We starten stilaan aan de kerstperiode 2023 …   er werden al heel wat dagreizen toegevoegd, maar ook
2d Parijs
6d Kerst vieren in Holzgau
9d Igea Marina
Ook de reizen 2024 zijn in voorbereiding…

2Daagse Priorij Corsendonk !

Heerlijk genieten in een unieke setting namelijk in de Priorij Corsendonk !

Op deze tweedaagse gaan we ons zowel op culinair als cultureel laten verwennen.  We genieten van een uniek arrangement bij de Priorij Corsendonk, ze gaan er ons verwennen met een welkomstdrankje, een lekker diner, een overnachting , heerlijk ontbijtje en nog zoveel meer !  Specialiteiten van de streek ontdekken we met een bezoek aan een saffraan boerderij, waar men met hart en ziel alles verteld over het kweken en verwerken van dit toch speciaal gewas. Bij de Norbertijnen vergeten we de Postelse kaas niet.  Een Corsendonk moet je zeker ook eens geproeft hebben, maar ook het leffebier komt aan bod in het énige restaurant te Turnhout dat steppegras mag serveren.  Aangezien dat Turnhout niet alleen de stad van de speelkaarten is, maar ook van de bieren staat er ook een volksroute op het programma.  Na deze reis kent u het verschil tussen een abdij en een priorij, een corsendonk en een leffe en nog belangrijker: dé troef van Turnhout…

1e dag : Sint-Joris-Winge – Morkhoven – Postel – Oud-Turnhout

Na ons vertrek aan ons bureel om 08.30 uur begeven we ons richting Morkhoven, waar we starten met het verhaal van de Belgische Saffraan. Aan de hand van beelden en uitleg vernemen we hoe men hier saffraan teelt,  de kenmerken ervan en hoe men kwaliteit saffraan kan herkennen en het culinaire gebruik ervan, nog enkele tips en weetjes om af te sluiten met enkele saffraan proevertje : 1 taster van onze alcoholische dranken, een hartig en een zoet huisgemaakt saffraan hapje. Van hieruit gaat het verder naar de Norbertijnen abdij van Postel, waar we starten met een boterham belegt met Postelse abdijkaas en een korte kennismaking met de abdij.  Nu wordt het stilaan tijd om ons te begeven naar ons overnachtingshotel, de priorij van Corsendonk, een unieke setting ! We beginnen met een welkomstdrankje bij aankomst, kamerverdeling, daarna avondmaal bestaande uit een 4-gangendiner inclusief aperitief, water en wijn. Overnachting.

2e dag : Oud-Turnhout – Turnhout – St-Joris-Winge

Na het ontbijt, krijgen we nog een korte rondleiding in de priorij, daarna begeven we ons naar Turnhout, waar we eerst genieten van een lekkere lunch  bestaande uit het befaamde Turnhoutse steppegras met stoofvlees en een lekker dessertje als afsluiter. Deze stad is gekend van de speelkaarten, maar ook van de bieren , dé combinatie voor volksverhalen.  We eindigen in hét volkscafé van Turnhout, “in café chaos”, met 2 belegde boterhammen.  Wil je nog een kaartje leggen dan biedt men u hier zeker nog de mogelijkheid.     Voorziene thuiskomst om 19.00 uur.

Hotel : “Priorij Corsendonk”

De sublieme harmonie tussen heden en verleden zorgt ervoor dat uw verblijf een onvergetelijke ervaring wordt. De standaard kamers beschikken over al het nodige comfort waaronder tv, telefoon, minibar en een kluis. Een ruime badkamer met wastafel, bad en/of douche en wc. De eenpersoonskamers (Monnikenkamer) zijn klein , eenvoudig en modern ingericht maar beschikken ook over een badkamer met douche, wastafel en wc. Ook tv en telefoon aanwezig. ’s Morgens genieten we van een ontbijtbuffet en ’s avonds worden we verwent met een 4-gangen menu met water en wijn en dit in een mooi kader.

Inbegrepen

  • Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
  • Bekwame chauffeur en plaatselijke gidsen
  • Volpension vanaf de eerste dag middagmaal (belegde boterham) tot de laatste dag het avondmaal (belegde boterham) In het hotel ’s avonds een 4-gangenavondmaal met water en wijn
  • Toeristen taks
  • Toegang Belgische Saffraan
  • Rondleiding priorij
  • Rondleiding volksverhalen Turnhout (bij slecht weer aangepaste rondrit per autocar)

Toeslagen

  • Eenpersoonskamer : +42,00 €

Niet inbegrepen

  • Dranken indien niet inbegrepen en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 299.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.