskamer : +40,00€

Niet inbegrepen

 • Dranken (indien niet inbegrepen) en persoonlijke uitgaven
 • Andere inkomgelden indien niet inbegrepen in het programma
 • Annulatie en/of bijstandsverzkering

Reisinformatie

€ 620.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.