4 Dagen Duitsland Bremen: Een reisje door de wondere wereld van de technologie

Een reisje door de wondere wereld van de technologie en de industrie ! Tijdens deze 4 daagse reis gaan we dus op ontdekkingstocht bij verschillende grote bedrijven in Duitsland. In Papenburg bezoeken we de Meyerwerft, hier worden luxe cruiseschepen gebouwd, we lopen langs bij de autofabrikant Mercedes Benz, bekijken het productieproces en maken ook nog kennis met de vliegtuigbouwer van Airbus. We sluiten onze trip af met nog een leuk bezoek aan  de Beck’s brouwerij.  Een unieke fabriektour, die je niet snel zal vergeten!

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St-Joris-Winge – Papenburg – Bremen
Vertrek om 06.00 uur. Vanmorgen gaat het over Roermond richting het Ruhrgebied en zo verder over Emsbüren richting Papenburg. Vrij middagmaal en start van de fabrieksrondleiding Meyer werft. Papenburg is de thuishaven van de cruiseschepen. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van de Meyer Werft ervaart u van dichtbij, hoe de mooiste en meest luxueuze oceaanreuzen van de wereld worden gebouwd. Bewonderenswaardige cruiseschepen en innovatieve scheepsbouw der superlatieven kunt u verwachten in het bezoekerscentrum: een unieke blik in de bouwdokhallen op de schepen van Aida, Disney en Co, die de specialisten van de Meyer Werft net gebouwd hebben, onderhoudende films, tentoonstellingsstukken, modelhutten en het Disney-themagebied staan garant voor een fascinerende blik in de wereld van deze luxe schepen. Een indrukwekkend bezoek. We rijden van hieruit verder naar ons verblijfhotel te Bremen. Avondmaal en overnachting.
2e dag: Bremen – Hamburg – Bremen
Na het ontbijt rijden we naar Hamburg. Korte rondgang met onze gids doorheen het centrum. Vrij middagmaal. Vanmiddag staat er een bijzondere rondleiding op het programma bij Airbus. In deze fabriek werken ruim 15.000 mensen en het is het hoofdkantoor van Airbus in Duitsland. Na de nodige veiligheidschecks krijgt u een korte maar interessante film te zien over de fabricage van een A 380. De rondleiding gaat door de hallen met de diverse bouwfases en vervolgens langs de eindmontagelijn van de A320-serie. Ook krijgt u tijd om uitgebreid in de hallen van de A380-assemblage rond te kijken. Na dit bezoek terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
3e dag: Bremen
Ontbijtbuffet. Daarna staat de Mercedesfabriek op ons programma. Een fabriekstour die 2 uur duurt, waarbij (gedeeltes van) de productie van o.a. de limousine-, de estate- en de coupé-uitvoering van de C-klasse worden getoond. De rondleiding start in de filmzaal, waar u een video krijgt te zien, over de fabriek en de gehanteerde productiewijze. Via het wandelpad boven de fabrieksvloer kan u  vervolgens een kijkje nemen in de fabriek. Vrij middagmaal in het centrum van de stad, met in de namiddag een bezoek aan de “Beck’s Brauerei”. We starten in het museum, waar getoond wordt hoe het bier tot stand komt. Ook beschikt de brouwerij over een filmzaal waar een tweetal video’s draaien over het industriële proces. Daarnaast een bezoek aan de brouwzaal met na de rondleiding de gelegenheid om zelf van het bier te proeven. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
4e dag: Bremen – St.-Joris Winge
Na ons ontbijt moeten we helaas valiezen inladen. Vertrek vanuit ons hotel is voorzien rond 10.00 uur. Via de Duitse autowegen over Münster (vrij middagmaal) richting Venlo en zo naar St-Joris-Winge toe, waar we aan ons bureel terug verwacht worden rond 18.00 uur.

HOTEL: COURTYARD BREMEN****
Het Courtyard by Marriott Hotel in Bremen ligt naast het Centraal station en dicht bij het Congrescentrum. Een combinatie van traditie en moderniteit in een historisch gebouw uit het jaar 1913. Dus niet alleen gekenmerkt door zijn 100 jaar geschiedenis, maar ook door de perfecte service van een jong en zeer gemotiveerd team. Een ontbijtbuffet wordt er elke morgen aangeboden en ’s avonds genieten we in het sfeervolle restaurant van een 3-gangen menu. De kamers zijn voorzien van het nodige hedendaagse comfort. Een fantastisch verblijf staat ons hier te wachten !

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Bedrijfsbezoek Meyer Werft
Bedrijfsbezoek Mercedes Benz
Bedrijfsbezoek Airbus
Brouwerijbezoek Beck’s
Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer + € 85,50

Niet inbegrepen

Middagmalen
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 475.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.