Wij willen u de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs bieden, en wel in die volgorde!
Reis met ons van A naar B met een flinke dosis comfort, enthousiasme en vertrouwen.   

  • Uw touringcar is voorzien van veel beenruimte en comfort
  • U verblijft in prima hotels  Het liefste werken we met familiehotels. Daar waar de gastvrijheid nog door eigen familie in stand wordt gehouden en bewaakt. Maar hoe dan ook kennen we de hoteliers persoonlijk en hebben onze gasten er een streepje voor.
  • Ervaren chauffeurs en gemotiveerde medewerkers die U de mooiste plekken in Europa tonen
  • Wat onze busreizen vaak onbedoeld bijzonder maakt, is dat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat. Bijzonder gezellig…  

Violettacars is een gezond en bloeiend bedrijf, met nog een toekomst vol plannen en een service met een ♥

4D Schwäbische Alb

De Schwäbische Alb is een middengebergte dat zich uitstrekt tussen de steden Stuttgart en Ulm en is voor vele een minder bekende regio, maar is minstens zo indrukwekkend en mooi als bijvoorbeeld het Zwarte Woud. Kent ook dicht beboste bergen, ruige rotsen en dwars door het midden loopt de prachtige “Blaue Donau”.  Kortweg een prachtige streek om te bezoeken met o.a. prachtige kleinere en grotere steden met een levendig centrum en waar men op een slimme wijze moderniteit met de oudheid weet te verbinden. Tevens staat er ook op deze reis het Sinsheim Technology museum, de teddyberen fabriek Steiff, de historische stad Ulm, de Schwäbische treinrit en het blauwe sprookjesachtige Blautopf niet. Verblijven doen we in het Lobinger Hotel” Weisses Ross” te Langenau bei Ulm, waar ze ons gaan gastvrij verwennen.

 

1e dag : St.-Joris Winge – Speyer – Langenau

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel en via verschillende autowegen naar het het Sinsheim Technology Museum, waar zich een verscheidenheid aan technologie bevindt, die uniek is in de wereld. Na het vrije middagmaal gaan we op reis door de tijd en ontdekken we de mijlpalen in de geschiedenis van de technologie: hoe rood schijnt het rood van een Ferrari? Welk record heeft de Blue Flame gevestigd? Hoeveel cilinderinhoud heeft het experimentele voertuig Brutus ? Hoe groot is het grootste dansorgel ter wereld of wie loopt er echt voorop? De Tupolev of de Concorde ? Naast de volledig toegankelijke supersonische jets en andere vliegtuigen is er nog meer: ​​honderden nobele oldtimers , krachtige motorfietsen , pittige sportwagens, krachtige landbouwmachines , legendes, nostalgische racefietsen , enorme stoomlocomotieven , uitgebreide militaria….enz… Een unieke belevenis ! Daarna zetten we onze weg verder naar ons hotel voor kamerverdeling. Na het lekkere avondmaal, misschien nog even nagenieten tussen pot en pint van wat we vandaag allemaal gezien hebben en overnachten.

2e dag : Teddybeer en stad Ulm

Na het lekker ontbijtbuffet gaan we op ontdekking in de  wondere wereld van Steiff. De uitvinder van de teddybeer en ’s werelds beroemdste zacht speelgoedbedrijf.  Deze buitengewone bestemming gaat ons terug herinneren aan onze jonge jaren.  Want wie van ons heeft niet met een teddybeer gespeeld ? Een magische plek voor jong en oud vol verrassingen, ervaringen en emoties. Beleef hier een leuke en opwindende tijd  in dit avonturenmuseum en je zult hier je bezoek nooit vergeten – dat beloven we… Na dit toch magische bezoek zakken we af naar de stad Ulm, waar we eerst een restaurant opzoeken voor een lekker middagmaal. Tijdens de namiddag gaan we op verkenning in deze veelvoudige historische binnenstad, met zijn hoogste kerktoren van de munster en zijn raadhuis met de bijzondere beschilderingen, welke met veel liefde voor detail is gerestaureerd. De binnenstad laat zich het beste omschrijven als een stad met karakteristieke vakwerkhuizen, smalle steegjes en, de bruggen over de rivier de Blauwe Donau. De bewoners dragen dan ook hun steentje bij met hun liefdevolle decoraties. Een uitnodiging om deze stad te bezoeken. Na nog wat vrije tijd rijden we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag : Schwäbische Alb

Na het ontbijt gebruiken we de Schäbische Albspoorlijn die loopt van Ulm via Blaubeuren en Schelklingen door het romantische Schmiechtal naar Münsingen. Tijdens deze rit genieten we van de typische landschappen van de Schwäbische Alb. Na deze leuke treinrit zetten we onze weg verder naar de regionale brouwerij “Berg”, waar we inzicht krijgen in de bierproductie. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1466 en het familiebedrijf voelt zich verbonden met een lange traditie. Daarom ontdekken we daar tot op de dag van vandaag, de kunst van het brouwen, van karaktervolle bieren die gewoonweg

lekker smaken. We zullen dat ervaren met nog een proeverij. Na genoten te hebben van een typisch Schwäbisch middagmaal gaan we naar het kleine toeristische stadje  Blaubeuren met zijn mooie vakwerkhuizen en klooster en het sprookjesachtige blauwe meer de Blautopf . We maken hier een rondrit met het “Blautopfbähnle”, een toeristisch treintje dat ons zowel de mooie vakwerkhuizen in de stad als de bekoorlijke natuurlijke omgeving met panoramapunten en rotspartijen toont. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag : Langenau – Kaiserslautern – St.-Joris Winge

Na onze laatste ontbijt in het hotel, laden we de valiezen en rijden via de Duitse autowegen richting Kaiserslautern, waar we nog een bezoek brengen aan het stedelijke wildpark. Tijdens een wandeling over het rond pad ga je er  wilde zwijnen, edelherten, moeflons, damherten en reeën bewonderen, maar ook wilde paarden, wilde katten, lynxen, konijnen, oerossen en wisenten. De bosbouwafdeling van de groene afdeling van de stad zorgt voor hun welzijn. “Een dierenbelevenis voor jong en oud “. Tevens wordt het park omlijst door een 130 jaar oude bomenpopulatie, die de laatste afgelopen jaren is aangevuld met een boom van het jaar. Vooraleer we huiswaarts keren gebruiken we nog ons middagmaal om dan te vertrekken naar ons bureel. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur

Hotel “Weisses Ross****”
De hotelfamilie Lobinger heten u van harte welkom in de Schwäbische stad Langenau. Gastvrijheid en warmte zijn een traditie. Het zal een plek zijn waar u een prettig gevoel ervaart. De comfort kamers zijn voorzien van alle hedendaags comfort o.m. badkamer met douche, wc, haardroger, flatscreen tv, telefoon, radio en gratis Wifi. In het restaurant begin je elke morgen met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds wordt je er verwent door een gemotiveerd keukenteam met  een drie gangen menu bestaande uit regionale gerechten. Nagenieten van uw dag kan je in de hotelbar met een drankje of een praatje met je medereizigers.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur en reisleider

Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal

Bezoek Sinsheim Technology Museum

Bezoek Steiff fabriek

Schäbische Alb treinrit

Brouwerij bezoek Berg

Toeristisch treintje Blaubeuren

Rondritten volgens het programma

Toeristentaks

Toeslagen

Eenpersoonskamer +66.00

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 663.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.