Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

4 Dagen Nederland – Friesland Verblijfplaats : Leeuwarden

Friesland is een provincie in het Noorden van Nederland. Ze kennen er hun eigen taal en vele tradities, zoals de elf-stedentocht. Naast de prachtige landschappen, de vele plassen, sloten en meren hebben ze er ook talloze historische plaatsen. Wij verblijven in de gezellige binnenstad van Leeuwarden, kort bij de kleine winkelstraatjes, bijzondere boetiekjes en leuke terrasjes. Deze stad ademt geschiedenis uit, wat je terug vindt in de mooie historische gebouwen. Door de goede ligging van ons hotel, kan je ’s avonds ook nog een stapje in de binnenstad wagen en genieten van Leeuwarden”By Night”. Maar we maken ook kennis op deze reis met het Terpen landschap, enkele gekende 11-steden en vele opmerkelijke bezienswaardigheden die van “Fryslân” toch een boeiende bestemming maken. Vergeten we dan ook ons leuk hotel niet, ze hebben er maar één doel en dat is hun gasten ontzorgen en laten genieten !Een uniek hotel waar je echt wil geweest zijn!

1e dag : St.-Joris Winge – Harlingen – Hogebeintum – Leeuwarden
Vertrek om 07.00 uur. Via Amsterdam en de afsluitdijk naar Harlingen. Een van de elfsteden met een echte haven die nog steeds verbonden is met de zee. Je ruikt hier de zilte zeelucht. Klein bezoek en vrij middagmaal. Nadien zetten we onze reis verder en komen uit in Hogebeintum,”Hegebeintum” in het Fries. Met zijn bijna 9m hoogte is dit de hoogste terp van het land. Bovenop de terp staat een oude, bijzondere kerk, waarvan vooral het interieur met veel rouwborden een ware attractie is. Na ons bezoek gaat het richting Leeuwarden. Vooraleer we inchecken in ons hotel, maken we nog kennis met deze mooie stad. Avondmaal en overnachting.

2e dag : Franeker – Friese Rondrit
Na een lekker ontbijt begeven we ons naar het planetarium “Eise Eisinga” te Franeker, waar aan het plafond van de woonkamer zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld bevindt. Maar er is meer te zien ! Astronomische instrumenten, een filmzaal, wisselende exposities en aandacht voor moderne sterrenkunde zijn zeker een bezoekje waard. Na ons bezoek trekken we erop uit om een mooie rondrit te maken door het Friese landschap. Onderweg maken we tijd om een lunch te gebruiken en de nodige elf steden te bezoeken zoals o.a. Sneek ,Ijlst, met zijn Houtzagerij “Molen De Rat” en via Bolsward naar ons hotel voor avondmaal en overnachting .

3e dag : Pietersburen – Schiermonnikoog
Ontbijt en daarna rijden we naar Pieterburen voor een bezoek aan de zeehonden créche van Lenie ’t hart. Aangespoelde, zieke en verzwakte robben worden hier opgevangen om ze vervolgens weer geheel gezond in de Waddenzee uit te zetten. Dit bezoek is beslist een indrukwekkende ervaring. Na het middagmaal ontdekken we het kleinste en enige bewoonde  dorp Schiermonnikoog op dit Waddeneiland. Een betoverend plaatsje waar prachtige gerestaureerde panden, sommige nog uit de 18e eeuw te bewonderen zijn. Tevens herdenkt een monument op de dijk de stormramp van 1886 waarbij 83 vissers het leven verloren. Op de terugweg gaat het langs Dokkum, de meest noordelijke stad van Nederland terug naar ons hotel te Leeuwarden voor avondmaal en overnachting.

4e dag : Leeuwarden – Hemrik – St.-Joris Winge

Na het ontbijt is het helaas valiezen laden. Maar voor we naar huis rijden, bezoeken we de stoeterij het “Swarte Paert” te Hemrik. Hier gaan we op een gastvrije, enthousiaste en deskundige manier, kennis maken  met alle facetten rond het Friese paard. Het enige originele inlandse paardenras dat Nederland rijk is. Na een rondleiding in de expositieruimte en het stallencomplex sluiten we hier onze 4 daagse af met een middagmaal. Van hieruit gaat het over de Nederlandse autowegen via Almere, Utrecht richting Belgische grens en ons bureel te St.-Joris Winge. Aankomst voorzien om 19.00 uur

Hotel : “Post-Plaza Hotel § Grand Café****

Dit leuke hotel ligt in het centrum van Leeuwarden, aan één van de mooiste straten van deze hoofdstad van Friesland. Na de renovatie en restauratie van het oude postkantoor is Post-Plaza Hotel § Grand Café omgetoverd tot een plaats waar gasten in een historische sfeer kunnen verblijven. De hotelkamers bevinden zich in het oude postkantoor en beschikken over een complete badkamer, flatscreen tv, een kluisje , thee/koffie faciliteiten en gratis Wifi. In het Grand Café restaurant serveren ze een overheerlijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen menu met streek gebonden producten.  Een uniek hotel, waar je echt wil geweest zijn !

Inbegrepen

 • Vervoer per **** touristclass autocar met het nodige comfort
 • Bekwame chauffeur en reisleider
 • Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het middagmaal
 • Bezoek kerk Hogebeintum
 • Houtzagerij “Molen De Rat”
 • Bezoek Planetarium
 • Bezoek zeehonden créche
 • Boottocht heen en terug Waddeneiland – Schiermonnikoog
 • Bezoek Swarte Paert

Toeslagen

 • Eenpersoonskamer : +132,00€

Niet inbegrepen

 • Middagmaal tijdens de heenreis
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 595.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.