5 Dagen Duitsland Bayreuth § Frankische-Zwitserland

Frankisch Zwitserland is noch in Frankrijk, noch in Zwitserland gelegen maar in het noorden van het Duitse Beieren. Het is landschappelijk een prachtige streek met hoogvlakten die doorsneden worden door diepe, bosrijke valleien waar nog heel wat watermolens aan te treffen zijn. De streek situeert zich in een driehoek gevormd door de steden Nürnberg-Bamberg-Bayreuth. Terwijl Nürnberg bekend stond als één van de  machtigste vrije rijkssteden van Duitsland met een groot aantal burgerhuizen en handelspanden, was Bamberg de residentie van een machtige vorstbisschop en staat Bayreuth bekend als de stad waar de operacomponist Richard Wagner roem en eer behaalde. Schitterende tuinen met waterspelen, grootse sierlijke gebouwen en prachtige historische stadscentra bezorgen deze reis een harmonieus evenwicht tussen natuurschoon en culturele rijkdom.

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag : Sint Joris Winge – Bamberg – Bayreuth

Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur. Langs Aachen, Keulen, Koblenz, Frankfurt en Würzburg rijden we naar Bamberg. Vrij middagmaal langs de autosnelweg. Na de middag brengen we een bezoek aan de stad Bamberg, door Unesco tot ” Werelderfgoed” geklasseerd. Het historische stadscentrum wordt beheerst door de machtige kathedraal met binnen enkele meesterwerken van gotische beeldhouwkunst. Langs de prachtige oude hofhouding bereiken we de residentietuin die bestaat uit een kleurrijk rozenpark. Van hieruit genieten we van een mooi panoramisch zicht over de stad en de vallei van de Regnitz. Na nog een mooie wandeling langs de oevers met zijn prachtige barokke residenties, vervolgen we onze weg richting Bayreuth, naar ons hotel voor  kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag :Bayreuth

Na het ontbijtbuffet verkennen we de omgeving van Bayreuth waar we een bezoek brengen aan de “Ermitage”, een voormalig buitenverblijf van de marktgraven van Bayreuth, bestaande uit een oud en nieuw kasteel, gelegen in een prachtig park met een rijk bomen bestand en waterspelen. Na het middagmaal brengen we een bezoek aan Bayreuth. Deze stad is vooral bekend vanwege de Bayreuther Festspiele die elk jaar plaatsvinden in het Festspielhaus op de “Grüne Hügel”. Onze aandacht gaat echter uit naar het historische stadscentrum waar we een bezoek brengen aan het prachtige barokke markgrafelijke operagebouw, werelderfgoed van Unesco. Een wandeling achter de residentie door de mooi aangelegde Hofgarten brengt ons bij het Richard Wagnermuseum waar we herinneringen terugvinden van de belangrijkste operacomponist van Duitsland. Nadien is er vrije tijd in het zeer gezellige verkeersarme centrum van Bayreuth. Avondmaal en overnachting in het hotel.

3e dag : Pottenstein – Nürnberg

Na het ontbijtbuffet brengen we, onderweg naar Nürnberg, een bezoek aan het stadje Pottenstein, gelegen in een stille vallei van Frankisch-Zwitserland, omkaderd door grillige rotsformaties. Men kan hier een bezoek brengen aan de Duivelsgrot. Nadien bereiken we de speelgoedstad Nürnberg. Vroeger een Vrije Rijksstad en daarmee één van de weinige steden in Beieren die overwegend protestant is. Onze uitgebreide stadswandeling begint bij de burcht waar de Duitse keizers regelmatig op bezoek kwamen. Via het Dürerhuis, waar de kunstenaar Albrecht Dürer leefde, werkte en stierf, bereikt men de St.-Sebalduskerk, een ware getuige van de grote rijkdom van de burgerij die binnen een ware schatkamer van beeldhouwwerk is. Middagmaal en nadien vervolgen we onze stadswandeling langs het marktplein met de prachtige “Schönen Brunnen” en de O.L.Vrouwkerk. We bewonderen ook het aantrekkelijke stadskanalen landschap langs de Pegnitz, waar talrijke grote middeleeuwse burgerhuizen en handelspanden de vroegere faam van Nürnberg benadrukken. Na het stadsbezoek rest er vrije tijd in de Lorenzwijk om wat te winkelen in deze gezellige stad. Terug naar het hotel te Bayreuth voor avondmaal en overnachting.

4e dag : Frankisch-Zwitserland en de Maisel Brouwerij

Ontbijtbuffet. Vandaag maken we een korte rondrit door het landschappelijke prachtige gebied van Frankisch-Zwitserland. We ontdekken er lieflijke valleien, grillige rotspartijen, de basiliek van Gössweinstein en de rotsentuin van Sanspareil. Voor we een uitgebreid bezoek brengen aan de Maisel brouwerij te Bayreuth, genieten we er  eerst nog van een typische Frankische broodmaaltijd.  Daarna leren we  hier alles over het productieproces van de verschillende soorten pils bier en speciale bieren. Ze worden hier allen volgens al oud Duits recept gebrouwen. Proeven van dit gerstennat hoort  er natuurlijk ook bij.  Avondmaal en overnachting in het hotel.

5e dag : Bayreuth – Vierzehnheiligen – Sint Joris Winge

Na het ontbijtbuffet verlaten we het hotel en brengen een bezoek aan de bedevaartskerk van Vierzehnheiligen, het religieuze meesterwerk van de barokarchitect Balthasar Neumann , deze kerk bekleedt bovendien een panoramarijke ligging met heerlijke panorama’s. Na het bezoek vatten we de terugreis aan via de verschillende Duitse autowegen. Vrij middagmaal onderweg langs de autosnelweg. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.00 uur

 

Hotel : Rheingold Bayreuth ***

In het familiehotel “Rheingold” wordt u verwelkomd in een ontspannen sfeer en een oprechte vriendelijkheid. Alle slaapkamers zijn voorzien van een volledige badkamer en wc,led-tv en gratis wifi. Ontspannen kan u in de moderne fitnessruimte. In het restaurant geniet u ’s morgens  van een ruime keuze van verse produkten aan het ontbijtbuffet en s’ avonds serveert men een  lekker 3-gangen menu. In de bar kan je de plaatselijke wijntjes  of originele Bayreuth bierspecialiteiten uitproberen.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar met het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt (’s middags 2-gangen menu/broodmaaltijd)
Alle inkomgelden zoals : Altes Schloss Eremitage en wasserspiele Bayreuth – Markgräfliches Opernhaus – Richard Wagnermuseum – Duivelsgrot Pottenstein – Rotsentuin Sanspareil – Brouwerij Maisel
Toeristen Taks

Toeslagen

Eenpersoonskamer : 145,00€

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Reis en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 665.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.