We starten stilaan aan de kerstperiode 2023 …   er werden al heel wat dagreizen toegevoegd, maar ook
2d Parijs
6d Kerst vieren in Holzgau
9d Igea Marina
Ook de reizen 2024 zijn in voorbereiding…

2D Duitsland “Sprookjesmarkten met vakwerkromantiek”

Het is weer de tijd van het jaar om de kerstmarkten te bezoeken en er te genieten van, Glühwein, gepofte kastanjes, houten kraampjes, leuke cadeautjes, kerstbomen,  versieringen, lampjes en nog veel meer gezelligheid! Daarom ga mee met ons naar de Eifel in Duitsland voor enkele mooie kerstmarkten, ze zijn er leuk om te bezoeken en om u alvast in stemming te brengen voor de feestdagen. Dus kerstsfeer op zijn best.

 

 

1e dag: St.-Joris-Winge – Wittem – Monschau – Remagen – Bad Breisig

Vertrek om 08.00 uur. We starten deze 2-daagse met een rondleiding door Klooster Wittem, door kerk en kapellen, de refter, de tuin, de grafkelder en de monumentale kloosterbibliotheek. Van hieruit zetten we onze tocht verder naar Monschau. In de kerstperiode kun je er genieten van allerlei versieringen en leuke kerstkraampjes. Deze vind je verspreid door het centrum, maar vooral op het plein de Gerberplatz. Grootste troef van de kerstmarkt in Monschau is dat alle ondernemers in Monschau eraan meedoen. Elk winkelpandje en elke horecagelegenheid is prachtig versierd. We zetten onze tocht verder. Wanneer heb je voor het laatst een sneeuwpop ontmoet? Of  een kerstelf? Lang geleden?? Laten we dan de winterse kerstwereld ingaan, door in te stappen in de prachtig verlichte Kerst express en ga op zoek naar de kerstweide om er een unieke kerstsfeer te beleven. We ronden onze avond hier af met een adventbuffet. Naar ons hotel voor overnachting.

2e dag: Bad Breisig – Bad Münstereifel– St.-Joris-Winge

Na het ontbijtbuffet gaat het richting Maria Laach, één van de mooiste kloosters van Duitsland. Na een kort bezoek terug naar ons hotel voor ons middagmaal. De namiddag richting Bad Münstereifel,  in dit ongelooflijk fotogeniek plaatsje, met zijn eeuwenoude stadsmuur met vier nog intacte mooie stadspoorten, vinden we prachtige vakwerkhuizen die tijdens de kerstperiode extra mooi tot hun recht komen. Door Bad Münstereifel loopt het riviertje de Erft met daar overheen enkele bruggetjes die je het gevoel geven alsof je een geschiedenisboek binnenloopt. Langs het slingerende riviertje zijn dennenbomen geplaatst en kom je allerlei kerstkraampjes tegen die er voor een gezellige kerstsfeer zorgen. Van hieruit komen we stilaan huiswaarts. Terugkomst in St-Joris-Winge voorzien rond 21.00 uur.

HOTEL “4 JAHRESZEITEN ***” BAD BREIZIG

Een bezoek aan dit hotel is altijd de moeite waard, het is gelegen aan de rand van de historische oude binnenstad Het is een modern uitgerust hotel, voorzien van kamers met alle hedendaagse comfort. In hun restaurant aan de Rijn bieden zij seizoensgebonden, regionale gerechten. ’s Morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen menu. Na het avondmaal kan u (tegen betaling) nog genieten van de faciliteiten van het hotel zoals bowlingbaan, zwembad, sauna. U kan nog even vertoeven in de “Bierstube” of op hun Rijnterras. Ongetwijfeld een leuk comfortabel hotel waar u zeker wil terug komen!

Inbegrepen

– Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Bekwame chauffeur en reisleider
– Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
– Bezoek klooster Wittem
– Kersttrein Remagen
– Bezoek klooster Maria Laach

Toeslagen

– Eénpersoonskamer + € 25,00

Niet inbegrepen

– 1ste dag middagmaal
– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 265.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.