Wij   voorzien alvast volgende extra reizen:

19.04 2daagse “De Westhoek”, met de Last Post, koekjes Destrooper en huifkartocht.  “FAVORIETJE!”

01.05 dagreis Keukenhof                                25.07 Tien om te zien zeedijk Westende

21.12 6daagse Holzgau                             21.12 6daagse Zwitserland

er volgt nog een 4daagse Jura eind september … en we zijn bezig met tickets voor André Rieu Sportpaleis 07.01.2024

2D Duitsland ” Tussen 2 rivieren: Moezel & Rijn”

Een betoverende regio met de Moezel-rivier als rode draad, waaraan talloze kasteeltorens de wolken krabben en de wijnglazen volop klinken. Daar waar wijn en vakwerkhuizen enkele sleutelwoorden zijn. Er valt genoeg te beleven: we vinden hier de meer dan 200 jaar oude mosterdmolen, maken een boottocht en genieten van een prachtig uitzicht vanop de kabelbaan. Cochem draagt de kroon van de wijndorpjes. Koblenz is beroemd vanwege de Deutsche Eck, de plek waar de Moezel eindigt en in de Rijn stroomt.

 

Dag 1: St-Joris-Winge – Cochem – Beilstein – Ellenz

Vertrek om 07.00 uur aan ons bureel. Vanmorgen gaat het recht naar Cochem, bijgenaamd de mosterdstad. Een barokstadje met fraaie vakwerkhuizen en de Rijksburcht, maar ook met een historische Senfmuehle. De mosterdmolenaar verzorgt onze rondleiding. Wat dacht u bijvoorbeeld van rieslingmosterd, raatmosterd of exotische mosterd met Indiase curry? Tijd om de wijn van de moezel te leren kennen en hier nemen we ook een hespenschotel voor we aan boord gaan voor een sluizentocht die ons tot Beilstein, het ‘Doornroosje van de Moezel’ brengt. In deze piepkleine parel aan de rivier nemen we een kijkje in de voormalige Karmelietenkerk, bekend om haar Zwarte Madonna. Alvorens we naar het hotel trekken voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Ellenz – Koblenz – St-Joris-Winge

Ontbijtbuffet en valiezen laden, maar we gaan nog niet naar huis. Een mooie panoramische tocht leidt ons via legendarische wijnoorden langs de Moezel tot Koblenz, de stad waar de rivier in de Rijn opgaat. Vanaf het legendarische punt Deutsches Eck maken we een tocht met de kabelbaan naar vesting Ehrenbreitstein. Een tochtje door het fort brengt ons iets bij over haar vroegere strategische  belang. Middagmaal, waarna we in het centrum van de oude stad een rondleiding krijgen door onze gids of kan u een namiddag vrij shoppen. Rond 18 uur terug aan de autocar om huiswaarts te keren.

Moselstern Hotel “Fuhrmann” *** Ellenz-Poltersdorf

Het *** hotel Fuhrmann in het schilderachtige dorpje Ellenz-Polterdorf beschikt over een groot terras, dat direct aan de rivier de Moezel gelegen is. De lichte kamers  hebben een klassiek interieur met traditioneel houten meubilair en zijn voorzien van een tv en een eigen complete badkamer. In het restaurant  wordt dagelijks een volledig ontbijtbuffet aangeboden en ’s avonds regionale en internationale gerechten geserveerd. Tevens is het hotel op slechts 10 km van Cochem en op 37 km van Koblenz gelegen, wat voor onze 2-daagse een ideale uitvalbasis is.

Inbegrepen

– Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Bekwame chauffeur en reisleider
– Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal
– Alle voorziene rondritten in het programma
– Bezoek mosterdmolen
– Bezoek wijnboer met 1 proef en vesperteller
– Boottocht Cochem – Beilstein
– Kabelbaan en toegang vesting Ehrenbreitstein

Toeslagen

– Eénpersoonskamer: + € 34,50

Niet inbegrepen

– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 269.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.