2daagse Jachtfeest & ten huize Planckaerts

Houffalize, gelegen aan de rivier de Ourthe, schitterend gelegen in een heuvelachtige omgeving en echt een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur. We gaan hier dan ook overnachten op het domein van Vayamundo Houffalize.
Wat gaan we op deze tweedaagse reis ontdekken…
Saint-Hubert, waar al eeuwenlang het grote woud van Saint-Hubert een toevluchtsoord voor wilde dieren is en een paradijs voor jagers. Lang geleden verscheen in dit mythische bos een hert met een lichtend kruis tussen zijn gewei voor een nobele jager, genaamd Hubert. Het hert zou deze jager bekeerd hebben en zo ontstond de legende van St. Hubert.
Verder brengen we een bezoek aan een struisvogelkwekerij in Rochefort. Ook een bezoek aan Chocolaterie Cyril in La Roche-en- Ardenne staat op het programma. Lunchen op de tweede dag doen we ten huize van de gekende familie Planckaert. Christa, de moeder des huizes is alom bekend voor haar gastvrijheid. Het was dan ook in de eerste plaats haar grote droom om ooit mensen te mogen ontvangen en hen onder te dompelen in de familiale sfeer die haar zo nauw aan het hart liggen. Eindigen doen we in Durbuy, een klein middeleeuws stadje, dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Het kasteel boven op een rotspartij straalt romantiek uit en omgeven door heuvels en bossen lijkt het « kleinste stadje ter wereld » tegen alles bestand. Moe maar voldaan keren we tegen het vallen van de avond naar huis terug.

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St-Joris-Winge – Saint-Hubert – La Roche-en-Ardenne – Houffalize
Vertrek aan ons bureel om 08.00 uur richting Saint-Hubert. Omwille van coronamaatregelen kunnen dit jaar de geplande festiviteiten en de optredens van folkloristische groepen, met jachthoornblazers, jagers van de Compagnons van St. Hubert en Vaandelzwaaiers niet doorgaan.  Wel is er de mis omstreeks 11.00 u met de traditionele uitreiking van gewijd brood en het zegenen van de dieren op het kerkplein.
Vrij middagmaal. Nadien rijden we via een toeristische route naar Chocolaterie Cyril in La Roche-en-Ardenne.  Hier brengen we een bezoek aan het atelier en wordt ons een proeverijtje aangeboden.  Vervolgens gaat de rit  naar ons hotel te Houffalize. Kamerverdeling en wilddiner, een 4-gangenmaaltijd inclusief dranken (wijn, water, frisdranken, bier) waarna overnachting.

2e dag: Houffalize – Rochefort – Durbuy – St-Joris-Winge
Na het lekkere ontbijtbuffet verkennen we met onze gids tijdens een korte wandeling het mooie Houffalize.  Voor de lunch zijn we uitgenodigd ten huize Planckaert, waar Christa, de moeder des huizes ons een lekkere maaltijd voorschotelt.
Nadien zetten we koers naar Rochefort en brengen een bezoek aan een struisvolgelkwekerij.  We leren alles over deze leuke dieren en proeven van een lekker pannenkoekje gebakken met struisvogeleieren.  Afsluiten doen we in Durbuy, het zogezegd kleinste stadje ter wereld met een rijke geschiedenis.  Na een korte rondgang is er zeker nog tijd om te genieten van een plaatselijk biertje.
Tegen 17.00u zetten we terug koers naar St.-Joris-Winge.

Vakantiecentrum “Vayamundo***“Houffalize

Het vakantiecentrum is rustig gelegen in de Ourthevallei, in het hart van de Ardennen Het hotel beschikt over 300 moderne kamers met het nodige comfort. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds nemen we een 4-gangen wildmenu met bediening aan tafel. Natuurlijk is er nadien nog een gezellige bar waar u kan nagenieten van deze prachtige dag of nog wat tijd doorbrengen in het zwembad. Genieten is de boodschap!

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Hotel op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal 4-gangen menu inclusief dranken. (Wijn, water, frisdranken, bier) tot laatste dag ontbijt
2e dag  middagmaal (Planckaerts)
Bezoek Chocolaterie Cyril
Bezoek struisvogelkwekerij

Toeslagen

Eenpersoonskamer : 16.00€ (max 4 kamers)

Niet inbegrepen

1e dag middagmaal
Dranken en persoonlijke uitgaven
Reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

€ 225.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.