4 Dagen Nederland Friesland Nieuw Programma ! Nieuw Hotel!

Friesland, de meest noordelijke provincie van Nederland kent een grote verscheidenheid. Daarom hebben we voor jullie dan ook een volledig nieuw programma uitgewerkt ! Wil jij Leeuwaarden écht goed leren kennen? Reis dan met ons mee ! We nemen onze overnachting in het midden van het centrum zodat je de stad echt goed leert kennen en van de sfeer ’s avonds kunt genieten. Maar we nemen ook kennis van het terpenlandschap, de gekende 11-steden en vele opmerkelijke bezienswaardigheden die van Friesland een fascinerende bestemming maken. Dit jaar tevens een bezoek aan het waddeneiland Schiermonnikoog, gekend voor zijn rust en mooie landschap. Ontsnap aan de drukte, bezoek Friesland en geniet ervan !

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: Sint Joris Winge – Hogebeimtum – Leeuwaarden
Vertrek om 07.00 uur. Via Amsterdam en de afsluitdijk en Harlingen (vrij middagmaal) komen we uit in Hogebeintum, ‘Hegebeintum’ in het Fries, met bijna 9 meter, is dit de hoogste terp van het land. Bovenop de terp staat een oude, bijzondere kerk, waarvan vooral het interieur met veel rouwborden een ware attractie is. Tijd om naar ons hotel te rijden in Leeuwaarden, kamerverdeling, avondmaal en overnachting.
2e dag: Franeker – Friese rondrit
Na een lekker ontbijt begeven we ons naar het planetarium Eise Eisinga te Franeker, waar aan het plafond van de woonkamer zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld bevindt. Maar er is meer te zien! Astronomische instrumenten, een filmzaal, wisselende exposities en aandacht voor moderne sterrenkunde zijn zeker een bezoekje waard. Tijd voor onze maaltijd te Hindelopen. Nadien gaat iedereen weer de autocar op, voor een rondrit door het Friese boerenland met verscholen dorpjes en mooie Elfstedenstadjes. Een extra passagier kan er nog wel mee in ruil voor boeiende verhalen. De boerin die we meenemen vertelt graag over de Friese taal, de boerderijen en de typische Friese klederdracht. Daarna gaat het richting ons hotel voor avondmaal en overnachting.
3e dag: Pieterburen – Schiermonnikoog
Na het ontbijt rijden we naar Pieterburen voor een bezoek aan de zeehondencrèche van Lenie ‘t Hart. Aangespoelde, zieke en verzwakte robben worden hier opgevangen om ze vervolgens weer geheel gezond in de Waddenzee uit te zetten. Dit bezoek is beslist een indrukwekkende ervaring. We ontdekken vanmiddag ook het wadden eiland Schiermonnikoog (middagmaal) met de watertoren/vuurtoren. Een monument op de dijk herdenkt de grootste tragedie van het dorp: de stormramp van 1886 waarbij 83 vissers het leven verloren. Op de terugweg gaat het langs Dokkum, de meest noordelijke stad van Nederland naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
4e dag: Leeuwaarden – Hemrik -Sint Joris Winge
Na ons ontbijt is het helaas valiezen laden. Maar voor we naar huis rijden, bezoeken we de stoeterij het “Swarte Paert” te Hemrik. Gekend om het Friese paard. We genieten hier van een rondleiding in de expositieruimte en het stallencomplex en sluiten onze 4 daagse hier af met een middagmaal. Van hieruit gaat het over de Nederlandse autosnelwegen via Almere, Utrecht richting St-Joris-Winge. Verwachte thuiskomst is voorzien rond 19.30 uur.

HOTEL: “Post-Plaza Hotel & Grand Café ****” Leeuwaarden

Post-Plaza Hotel § Grand Café bevindt zich in het centrum van Leeuwaarden. Na de renovatie en restauratie van het oude postkantoor is Post-Plaza Hotel § Grand Café omgetoverd tot een plek waar gasten in een historische sfeer kunnen verblijven. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv, een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten, een complete badkamer en gratis WiFi. In het voormalige postkantoor bevindt zich het Grand Café, waar u terecht kan ’s morgens voor het ontbijtbuffet en de klassieke 3-gangen gerechten met een overduidelijke Friese invloed. Een aanrader !

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
Bezoek planetarium
Bezoek zeehondencrèche
Overtocht heen en terug waddeneiland Schiermonnikoog
Bezoek ’t Swarte Paert
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 135,00

Niet inbegrepen

Middagmaal tijdens de heenreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

 

 

 

 

Reisinformatie

€ 595.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.