Nieuwe openingsuren

Maandag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Dinsdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Woensdag van 08:30 – 12:30 uur – nm gesloten
Donderdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00
Vrijdag van 8:30 – 12:00 en 12:30 – 16:00

Op woensdagnamiddag, zaterdag en zondag is ons bureel gesloten.

4 Dagen Frankrijk Elzas – Vogezen Verblijfplaats : Orbey

Op deze reis ga je genieten van kleurrijke vakwerkhuizen, leuke middeleeuwse plaatsjes een schitterende natuur en een wijnstreek met lekkere wijntjes. We rijden langs wijngaarden, door boerendorpjes, kleurrijke stadjes en maken er kennis met bergtoppen tot 1424 m hoogte, ooievaars die hun nesten bouwen op de kerktorens en middeleeuwse kastelen. We verblijven dan ook in Orbey, ideaal gelegen om er de Elzas/Vogezen te ontdekken. Af en toe wat vrije tijd en genieten van een leuk terrasje en een lekker Elzasser wijntje of waarom niet er eens gezellig winkelen. Reis met ons mee en geniet van deze mooie, leuke reis.

1e dag : St-Joris Winge – Verdun – Orbey
Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur. Via de autosnelwegen rijden we door Luxemburg en de Franse grens over naar Verdun, dat zeker een bezoekje waard is , door zijn oorlogsverleden, zijn historische gebouwen,  de O.L.V. kathedraal , één van de oudste van Europa, de St.-Paul poort, een overwinningsboog die vroeger deel uitmaakte  van de stadsmuren. Na het vrije middagmaal, zetten we onze weg verder via Nancy, Lunéville, met nog een stop in Baccarat, het bekende kristalstadje. Verder over St.Dié naar Orbey naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

2e dag : Route des Crêtes – Colmar

Ontbijtbuffet en daarna vertrekken we voor een tocht via de wondermooie route des Crêtes naar de Grand Ballon. Een mooie route die ons naar naar de hoofdstad van “Haut-Rhin” brengt, namelijk Colmar met zijn schilderachtige vakwerkhuizen, romantische grachten, met bloemen versierde balkons, een doolhof van geplaveide steegjes, kortweg één van de elegantste steden van de Elzas. Na het middagmaal maken we kennis met deze sfeervolle stad. Nog wat vrije tijd en daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag : Col du Bonhomme  – Haut- Koenigsbourg – Riquewihr

Na het ontbijtbuffet rijden we langs de Col du Bonhomme richting Haut-Koenigsbourg. Waar één van de populairste attracties zich bevindt namelijk zijn kasteel, hier krijgt men ook een mooi zicht over het Rijndal. Daarna zakken we af naar Riquewihr, mooi gelegen aan de “Route du Vin” Een leuk toeristenplaatsje waar we ons middagmaal nemen en een bezoek brengen  aan een wijnkelder. Daarna verder naar Kaysersberg, het geboortedorp van dokter Albert Schweitzer. Na een mooie wandeling door het dorp keren we terug naar Orbey voor avondmaal en overnachting.

4e dag : Orbey – Ribeauvillé – Obernai – St-Joris Winge

Ontbijt. Voor we huiswaarts keren maken we nog een stop in Ribeauvillé, gekend  voor zijn prachtige straatjes en pleintjes ,vakwerkhuizen en toegangspoort” de “Dolder”. Na hier wat rond gekuierd te hebben , zetten we onze weg verder richting Obernai. Waar we na het middagmaal een bezoek brengen. Want Obernai is een lust voor het oog met zijn traditionele, gekleurde vakwerkhuizen en vele historische gebouwen. Vergeten we dan ook niet de specialiteitswinkels niet waar typische producten verkocht worden, zoals kaas, chocolade, wijn en kruidkoek. Een mooie afsluiter voor deze 4-daagse reis ! Via Metz en Luxemburg gaat het naar St-Joris Winge. Aankomst voorzien om 20.00 uur.

Hotel :“Au Bois le Sire***” Orbey

De hoteleigenaars Virginie en David zullen  samen met hun team, er alles aan doen om het er u zo aangenaam mogelijk te maken. Ze beschikken over 36 kamers gelegen in 2 gebouwen. Ze voldoen aan alle comfort, o.a. bad of douche, wc,  tv, minibar, telefoon en haardroger. Verder beschikt het hotel ook nog over een binnen zwembad, fitnessruimte, sauna en haman.  Tevens zal je er de warme sfeer van hun restaurant kunnen  opsnuiven, waar men lekker gevarieerde regionale maaltijden serveert. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3- gangen menu .

Inbegrepen

  • Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
  • Ervaren chauffeur en reisleider
  • Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het middagmaal
  • Wijnkelder bezoek
  • Alle voorziene uitstappen uit het programma
  • Toeristentaks

Toeslagen

Eenpersoonskamer : +78,00€

Niet inbegrepen

  • Middagmaal de eerste dag
  • Inkomgelden indien niet inbegrepen
  • Dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 490.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Voer een getal tussen 0 en 20 in.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.