Wij   voorzien alvast volgende extra reizen:

19.04 2daagse “De Westhoek”, met de Last Post, koekjes Destrooper en huifkartocht.  “FAVORIETJE!”

01.05 dagreis Keukenhof                                25.07 Tien om te zien zeedijk Westende

21.12 6daagse Holzgau                             21.12 6daagse Zwitserland

er volgt nog een 4daagse Jura eind september … en we zijn bezig met tickets voor André Rieu Sportpaleis 07.01.2024

2D Luxemburg ” Springprocessie” Echternach

Echternach is de oudste stad van Luxemburg, een uitzonderlijk juweeltje dat tegen de grens van Duitsland is aangeplakt. Op pinksterdinsdag wordt Echternach het decor voor een van de meest curieuze religieuze rituelen van Europa, met een massale processie van duizenden pelgrims en toeristen die door de straten springen en dansen. Ontdek de geheimen van de cuvées Bernard-Massard en geniet van een moment van ontspanning in de vlindertuin en aan de oevers van de Luxemburgse Moezelkant.

 

1ste dag: St-Joris-Winge – Echternach – Beaufort

Vertrek om 08.00 uur. We rijden vanmorgen recht naar de stad Echternach waar ons de springprocessie wacht. De oudste vermelding van deze ‘grote driesprong’ dateert uit de elfde eeuw. De wijze van springen is als volgt: eerst naar voren, dan een pas zijwaarts naar links en vervolgens een pas zijwaarts naar rechts. Muzikanten begeleiden de processie met steeds dezelfde melodie, die teruggrijpt op een volkswijsje. Dat de Springprocessie ook moderne pelgrims nog aanspreekt, komt doordat het ‘springen’ het mogelijk maakt om met het hele lichaam te bidden. Het is een uitdrukking van vreugde en door de vereiste inspanning ook een echte boete oefening. Het spektakel geldt nu zo’n beetje als de grootste attractie van Echternach, waar elk jaar veel nieuwsgierige toeristen op af komen. Ook wij willen hier een kijkje nemen. Vrij middagmaal. Van hieruit gaat het naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

2de dag: Beaufort – Grevenmacher – St-Joris-Winge

Ontbijtbuffet. Een klein uurtje rijden brengt ons tot aan de gekende kelders van Bernard Massard Een audiovisuele projectie over de productie van mousserende wijnen volgens de « traditionele methode » en een rondleiding door de kelders sluiten we af uiteraard met een degustatie. Middagmaal. Ook de vlindertuin nodigt ons uit voor een bezoek. Dankzij het tropische klimaat in de kas zijn er ook een aan tal Chinese dwergkwartels, kameleons, schildpadden, verschillende soorten vogels en een kolonie bijen (onder een glazen kist). Kleurrijke bloemen en een idyllische sfeer. Na een verblijf
in de Regio Mullerthal, gaat het richting het Kirchberg Plateau. Helaas komen we hier met een panoramazicht aan het einde van onze 2-daagse reis.

Hotel “Meyer”**** Beaufort

Een traditioneel **** familiehotel in het Müllerthal. Claudine, Paul, Luc en hun medewerkers streven met passie om het welzijn van de gasten van Hotel Meyer en het Meyer’s restaurant te verzekeren. Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad of douche, telefoon, wekkerradio, flatscreen-tv, föhn, minibar en kamerkluis. Knusse badjassen en zachte handdoeken liggen voor u klaar. W-Lan is gratis beschikbaar. ’s Morgens genieten we van een ontbijtbuffet en ’s avonds voorziet men ons van een 3-gangenmaaltijd.

Inbegrepen

– Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Bekwame chauffeur en reisleider
– Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal
– Alle voorziene rondritten in het programma
– Bezoek Caves Bernard-Massard
– Inkom vlindertuin

Toeslagen

– Eénpersoonskamer: + € 46,00

Niet inbegrepen

– Maaltijden tijdens de heenreis
– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 269.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.