Wij willen u de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs bieden, en wel in die volgorde!
Reis met ons van A naar B met een flinke dosis comfort, enthousiasme en vertrouwen.   

  • Uw touringcar is voorzien van veel beenruimte en comfort
  • U verblijft in prima hotels  Het liefste werken we met familiehotels. Daar waar de gastvrijheid nog door eigen familie in stand wordt gehouden en bewaakt. Maar hoe dan ook kennen we de hoteliers persoonlijk en hebben onze gasten er een streepje voor.
  • Ervaren chauffeurs en gemotiveerde medewerkers die U de mooiste plekken in Europa tonen
  • Wat onze busreizen vaak onbedoeld bijzonder maakt, is dat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat. Bijzonder gezellig…  

Violettacars is een gezond en bloeiend bedrijf, met nog een toekomst vol plannen en een service met een ♥

4D “Sprookjesland De Spessart ” Weibersbrunn

De Spessart wordt niet voor niets een sprookjesland genoemd. Overal zijn sprookjesachtige landschappen en stadjes. Sneeuwwitje heeft hier ooit gewoond en als je geluk hebt hoor je de zeven dwergen nog fluisteren. Ontdek samen met ons mystieke kastelen, romantische steden en schilderachtige landschappen tijdens deze korte vakantie in de Spessart. We verblijven in het plaatsje Weibersbrunn, gunstig gelegen voor het maken van enkele mooie uitstappen in de omgeving. Tevens geniet je tijdens deze reis
van de ongerepte natuur en de gastvrijheid van onze hoteleigenaars.

1e dag: St.-Joris Winge – Limburg an der Lahn – Frankfurt – Weibersbrunn

Vertrek om 7u aan ons bureel. Via de Duitse autosnelwegen gaat het via Aachen, Köln richting Limburg an der Lahn. Van verre springt de enorme Dom, met haar zeven torens in het oog, één groot bouwwerk. Wie van Duitse vakwerkhuizen houdt kan hier zijn hart ophalen want zo’n 350 staan er in het oude centrum en ze zijn er in alle soorten en van alle tijden. Zou spijtig zijn om hier niet met onze gids, al wandelend op ontdekking te gaan. Na het vrije middagmaal zetten we onze tocht verder naar de grootstad Frankfurt aan de rivier de Main. Stadswandeling met onze gids door het oude gedeelte langs de Römer met de oude vakwerkhuizen en het stadhuis, de oude opera en de Dom. Aansluitend vrije tijd in de befaamde shoppingwijk aan de Hauptwache. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag: Aschaffenburg en Schloss Mespelbrunn

Na het uitgebreid ontbijtbuffet rijden we door het sprookjesbos naar Aschaffenburg voor een wandeling langsheen de Main, Schloss Johannisburg en de Altstadt.  Na het middagmaal, bezoeken we eerst de Wallfahrtskirche van Hessenthal om ondermeer het houtsnijwerk van Tilman Riemenschneider te bewonderen. Verder naar de waterburcht van Mespelbrunn voor een rondleiding in dit kasteel van de familie Echter von Mespelbrunn. Aansluitend kunnen diegenen die dit wensen te voet terugkeren naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

3e dag: Miltenberg, Wertheim am Main en Lohr am Main

Na het ontbijt rijden we door het sprookjesbos van de gebroeders Grimm naar Miltenberg, schitterend gelegen aan de oever van de rivier de Main. Geleid bezoek aan de historische Marktplatz met het befaamde Schnatterloch en de oudste herberg van het land. Aansluitend Rundfahrt met de Reederei Henneberger naar Freudenberg en terug. Verder rijden we met onze autocar langsheen de  ronkelende Main tot aan het pittoreske Wertheim met de historische Markt de Stiftskirche en de Burg van Wertheim in de Altstadt. Middagmaal in Wertheim am Main. Daarna brengen we een bezoek aan het Schneewittchenstadt Lohr am Main, op zoek naar de spiegel, de appel en het ware Sneeuwwitje! Terug naar ons hotel voor weer een lekker avondmaal en overnachting.

4e dag: Seligenstadt – Wiesbaden – St.-Joris Winge

Na het ontbijt, valiezen laden en voor we huiswaarts keren brengen we nog onderweg een bezoek aan Seligenstadt met de Basilika met tuin, klooster en molen, het oudste romaanse huis en de resten van de Kaiserpfalz aan de Main Promenade. Daarna naar de hoofdstad van de deelstaat Hessen, Wiesbaden. We rijden doorheen de mondaine Wilhelmstrasse en wandelen naar het Kurhaus, de Marktplatz met Rathaus en de monumentale gotische Marktkirche aan de Schlossplatz. Het middagmaal nemen we ook in deze toch wel prachtige stad. Stilaan tijd om de thuishaven op te zoeken en dat gaan we doen via de verschillende autowegen met nog een stop voor het vrije avondmaal. Aankomst bureel omstreeks 20.30 uur.

HOTEL “JÄEGERHOF” *** WEIBERSBRUNN
Het familiehotel bestaat uit twee gebouwen en je gaat er vanaf het eerste moment genieten van de vriendelijke en warme sfeer. Zodra je het hotel “Jäegerhof” binnenstapt, voelt u je onmiddellijk op uw gemak. De moderne kamers zijn met veel liefde en verfijning ingericht en beschikken over een complete badkamer met douche, toilet, flatscreen tv en telefoon. Gratis WiFi. In het gemoedelijke restaurant kan je er genieten van seizoens- en streekgebonden gerechten. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangenmenu (keuzemenu)

Inbegrepen

– Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
– Ervaren chauffeur en reisleider
– Bezoek kasteel Mespelbrunn
– Boottocht op de Main
– Toeristentaks

Toeslagen

– Eénpersoonskamer: + € 66,00

Niet inbegrepen

– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Annulatie en/of bijstandsverzekering
– Inkomgelden indien niet inbegrepen

Reisinformatie

€ 595.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.