5 Dagen Duitsland – Citytrip Berlijn

Berlijn blijft één van de boeiendste, hipste en snelst groeiende Europese steden, die na de val van het communisme uit haar as verrezen zijn. Het vroegere Oost- en West-Berlijn worden vandaag verbonden door een onwaarschijnlijk interessante Potsdamer Platz en sinds de Duitse eenmaking is een nieuw regeringskwartier rond de Brandenburger Tor. Onderweg van de ene plaats naar de andere kom je de geschiedenis vanzelf tegen, maar ook prestigieuze shops, en het KaDeWe, het tweede grootste winkelwarenhuis van Europa. Historisch en hedendaags gaan hier moeiteloos hand in hand. Ooit was Berlijn de residentie van de Pruisische koningen en later die van de Duitse keizers en in dat verband bezoeken we ook één van de kastelen van het nabijgelegen Potsdam.

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St.-Joris-Winge – Berlijn
Vertrek 06.00 uur. De heenreis verloopt via Nederlandse en voornamelijk Duitse autosnelwegen via Roermond, Düsseldorf, Dortmund, Hannover en Magdeburg. Onderweg houden we regelmatig halt voor een pauze maar we schenken zeker aandacht aan de Gedenkstätte Deutsche Teiling ofwel de voormalige grensovergang tussen BRD en DDR te Marienborn. Verder door naar ons hotel  Abacus Tierpark **** gelegen tegenover het Friedrichsfelde dierenpark in Berlijn. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
2e dag: Berlijn
Onze eerste kennismaking na het ontbijt met Berlijn gebeurt via een rondrit in het voormalige oostelijk gedeelte. Langs de East Side Gallery en Unter den Linden bereiken we de Brandenburgse Poort. Op de Alexander Platz kijken we op tegen de televisietoren en langs Marx en Lenin belanden we in het Nicolaiviertel en langs de historische bouwwerken aan de prachtallee Unter den Linden. Een vrij middagmaal voorzien we in de buurt van de Galeries Lafayette (architect Jean Nouvel). Het hoogtepunt is een bezoek aan het legendarische Mauer museum bij Checkpoint Charlie. In de buurt bekijken we daarna nog een stukje muur dat niet aan de sloophamer ten prooi gevallen is. Na een avondmaal in het hotel keren we terug naar de hypermoderne “Potsdamer Platz by night” voor een geleid bezoek (moderne bouwwerken) en een drankje in het Sony-Center. Overnachting.
3e dag: Berlijn
Ontbijtbuffet. Vandaag is het de beurt aan het westelijk gedeelte en we starten in de wijk Charlottenburg, bekend om zijn porselein manufactuur en vooral zijn gelijknamig kasteel en park. Na een bezoek aan het kasteelpark maken we even een ommetje naar het Olympisch stadion voor een korte stop. Gelegenheid voor een vrij middagmaal wordt geboden in het Europacentrum. Daarna staat de Gedächtniskirche en het KaDeWe op het programma. Vooral de zesde etage (Feinschmeckeretage) van dit warenhuis moet je beslist aandoen. We ronden de namiddag af met een wandeling op en rond de Kurfürstendamm. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
4e dag: Potsdam – Schloss Sansouci
Onlosmakelijk verbonden met Berlijn, blijft de stad Potsdam, eeuwen de nevenresidentie van de Pruisische koningen. Afhankelijk van het aanbod bezoeken we Schloss Sanssouci, het Neues Palais of Schloss Cecilienhof. In de namiddag bieden we museumliefhebbers een bezoek aan het Museuminsel. Voor een ticketje voor Pergamon museum gaat men graag even geduldig aanschuiven, maar er zijn ook nog andere musea. Een kijkje in de Berliner Dom, begraafplaats van ettelijke vorsten, of het DDR-museum behoren tot de mogelijkheden.
Wie dat wenst kan nog deelnemen aan een laatste wandeling via de Häckische Höfe en een stukje muur. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
5e dag: Berlijn – St.-Joris-Winge
Vertrek na het ontbijtbuffet. Na enkele dagen vertoeven in deze heerlijke metropool moeten we helaas terugkeren. We rijden via Duitse autosnelwegen terug naar Sint-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur

HOTEL: “ABACUS TIERPARK****”
Het ****Hotel Abacus Tierpark  is gelegen tegenover het Friedrichsfelde dierenpark in Berlijn. Een uitstekend hotel met mooie, ruime kamers voorzien van alle moderne comfort zoals tv, radio, telefoon, WiFi  (betalend), badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. Een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd driegangenmenu of buffet. Een aanrader!
!

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Verblijf op basis van half pension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 88,00

Niet inbegrepen

Middagmalen
Dranken en persoonlijke uitgaven
Toegangsgelden: Mauermuseum, Checkpoint Charlie (+/-10,0 €);, Olympisch stadion (+/-10,00 €), kasteel Potsdam (+/-13.00€), Schloss Sansouci (+/-15,00 €) (richtprijzen)
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 425.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.