We starten stilaan aan de kerstperiode 2023 …   er werden al heel wat dagreizen toegevoegd, maar ook
2d Parijs
6d Kerst vieren in Holzgau
9d Igea Marina
Ook de reizen 2024 zijn in voorbereiding…

2D Kerstshopping in de Champagnestreek – Frankrijk

Zin in iets anders dan de traditionele Duitse kerstmarkt? Waarom  dan eens geen Franse Kerstmarkt! In de Champagne bijvoorbeeld, of laat je betoveren door de legendarische wereld van kerst in de Ardennen. Om helemaal in de stemming te komen neemt u een glaasje champagne en zoekt u het hogerop om de verlichte stad vanuit het reuzenrad te bekijken… Romantischer kan het niet. De mysterieuze Ardennen zijn een streek vol folklore. Laat u meevoeren in deze feeërieke sfeer, voor een magische reis waarop u ongetwijfeld de godin Arduinna zult tegenkomen!

1e dag: St-Joris-Winge – Reims

Vertrek 06.00 uur. We rijden vandaag naar de kerstmarkt te Reims dat dit jaar weer plaats heeft op het plein voor de kathedraal. Meer dan 140 verlichte en versierde kraampjes lokken de voorbijgangers met een enorm aanbod aan Streekproducten, cadeauartikelen en champagne. Vooraleer we de kerstmarkt bezoeken brengen we eerst een bezoek aan het champagnehuis “Maillart” waar we reeds verschillende jaren, klant aan huis zijn. Zij gaan er ons weer met enthousiasme over hun grote “liefde” champagne vertellen. Na de degustatie en eventuele aankoop gaat het naar de kerstmarkt. Tijdens dit bezoek vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan de 800 jaar oude kathedraal, een van de meest imposante Gotische bouwwerken van Frankrijk. Rond 17.00 uur worden we verwacht in ons hotel. Kamerverdeling en avondmaal. Aangezien ons hotel op wandel afstand van het centrum gelegen is, kan u “Reims by night” er gaan beleven. Overnachting.

2e dag: Reims- Charleville Mezières –St-Joris-Winge

Na het ontbijt, valiezen laden en op naar hoofdstraat Avenue de Champagne te Epernay. We gaan rondneuzen in de kelders van het prestigieuze champagnehuis Mercier. Aan het einde van het bezoek wordt een proeverij aangeboden. Vrij middagmaal te Epernay, waarna we u meenemen in de magische en sprankelende wereld van de verbeelding van de Ardennen en zijn legendes! Charleville-Mezières, de stad die het legendarische magische paard Bayard eert. De held van de legende van de vier zonen Aymon is de rode draad van deze betoverende markt. Hij vergezelt u naar het Ducaleplein dat voor de gelegenheid is getransformeerd door de magie van Kerstmis! Bezoek de verschillende chalets van het ambachtelijke dorp ! Ga op pad om ambachtslieden en hun originele Ardense creaties te ontmoeten . Laat u verleiden door de ontdekking van gastronomische en lokale producten in de culinaire stands en geniet vooral van de kerstspecialiteiten !

HOTEL “MERCURE REIMS CENTRE CAHTÉDRALE ****”

Ideaal gelegen in het stadscentrum, verwelkomt het Mercure Reims-Centre Cathédrale u voor een toeristisch verblijf. Het hotel biedt 126 volledig gerenoveerde kamers met het nodige hedendaagse comfort, airconditioning en gratis WiFi, een restaurant en een champagnebar. Het panoramische restaurant met uitzicht op het kanaal biedt ons een menu dat de Franse keuken combineert met lokale producten

Inbegrepen

– Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
– Bekwame chauffeur en ervaren reisleider
– Hotel op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt.
– Avondmaal met 1/4 wijn, water tijdens en 1 koffie of thee na de maaltijd
– Bezoek Champagnehuis “Mercier”
– Bezoek Champagnehuis “Maillart”

Toeslagen

– Eénpersoonskamer: +€ 58,00

Niet inbegrepen

– Middagmalen
– Dranken en persoonlijke uitgaven
– Persoonlijke annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 215.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Algemene voorwaarden(Vereist)
Door dit formulier in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.