Het zwanenmeer 07.03.2025 – Geniet van een avond vol elegantie, passie en onvergetelijke dans!

4d Poort naar Ostfriesland

Dit kleine stukje Duitsland ligt helemaal weggestopt tegen de Noordzee en het Nederlandse Groningen. Men noemt het wel eens “Het groene paradijs” of “Het noordse bloemenland” .  Ruim, vlak en oneindig, dat is het Oostfriese landschap rondom de 173 km lange Duitse veenroute.   Naast hun veenkanalen (wieken),  groene weiden en een pure veencultuur  zijn ook zeevaart en scheepsbouw voor deze regio van grote betekenis.  Dat is merkbaar in de fraaie havenstadjes zoals Leer en Papenburg, die een levendig contrast met de idyllische rust vormen.

1ste dag: St-Joris-Winge – Bourtange – Leer

Vertrek aan ons bureel om 07.00 uur.  De heenreis gaat via Westerwolde naar Bourtange .  Vrij middagmaal.  Hier werd een 1580 gebouwde vestiging in oude stijl gerestaureerd.  Een uniek historisch verdedigingswerk, de ophaalbruggen, de dwingers, de officiershuizen tot de kanonnen, alles teruggebracht tot de oude glorie.    Verder naar onze verblijfplaats Leer, een typische handels en havenstad.  Wij maken kennis met deze Ostfriesse gezelligheid tijdens een kopje échte Ostfriese thee, hier niet enkel een traditie, maar ook een dagelijkse gewoonte…  Voor het avondmaal in ons hotel maken we nog een rondgang doorheen het centrum.  Overnachting in ons hotel.

2de dag: Leer –  Emden – Greetsiel – Leer

Ontbijtbuffet.  Vanmorgen via Emden en de lichttoren van Pilsum naar het romantische vissersdorp Greetsiel. Middagmaal.  Wie komt naar Greetsiel wordt gevangen genomen door de magische aanblik van een poppenhuis dorp met historische puntgevelhuizen uit de 17de Jahrhundert, dem über 600 Jahre alten Fischerhafen mit seiner beeindruckenden Krabbenkutterflotte, den berühmten Greetsieler Zwillingsmühlen und malerischen Gassen…eeuw, een meer dan 600 jaar oude vissershaven met een indrukwekkende vloot van garnalenvissers, de twee beroemde molens en schilderachtige straatjes …. Naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3de dag: Leer – Wiesmoor – Leer

Ontbijtbuffet. Wiesmoor of bloemengemeente in het hart van Oostfriesland, We brengen een bezoek aan het Torf- und Siedlungsmuseum en beleven het zware werk van de turfstekers, het harde leven van de hoogveenboeren.  Maaltijd in de bloemenhallen met het unieke waterorgel van Oostfriesland.  Tuin- en boominstallaties met een speciaal bezoekersvoertuig.  Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4de dag: Leer – Papenburg – St-Joris-Winge

Ontbijtbuffet en valiezen laden.  Na ons ontbijtbuffet gaat het richting Papenburg, we brengen er een bezoek aan één van de belangrijkste toeristische attracties in Noordwest Duitsland, nl aan de scheepswerf Meyer.  Er is een uitstekend bezoekerscentrum en men kan via luchtbruggen in de bouwhallen het bouwproces van de cruiseschepen goed volgen.  Met dit overweldigend bezoek en na het late middagmaal, sluiten we onze reis te Papenburg af en gaat het helaas huiswaarts.

Hotel Alte post ***

Het hotel is gebouwd in de typische Oostfriese bouwstijl, met strooien dak. Alle 56 kamers zijn uiteraard uitgerust met bad/douche, WC en haardroger, TV en Wifi. Alles is aanwezig om U een goed verblijf te bezorgen : restaurant met wintertuin, mooie bar, lift en buitenterras met mooie tuin. Recentelijk bouwde men een wellness-alm met groot zwembad, fitnessruimte, Whirlpools, diverse sauna’s (o.a. Finse sauna en infrarood kabine) en relaxatieruimtes. Dit alles staat gratis ter Uwer beschikking. Mits betaling zijn er ook diverse schoonheids-behandelingen en massages mogelijk. Van verveling kan er zeker geen sprake zijn want ’s avonds kunt U vertoeven in de eigen cinemazaal, bibliotheek, aan de biljarttafels of op de kegel- en bowlingbanen. ’s Morgens rijkelijk ontbijtbuffet en 3 gangendiner in buffetvorm.

 

Inbegrepen

Reis gebeurt per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur en reisleider

Verblijf in volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal

Inkomgelden: Vesting Bourtrange, Theemuseum, Torf en Siedlingsmuseum, scheepswerf Meyer

Toeslagen

Toeslag éénpersoonskamer : +75,00  €

Niet inbegrepen

Maaltijden tijdens de heen en terugreis

Dranken en persoonlijke uitgaven

Persoonlijke reisannulatieverzekering

Reisinformatie

€ 595.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.